Palvelut

Uusi opiskelija, näin selviät opintojesi alusta!

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet sinulle ISYYssä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa 13 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

1.) Katso Fuksiliveä ISYYn Youtube-kanavalta kahden ensimmäisen opiskeluviikon ajan. Fuksilivestä saat vertaistukea opintojen aloittamiseen. Mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastaavat livestudiossa opiskelijaelämän kokemusasiantuntijat, ISYYn hallituslaiset.

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Fuksilive 1.–10.9.2020 käynnistää opiskelusyksyn!

2.) Osallistu yliopiston Orientaatio yliopisto-opintoihin -opintojakson ohjelmaan. Opintojakson aikana saat arvokasta tietoa yliopistosta ja sen palveluista, omasta tiedekunnastasi sekä yliopisto-opiskelusta yleensä. Orientaatioviikolla pääset tutustumaan tarkemmin myös ylioppilaskunnan palveluihin Tietoiskuissa keskiviikkona 2.9. klo 10.00—10.25 ja 13.00—13.25.

Kamu.uef.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Orientaation aikataulu

3.) Osallistu oman tuutoriryhmäsi tapaamisiin. Ryhmän kautta tutustut oman alasi muihin opiskelijoihin, saat vertaistukea ja neuvoja, kun niitä tarvitset, sekä hyvää sisäpiirin tietoa opiskelusta.

4.) Jos et ole saanut itsellesi asuntoa vielä opintojen alkuun mennessä, eikä kukaan tuttusi voi majoittaa sinua lyhytaikaisesti, voit tiedustella mahdollisuutta tilapäismajoitukseen. Ota yhteyttä Kuopiossa: koso@isyy.fi ja Joensuussa soko@isyy.fi.

5.) Lähde mukaan opiskelijatapahtumiin, kuten lukuvuoden aloittavaan Kaupunkisuunnistukseen. Näin pääset tutustumaan opiskelutovereihisi. 

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Syksyn 2020 kaupunkisuunnistus ja kampusrysäys

6.) Tutustu oman ainejärjestösi toimintaan ja liity sen jäseneksi. Ainejärjestösi pitää juuri sinun alasi opiskelijoiden puolia ja ajaa etujasi sekä järjestää tapahtumia. Saat ainejärjestöstäsi myös kavereita ja etuja.

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Ainejärjestöt

7.) Tutustu ISYYn kampustoimistoihin videolta. Toimistolla voit hoitaa lukuvuositarran opiskelijakorttiisi, niin saat opiskelijaedut käyttöösi. Vallitsevan tilanteen vuoksi, suosittelemme kuitenkin Pivon digitaalisen opiskelijakortin lataamista puhelimeesi. Muistathan, että sinun tulee maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ennen digitaalisen opiskelijakortin käyttöönottoa.

Youtube.com, avautuu uuteen ikkunaan: Ylioppilaskunnan toimisto Joensuussa
Youtube.com, avautuu uuteen ikkunaan: Ylioppilaskunnan toimisto Kuopiossa
Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Opiskelijakortti

8.) Hanki itsellesi ikioma, ilmainen lukuvuosikalenteri. Kalentereja on jaossa Joensuussa Haltia-rakennuksen alakerrassa sekä Kuopiossa Lukeman aulassa. Lisäksi voit ostaa ISYYn toimistoilta itsellesi törkeän hienon Straight outta Itä-Suomi t-paidan tai -kangaskassin, jossa kuljetat kätevästi opiskeluvälineesi. Kassi vetää sisälleen jopa läppärin!

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Uudet lukuvuosikalenterit ovat saapuneet!

9.) Seuraa ISYYn viestintäkanavia, niin pysyt perillä siitä, mitä ylioppilaskunnassa, yliopistossa ja kampuksellasi tapahtuu. Ota siis seurantaan ISYY Facebookissa (fbISYY), Instagramissa (@isyyuef), Twitterissä (@ISYYH) ja YouTubessa. Lisäksi ISYY julkaisee viikoittain suomenkielistä uutiskirjettä Wiikko-Ärsykettä ja englanninkielistä Weekly Feediä. Uusien opiskelijoiden osoitteet lisätään uutiskirjeen jakelulistalle lukuvuoden alussa. 

10.) Ota ilo irti opiskelijaeduistasi. Näitä ovat esimerkiksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut, opiskelija-alennukset opiskelijaruokaloissa sekä VR:llä ja Matkahuollossa. Katso myös PIVOn tarjoamat opiskelijaedut.

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Jäsenedut

11.) Hanki mielekästä tekemistä vapaa-ajallesi, sillä se lisää hyvinvointiasi. Tutustu esimerkiksi oman kampuskaupunkisi harrastusmahdollisuuksiin sekä ISYYn tiimeihin kerhoihin ja kampusjärjestöihin. ISYYllä on myös tarjolla erilaisia luottamustehtäviä, joissa voit vaikuttaa siihen, millainen opiskeluaikasi yliopistossa on. 

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Tiimit
Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Kerhot 
Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Kampusjärjestöt
Isyy.fi,avautuu uuteen ikkunaan: Vaikuta

12.) Pidä huolta itsestäsi ja jaksamisestasi SYKETTÄ-liikuntapalveluiden avulla. Pientä maksua vastaan voit osallistua esimerkiksi ohjatuille liikuntatunneille tankotanssista body pumppiin, käydä salilla tai varata pelivuoroja esim. sählyporukallesi.

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: SYKETTÄ

13.) Muista, että ISYY on tukenasi opintojesi aikana. Me olemme sinun ylioppilaskuntasi ja ajamme sinun etujasi ja asioitasi. Toimistoiltamme, työntekijöiltämme ja luottamushenkilöiltämme voit aina tulla kysymään apua, ja me neuvomme sinua parhaamme mukaan. Ylioppilaskunnalla on myös kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joiden puoleen voit kääntyä, jos olet kokenut häirintää yliopistolla.

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Henkilökunnan yhteystiedot
Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Häirintäyhdyshenkilöt

Tsemppiä opintoihisi!