Edustajistovaalit

Edustajistovaalit

Kiinnostaako sinua opiskelijoiden etujen ajaminen ja vaikuttaminen? Ethän missaa opiskeluaikasi tärkeimpiä vaaleja!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä 2019. Jokainen ISYYn jäsen voi asettua ehdolle vaaleissa ja äänestää.

Asettumalla ehdolle ja äänestämällä voit vaikuttaa moniin keskeisiin opiskelijaelämän puoliin. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Edustajiston tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään.

Edustajistovaalien ajankohta

Edustajistovaalien ennakkoäänestys on 29.10.—1.11.2019 ja varsinainen vaalipäivä on 6.11.2019. Katso tarkempi vaaliaikataulu tästä. 

Asetu ehdolle

Jos olet sitä mieltä, että tekisit edustajiston jäsenenä hyviä päätöksiä ja sinulla olisi annettavaa ylioppilaskunnalle ja sen tulevaisuudelle, asetu ehdokkaaksi ISYYn edustajistovaaleissa.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen, on vaalikelpoinen edustajistovaaleissa. Lisää tietoja ehdokkaaksi asettumisesta saat Ehdokkaalle -sivulta. 

Äänestä

Jos et ole kiinnostunut asettumaan ehdolle edustajistovaaleissa, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka asioitasi edustajistossa ajaa, muista äänestää.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen, voi äänestää edustajistovaaleissa. Muista käyttää äänioikeuttasi! Lisää tietoja edustajistovaaleissa äänestämisestä saat tästä. 

Lisätietoja:

Brenda Nissén, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, brendan(at)student.uef.fi, puh. 040 582 9578

Emma Mertakorpi, Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, evpj1(at)isyy.fi, puh. 040 847 9375

Saara Närä, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio(at)isyy.fi, puh. 044 576 8413