Vapaa-aika

Joensuun kampusjärjestöjä

AEGEE Joensuu

Yhdistyksen tarkoituksena on antaa Euroopan opiskelijoille ja nuorille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen toimintaan. Se luo tilaa vuoropuheluun ja oppimismahdollisuuksiin sekä toimii niiden edustajana päättäjiä kohtaan. Lisäksi AEGEE vahvistaa keskinäistä ymmärrystä ja tuo Euroopan lähemmäksi nuoria.

Ota yhteyttä: aegee-joensuu@aegee.eu
Lisätietoja: Facebook, Instagram

Chinese Friendship and Culture Society

Tämän yhdistyksen tarkoituksena on rakentaa verkosto kaikkien kiinaa puhuvien välille, jotta he voivat saada uusia ystäviä, harrastaa kulttuurien välisiä kontakteja sekä auttaa kiinaa puhuvia opiskelijoita ja tutkijoita ratkaisemaan opiskeluun, työhön ja arkielämään liittyviä ongelmia silloin, kun he opiskelevat Itä-Suomen yliopistolla, Joensuun kampuksella, tai Karelia-ammattikorkeakoulussa. Yhdistyksen tavoitteina on:

  • kannustaa kommunikoimaan ja olemaan yhteistyöhaluisia keskenään sekä rikastuttaa vapaa-ajan elämää, kuten esimerkiksi kulttuuria, taidetta ja urheilua.
  • edistää kiinalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden akateemista kommunikaatiota UEF:issa, Joensuun kampuksella, sekä Karelia amk:ssa.
  • edistää opiskelijoiden ja tutkijoiden yhteistyötä ja kommunikaatiota myös Suomen muulla alueella.
  • edistää Suomen ja Kiinan välisen kasvatuksen, tieteen, kulttuurin ja talouden kommunikaatiota.

Ota yhteyttä: jessie00125(at)gmail.com
Lisätietoja: Facebook

EGEA Joensuu

EGEA Joensuu on EGEA (European Geography Association for students and young geographers) Europen jaosto. Tavoitteemme on rohkaista, edistää ja kehittää toimintaa maantieteestä kiinnostuneiden opiskelijoiden välillä. Järjestämme pieniä vaihtoja ja muuta paikallistoimintaa, sekä tarjoamme mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen toimintaan Euroopan tasolla. Mottomme on: Exprerience Geography, Explore Europe!

Ota yhteyttä: joensuu(at)egea.eu
Lisätietoja: Verkkosivut

ELSA Joensuu (The European Law Students’ Association)

The European Law Students’ Association – ELSA Joensuu on Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden linkki muihin suomalaisiin ja eurooppalaisiin oikeustieteen opiskelijoihin. ELSA on maailman suurin riippumaton oikeustieteen opiskelijoiden järjestö, jonka jäseniä yhdistää kiinnostus kansainvälisyyteen ja ihmisoikeuksiin. ELSA-verkosto tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi mahdollisuuden osallistua oikeustieteellisiin kesäkouluihin ja oikeustapauskilpailuihin tai lähteä STEP-työharjoitteluvaihtoon ulkomaille. Paikallisesti ELSA Joensuu järjestää muun muassa keskustelupaneeleita, ekskursioita ja muuta akateemista ohjelmaa.

Ota yhteyttä: board.joensuu@fi.elsa.org
Lisätietoja: Facebook, Instagram

Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto (IViVa)

Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto on ekologisuutta ja tasa-arvoa ajava opiskelijaporukka. Toimimme Itä-Suomen yliopiston eri kampuksilla, ja tarkoituksemme on koota yhteen punavihreästi ajattelevia opiskelijoita, sekä vaikuttaa opiskelijoihin vaikuttavaan päätöksentekoon. Mikäli olet kiinnostunut tekemään yliopistosta ympäristöystävällisempää ja tasa-arvoisempaa, olet lämpimästi tervetullut IViVan toimintaan!

Ota yhteyttä: ivivayhteys(at)gmail.com
Lisätietoja: VerkkosivutTwitter

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy on Joensuun kampuksella vaikuttava, noin 70-jäseninen sekakuoro, jossa laulaa opiskelijoita kaikista Joensuun kampuksen tiedekunnista. Joy-kuoron ohjelmistoon kuuluu monipuolisesti niin viihteellinen kuin perinteisempikin kuoromusiikki. Kuoro esiintyy aktiivisesti kampuksella sekä muissa tapahtumissa kuorolukukausien huipentuessa joulu- ja kevätkonsertteihin. Kuoroon voi hakea laulajaksi pääsykokeiden kautta, jotka järjestetään syyslukukauden alussa.

