Vapaa-aika

Kuopion kerhoja

ESN Kuopio

ESN Kuopio is a non-profit student organisation part of ESN (Erasmus Student Network) and ISYY. Our mission is to represent international students and provide opportunities for cultural understanding and self-development under the principle of Students Helping Students. We introduce Finnish culture and lifestyle to international students and give Finnish students an opportunity to gain international experiences by arranging diverse events and activities. We also have trips, for example to Lapland, every semester with our partner Timetravels.

More information: Instagram

Hyvät Kuvat

Hyvät Kuvat on Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunnan (ISYY) elokuvakerho, jonne kaikki ovat tervetulleita. Näytökset Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio) torstaisin klo 17.30. 30 euroa (25 euroa opiskelijat, eläkeläiset, työttömät) maksava elokuvakortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kaudella esitettäviin elokuviin. Näytämme 10–12 laatuelokuvaa per kausi ja panostamme tarjonnan monimuotoisuuteen.

Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Itä-Suomen Akateeminen Shakki

Itä-Suomen Akateeminen Shakki toivottaa tervetulleeksi kaikki shakista kiinnostuneet opiskelijat. Kerhoon liittyminen ja kerhoilloissa käyminen ei edellytä aiempaa osaamista tai lajin harrastamista. Viikottaisissa kerhoilloissa opetellaan sääntöjä, pelataan, harjoitellaan ja järjestetään turnauksia. Mitään välineitä ei tarvitse ottaa mukaan, sillä kerholta löytyy runsas määrä lautoja, nappuloita ja shakkikelloja. Kerhon vetäjillä on monen vuoden kokemus turnauspelaamisesta, joten myös entuudestaan taitaville pelaajille tarjotaan haastetta.

Ota yhteyttä: Otto Sillman (puheenjohtaja) sillmanotto(at)gmail.com
Lisätietoja: lichess.org

Kamrats

Kamrats-kerhon tarkoituksena on nimensä mukaisestikin edistää toverillisuutta korkeakouluopiskelijoiden kesken. Kerhon tarkoituksena on järjestää poikkitieteellisiä tapahtumia kaikille korkeakouluopiskelijoille ympäri vuoden. Tapahtumiemme tavoitteena on pitää hauskaa poikkitieteellisesti alkoholin kanssa ja ilman, taata mahdollisimman turvallinen juhlimisympäristö kaikille ja rakentaa uusia sekä ylläpitää vanhoja sosiaalisia suhteita yli ainejärjestörajojen. Toivotamme kaikki korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi mukaan toimintaamme ja tapahtumiimme. 

Ota yhteyttä: Sonja Soinne (puheenjohtaja), sonso@(at)uef.fi 

Lisätietoja: Verkkosivut, Instagram

Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura – KIVES

Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura edistää poikkitieteellisesti wabukulttuuria, wabutoimintaa, sekä tukee wabunmielistä ja wabunmielisten henkilöiden toimintaa Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Kerho harrastaa julkaisutoimintaa ja tapahtumatuotantoa sekä kaikkea muuta, mitä hallitus päättää yhdistää wabuun ja wabunmieliseen toimintaan vuodesta, vuodenajasta tai vuorokaudenajasta riippumatta. Toimintamme on avointa kaikille wabuhenkisille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Ota yhteyttä: miikahil(at)student.uef.fi (Miika Hiltunen, puheenjohtaja)
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook

Kuopion Kampuksen RooliPelaajat – KuKaRoPe

Kuopion Kampuksen RooliPelaajat - KuKaRoPe on kerho, jossa pelaamme pöytäroolipelejä, esimerkkinä yksi tunnetummista peleistä, Dungeons & Dragons. Tavoitteenamme on tuoda pöytäroolipelaaminen yleiseen tietoisuuteen, sekä kehittää omia yhteistyö-, ongelmanratkaisu-, sekä sosiaalisia taitojamme mukavasti rennossa tunnelmassa hyvän pelin ja seuran äärellä. Järjestämme halukkaille kokeilijoille viikonloppuisin mahdollisuuksia päästä pelaamaan toistensa kanssa, ja jo käynnissä olevia pelejä saa tulla aina seuraamaan vierestä pelinjohtajan suostumuksella. Aikaa viikonloppupelille kannattaa varata useampi tunti, mutta muuten mukaan tarvitsee vain lyijykynän, pyyhekumin ja seikkailumieltä. Tervetuloa, seikkailut odottavat sankareitaan!

Ota yhteyttä: WhatsApp 050 492 7229 ja jessuh(at)uef.fi (Jesse Suhonen), WhatsApp 050 406 5276 (Heikki Malkavaara)

Kuopion ylioppilasteatteri – KYT

Kuopion ylioppilasteatteri - KYT on vuonna 1977 perustettu kuopiolainen harrastajateatteri, joka on pyrkinyt edistämään nuorten aikuisikäisten teatteriharrastusta tuottamalla ennakkoluulotonta, nuorta ja kunnianhimoista teatteria. KYTille on muodostunut oma ja arvostettu asema Kuopion rikkaaseen kulttuurielämään.

Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook

Kuopion ylväs yliopistollinen kampuskyykkä-älymystö – KYYKKÄ

Kuopion ylväs yliopistollinen kampuskyykkä-älymystö edistää kyykkäkulttuuria Kuopion kampuksella. Kerho järjestää kyykkäharjoituksia ja -tapahtumia, yhdistää harrastajia pelimatkoille sekä ylläpitää pelivälineitä. Toiminta on avointa kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa viettämään antoisia hetkiä mielenkiintoisen lajin parissa!

Ota yhteyttä: matta(at)cs.uef.fi (Matti Averio, puheenjohtaja)
Lisätietoja: Facebook-ryhmä

KYYLÄ

KYYLÄ on Kuopion kampuksen verkkopelikerho ja lanikulttuurin tiivis tarkkailija. Vahdimme 2–4 pienempää lania Lukeman ikkunassa ja yhdet mökkilanit kesällä ja talvella. Alustava laniohjelma tehdään pelaajilta urkittujen tietojen perusteella. Oletko PC Master Race -pelaaja? Kyttäätkö Steamin aleja? Oletko iskenyt silmäsi RTS-, FPS- ja simulaattoripeleihin? KYYLÄ haluaa sinut riveihinsä! Tarkkaile FB-sivuamme ja irkissä #KYYLA @IRCnet.

Lisätietoja: Facebook

Pelikerho Kärmes

Pelikerho Kärmes tarjoaa opiskelijoille ja muille asiasta kiinnostuneille mahdollisuus virkistäytymiseen lauta-, kortti-, ja strategiapelien parissa.

Ota yhteyttä: kimmo.leivo(at)gmail.com (Kimmo Leivo, puheenjohtaja)
Lisätietoja: Facebook

Puijon MÄKI

Puijon MÄKI tarjoaa Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille mäkihyppyä ennen näkemättömän matalalla kynnyksellä. Mukaan voi tulla taitotasoon katsomatta, vaikka ei olisi suksia ikinä nähnytkään (muuan Taiwanilainenkin hyppäsi Puijolla talvella 2022, eikä hän ollut eläessään ollut suksien päällä). Kerhon tarkoituksena on järjestää mäkihyppyaiheisia tapahtumia ja illanviettoja, kuitenkin rennon letkeää otetta noudattaen. Jos oma kantti ei riitä hyppäämiseen, voi mukaan tulla joka tapauksessa. Mäkihypyssä kannustus-, huolto- ja valmennusjoukotkin ovat erinomaisen tärkeitä.

Lennokkain terveisin, tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Instagram

Puijon Suunta

Puijon Suunta on Itä-Suomen yliopiston oma suunnistuskerho, jonka päämaja on Kuopion kampuksella. PuSu järjestää matalan kynnyksen toimintaa kaikille suunnistusmielisille, taitotasosta ja suunnistustaustasta riippumatta. Kerhon tapahtumista sekä ajankohtaisista asioista tiedotetaan ensisijaisesti Facebookin kautta.

Lisätietoja: Facebook

UEF Muslim Students' Club

The main objective of our club is to represent Muslim students at the University of Eastern Finland and take care of their welfare. We organize events such as Iftar Ramadhan, Eid gathering, monthly gathering, Friday prayer, etc. One of our aim is to increase open and interreligious dialogue. We cordially invite and welcome people from other communities to hang out with us, have interesting discussions.

Ota yhteyttä: ahmad.gazali@uef.fi

Lisätietoja: Facebook

UEF Raamattukerho (UBC)

Tule mukaamme edistämään hengellistä kasvua ja kaikkien UEF:n kampuksen kristittyjen opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteyttä.

Saavutamme tämän tavoitteen laajan ja inspiroidun Raamatun tutkimisen, todistusten jakamisen, kysymys ja vastaus sessioiden, henkilökohtaisen opastamis ja opetuslapseus hetkien, laadukkaiden rukoushetkien ja evankeliumin julistamisen kautta.

Katsomme tulevaan kokien 1. Korinttilaiskirjeen 2:4,5, "Puheeni ja julistukseni ei ollut inhimillisen viisauden suostuttelevia sanoja vaan Pyhän Hengen ja voiman Hengen todistuksen ja Jumalan voiman, toimien päälläni ja herättäen kuulijoideni mielessä pyhimpiä tunteita ja siten vakuuttaen heidät osoittamista, jotta teidän uskonne ei perustuisi ihmisviisauteen (ihmisten filosofiaan) vaan Jumalan voimaan."

COVID-19 rajoitusten takia kokoonnumme netin välityksellä joka toisena lauantaina klo 18:00 – 20:00. Tämä mahdollistaa Kuopion ja Joensuun opiskelijoiden liittymisen mukaan. Keskustelut on mahdollista kääntää sekä englanniksi ja suomeksi. Ota meihin yhteyttä saadaksesi Zoom linkin. Toivotamme sinut tervetulleeksi kokemaan elämääsi muuttavan kokemuksen meidän kirkkokuntiin sitoutumattomassa klubissa. Odotamme tapaavamme sinut.

Yhteyshenkilö: Juhani Juusola
Sähköpostit: uef.bibleclub(at)outlook.com, uef.bibleclub(at)gmail.com