Edustajistovaalit

Edustajistovaalit

Ethän missaa opiskeluaikasi tärkeimpiä vaaleja!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan seuraavat edustajistovaalit käydään syksyllä 2025. Jokainen ISYYn jäsen voi asettua ehdolle vaaleissa ja äänestää. Asettumalla ehdolle ja äänestämällä voit vaikuttaa moniin keskeisiin opiskelijaelämän puoliin. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Edustajiston tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään.

Edustajistovaalien ajankohta

Seuraavat vaalit käydään syksyllä 2025.

Asetu ehdolle

Jos olet sitä mieltä, että tekisit edustajiston jäsenenä hyviä päätöksiä ja sinulla olisi annettavaa ylioppilaskunnalle ja sen tulevaisuudelle, asetu ehdokkaaksi ISYYn edustajistovaaleissa.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen, on vaalikelpoinen edustajistovaaleissa. Lisätietoja ehdokkaaksi asettumisesta saat Ehdokkaalle -sivulta. 

Äänestä

Jos et ole kiinnostunut asettumaan ehdolle edustajistovaaleissa, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka asioitasi edustajistossa ajaa, muista äänestää.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen, voi äänestää edustajistovaaleissa.

Äänestämällä voit vaikuttaa moniin keskeisiin opiskelijaelämän puoliin. Sinä päätät, kuka päättää esimerkiksi siitä:

- mihin sinun jäsenmaksurahasi käytetään
- millaista toimintaa ylioppilaskunta järjestää
- millaista edunvalvontaa ylioppilaskunta tekee
- onko ylioppilaskunnalla lukuvuosikalenteri, oma lehti tai kiinteistöjä. 

Muista käyttää äänioikeuttasi! Lisätietoja äänestämisestä saat tästä.