Edustajistovaalit

Edustajistovaalit

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Edustajiston tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään.

Asettumalla ehdolle ja äänestämällä voit vaikuttaa moniin keskeisiin opiskelijaelämän puoliin. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan seuraavat edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2019. Jokainen ISYYn jäsen voi asettua ehdolle vaaleissa ja äänestää. Lisää tietoa edustajistosta löydät ISYYn verkkosivuilta.

Edustajistovaalien ajankohta

Seuraavat edustajistovaalit pidetään syksyllä 2019. Ennakkoäänestys on 29.10.—1.11.2019 ja varsinainen vaalipäivä on 6.11.2019.

Kiinnostaako sinua opiskelijoiden etujen ajaminen ja vaikuttaminen?

Ethän missaa opiskeluaikasi tärkeimpiä vaaleja! Lue tästä, miten voit osallistua vaaleihin ja vaikuttaa.

Asetu ehdolle

Jos olet sitä mieltä, että tekisit edustajiston jäsenenä hyviä päätöksiä ja sinulla olisi annettavaa ylioppilaskunnalle ja sen tulevaisuudelle, asetu ehdokkaaksi ISYYn edustajistovaaleissa.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen ISYYn jäsen, on vaalikelpoinen edustajistovaaleissa. Lisää tietoja ehdokkaaksi asettumisesta saat ISYYn verkkosivuilta.

Äänestä

Jos et ole kiinnostunut asettumaan ehdolle edustajistovaaleissa, mutta haluat kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka asioitasi edustajistossa ajaa, muista äänestää.

Jokainen läsnäoleva opiskelija, joka on ISYYn jäsen ISYYn jäsen, voi äänestää edustajistovaaleissa. Muista käyttää äänioikeuttasi! Lisää tietoja edustajistovaaleissa äänestämisestä saat ISYYn verkkosivuilta.

Lue lisää:

Isyy.fi: Edustajisto
Isyy.fi: Ehdokkaalle
Isyy.fi: Äänestäjälle