Ota yhteyttä: uefkuorojoy(at)gmail.com
Lisätietoja: Facebook, Instagram

Joensuu Entrepreneurship Society (JoES)

Vuodesta 2013 Joensuu Entrepreneurship Society (JoES) on jakanut inspiraatiota yrittäjyyteen, auttanut verkostoitumaan ja tehnyt tapahtumia. Olemme aktiivinen yhdistys, joka koostuu yrittäjyyshenkisistä opiskelijoista. Haluamme kannustaa jokaista yrittämään uusia asioita ja kehittämään itseään.

POLKU-yrittäjyysviikko on päätapahtumamme, johon osallistuu satoja opiskelijoita oppimaan yrittäjyydestä. Se järjestetään vuosittain syyskuun viimeisellä viikolla. Viikon aikana pääset kuulemaan huippupuhujia sekä osallistumaan workshoppeihin ja matchmakingiin muiden tulevaisuuden talenttien ja työnantajien kanssa. Opiskelijana osallistut ilmaiseksi ja nappaat myös itsellesi kaksi opintopistettä!

Ota yhteyttä: hello(at)joensuues.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Joensuun kamariorkesteri

Sinfoniaa Itä-Suomen sydämessä. Olemme intohimoinen joukko musiikin ystäviä, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota ihmisille klassisen musiikin muodossa jo vuodesta 2022 lähtien. Etsimme joukkoomme jousi- ja puhallinsoittajia kevään ja syksyn konserttejamme varten. Liity mukaan musiikin matkalle kanssamme ja tervetuloa harjoituksiin! Lisätietoa harjoituksista ja aikatauluista sähköpostitse ja Instagramissa.

Ota yhteyttä: jnskamariorkesteri(at)gmail.com
Lisätietoja: Instagram

Joensuun kasvatustieteen opiskelijat

Joensuun kasvatustieteenopiskelijat ry eli tuttavallisimmin JoKa ry on yhdistys jokaiselle Joensuun kasvatustieteenopiskelijalle. Yhdistyksen tavoitteena on yhdistää eri alojen opiskelijoita yhteen. Tiedekunta- ja kampusjärjestönä järjestämme erilaisia tapahtumia sekä edunvalvontaa kaikille.

Lisätietoja: Facebook

Joensuun Keskustaopiskelijat (JOKE)

Olemme Keskustaopiskelijoiden (KOL) aktiivinen paikallisosasto. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on lähellä sydäntämme ja haluamme herätellä opiskelijoita aktiivisuuteen omassa opiskelijayhteisössä. Toimintaamme kuuluu myös rento yhdessäolo erilaisten aktiviteettien merkeissä. Kanssamme voit siis viettää aikaa monin tavoin. Tervetuloa tutustumaan! Tapahtumamme ovat avoimia kaikille opiskelijoille.

Ota yhteyttä: joensuu(at)kol.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram, Twitter

Joensuun Opiskelevat Porvarit (JOPO)

Parempaa opiskelijan huomista rakentava vastuullinen toimija. JOPOlla menee lujaa! Jopo kerää joukkoihinsa joensuulaisia porvarillisesti ajattelevia ja oikeamielisiä korkeakouluopiskelijoita. Jopo on Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan jäsenyhdistys. Tervetuloa mukaan sinisiin hetkiin ja toimintaamme!

Ota yhteyttä: jopory(at)gmail.com
Lisätietoja: Instagram

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret (JSPNN)

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret kokoaa joensuulaisia ja pohjoiskarjalaisia pohjoismaisuudesta kiinnostuneita nuoria yhteen. Järjestö kokoontuu pari kertaa kuussa erilaisten tapahtumien ja teemailtojen parissa. Tällä hetkellä järjestöllä on ruotsinkielinen kahvitteluhetki ”Fika med JSPNN!” ja Pohjoismaiset sunnuntait, jolloin joka kerralla on eri Pohjoismaa teemana. JSPNN toivottaa kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä: joensuu.pnn(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Joensuun ylioppilasteatteri

Joensuun ylioppilasteatteri on kaikille avoin harrastajateatteri, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa itseään teatteritaiteen saralla. Joyt on merkittävä osa Joensuun alueen teatteritoimintaa ja yksi Suomen neljästätoista ylioppilasteatterista. Teemme vuosittain 3–5 näytelmää joita esitetään ympäri kaupunkia. Uusien jäsenten valintatilaisuus järjestetään aina syksyllä.

Ota yhteyttä: pj.joyt(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut

Joensuun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat – JoViNO

Joensuun Seudun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat ry (tuttavallisemmin JoViNO) on vuonna 2005 perustettu paikallinen vihreä yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vihreitä arvoja: luonnon ja ympäristön kunnioitusta, kestävää kehitystä, yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta. JoViNO on vihreästi ajattelevien nuorten vaikutuskanava rohkaisemalla nuoria ja nuoria aikuisia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vihreiden arvojen pohjalta.

Ota yhteyttä: joensuunvihreatnuoret(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Kasvatusyrittäjät

Kasvatusyrittäjät ry on avoin yhteisö yrittäjyydestä kiinnostuneille ja sitä harjoittaville opiskelijoille ja alumneille. Toiminnassamme on mukana eri kasvatus-, opetus- ja ohjausalojen opiskelijoita filosofisesta tiedekunnasta, mutta toivotamme tervetulleeksi opiskelijat ja alumnit yli oppiainerajojen. Kuukausittain järjestettävissä tapahtumissa käsitellään yrittäjyyteen liittyviä teemoja, tutustutaan yrityksiin ja yrittäjiin sekä ideoidaan yhdessä. Kannustamme yrittäjyyteen pehmeiden arvojen kautta ja rohkaisemme kokeilemaan luovuuttasi! Kasvatusyrittäjien toiminta on täysin päihteetöntä.

Ota yhteyttä: kasvatusyrittajat@outlook.com
Lisätietoja: Instagram

Loimun opiskelijat - Joensuu

Loimun opiskelijat – Joensuu ry toimii Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Yhdistys järjestää infopisteitä ja muita tapahtumia sekä tekee yhteistyötä paikallisten ainejärjestöjen; Bunsen ry:n, Epsilon ry:n, Joensuun Metsäylioppilaat ry:n, Mikrovillus ry:n, Tombolo ry:n sekä Skripti ry:n kanssa. Kohderyhmänä on luonnon-, ympäristö- ja metsätieteiden opiskelijat. 

Ota yhteyttä: loimun.opiskelijat.joensuu(at)gmail.com
Lisätietoja: VerkkosivutFacebook, Instagram

Qirjava

Qirjava ry on Joensuun sateenkaarevien opiskelijoiden yhdistys.

Lisätietoja: Instagram

RajaSpeksi

RajaSpeksi on Joensuun korkeakouluopiskelijoiden poikkitieteellinen, ja ainoa, speksi. Speksi on laadukasta ja aina täydellä energialla tehtyä musiikkiteatteria, jossa myös improvisaatio on vahvassa osassa. RajaSpeksi perustettiin Joensuuhun vuonna 2014 ja on siitä lähtien myynyt esityksensä loppuun vuosi toisensa jälkeen ja vuonna 2017 RajaSpeksi palkittiinkin Joensuun kaupungin kulttuuripalkinnolla. RajaSpeksin työryhmä on laaja, ja tekemistä on tarjolla näyttelijöille, laulajille, tanssijoille, soittajille, tapahtumatuottajille, valo- tai videokuvaajille, markkinoinnin taitajille ja talousvelhoille. RajaSpeksi on kaikille avointa toimintaa ja etsimmekin uusia jäseniä vuosittain!

Ota yhteyttä: rajaspeksi(at)gmail.com
Lisätietoja: VerkkosivutFacebook, Instagram

RytmiHäiriköt

Rytmihäiriköt – Funk You. Joensuun kampuksen big band RytmiHäiriköt harjoittelee Carelialla (salissa C1) keskiviikkoisin klo 18–21. RytmiHäiriköt on laajennettu big band, eli siihen kuuluu kompin ja saksofoni-, trumpetti- sekä pasuunasektioiden lisäksi myös muut puhallinsoittimet. Myös jousisoittajat ovat tervetulleita! Häiriköiden ohjelmiston runko koostuu rytmimusiikista. Pääosassa ovat rock, soul ja funk, mutta lattarit, swing ja jazz ovat myös hyvin edustettuina. Jos omistat soittimen ja tiukkaa asennetta soittamista kohtaan, niin tule suoraan treeneihin tai tsekkaile ja kysele lisää: T-T Passi 050 465 5200.

Ota yhteyttä: info@rytmihairikot.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook

Susiraja Metal Club

Susiraja Metal Club on pohjoiskarjalaista metallimusiikkikulttuuria tukeva yhdistys. Järjestämme Joensuun kampuksen metallimusiikin ystäville ja harrastajille illanviettoa ja tapahtumia, tarjoamme kimppakyytejä keikoille ja festareille sekä tuemme paikallisia bändejä yms.

Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

SYY-Joensuu

SYY-Joensuu ry on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY:n paikallisyhdistys, joka toimii Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella hallinto- ja yhteiskuntatieteitä opiskelevien keskuudessa. SYY-Joensuun ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat löydät yhdistyksen Facebook-sivulta!

Ota yhteyttä: syy.joensuu(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram