Palvelut

Uudelle opiskelijalle

Saitko opiskelupaikan Itä-Suomen yliopistosta? Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, joka sinun uutena opiskelijana on hyvä tietää Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta eli ISYYstä.

Uuden opiskelijan ISYY

Jokainen ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava Itä-Suomen yliopiston opiskelija on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) jäsen eli myös sinä uutena opiskelijana. Ylioppilaskunnan jäsenyys perustuu yliopistolakiin.

Teemme työtä opiskelijalta opiskelijalle, suurella sydämellä, ja olemme täällä sinua varten, jotta opiskeluaikasi yliopistossa sujuisi mahdollisimman mukavasti. Onneksi olkoon opiskelupaikasta ja tervetuloa joukkoomme!

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mikä ISYY

ISYY pähkinänkuoressa

Hyödynnä jäsenyytesi mukanaan tuomat edut

Kun ilmoittaudut läsnäolevaksi yliopistoon, maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Jäsenmaksu sisältää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle (YTHS) menevän maksun syksyn 2020 osalta. (Vuoden 2021 alusta opiskelijaterveydenhuollon maksun keräämisestä vastaa KELA.) Tämän ansiosta voit käyttää suurinta osaa YTHS:n palveluista opintojesi ajan ilman erillisiä maksuja.  

ISYYn jäsenenä saat käyttöösi myös kaikki ylioppilaskunnan omat palvelut ja edut. Tarjoamme sinulle aktiivisen opiskelijayhteisön, vapaa-ajan toimintaa, tapahtumia, SYKETTÄ-liikuntapalvelut ja vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi valvomme etujasi yliopistossa, kampuskaupungeissa ja yhteiskunnassa, jotta sinä voit keskittyä opiskelemaan. 

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Jäsenmaksu ja ilmoittautuminen

Yths.fi, avautuu uuteen välilehteen: YTHS

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Palvelut

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vapaa-aika

Tilaa opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu hankkimaan itsellesi opiskelijakortin, jolla saat esimerkiksi opiskelijahintaista ruokaa ja muita alennuksia. Opiskelijakortti kannattaa tilata heti lukuvuoden alussa.

ISYYn jäsenet voivat ottaa käyttöönsä joko Frankin tai Pivon digitaalisen opiskelijakortin. Muovisen opiskelijakortin saat käyttöösi Frankilta. Voit käyttää sekä digitaalista että muovista opiskelijakorttia tai vain toista niistä. Digitaaliset opiskelijakortit ovat maksuttomia.

Pivo.fi, avautuu uuteen välilehteen: Pivon opiskelijakortti

Frank.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti

Tutustu ISYYn toimistoon

Ylioppilaskunnalla on toimisto sekä Joensuun että Kuopion kampuksella. Toimistoltamme voit noutaa lukuvuositarran opiskelijakorttiisi, ostaa SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan liikuntatarroja tai hankkia vaikka ISYYn haalarimerkkejä sekä huikeita Straight Outta Itä-Suomi -kangaskasseja ja t-paitoja.

Tuutorisi varaa lukuvuoden alkuun kierroksen ISYYn toimistolle, joten pääset tutustumaan meihin silloin, mutta pistäydy toki toimistolla jo aiemminkin!

Huomaathan, että toimistomme ja niiden väki ovat lomalla 3.8.2020 saakka.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Toimistojen ja yhteystiedot

Osallistu tapahtumiimme

Lukuvuosi lähtee perinteisesti käyntiin ryminällä, kun järjestämme yhdessä yliopiston kanssa molemmilla kampuksilla Kampusrysäyksen ja Kaupunkisuunnistuksen. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua muihin opiskelijoihin ja omaan kampuskaupunkiin? 

ISYY järjestää lukuvuoden mittaan myös monia muita tapahtumia hengailuilloista vappuun, lue näistä lisää ISYYn sivuilta.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tapahtumat

Lähde mukaan ISYYn kerhoihin

Jokainen tarvitsee opiskelun vastapainoksi mielekästä tekemistä vapaa-ajalle ja tätä varten kampuksilta löytyy aktiivista kerhotoimintaa. Kerhot ovat ISYYn alaisuudessa toimivia yhteisöjä, joiden tarkoitus on koota yhteen samanhenkisiä opiskelijoita. Olitpa sitten kiinnostunut teatterista, kansainvälistymisestä, lautapeleistä tai liikunnasta, löydät varmasti itsellesi mieleisen kerhon.

Voit myös perustaa uuden kerhon, jos kampuksesi vapaa-ajantarjonta kaipaa mielestäsi jotain uutta ja päräyttävää!

Isyy.fi, avautuu uudessa välilehdessä: Kerhot

Lähde mukaan tiimeihin

Jos kaipaa vapaa-aikaansa mahdollisuuksia olla järjestämässä muiden opiskelijoiden iloksi ja eduksi tapahtumia ja tempauksia, kannattaa hakeutua mukaan ISYYn tiimien toimintaan. Tiimeihin haetaan varsinaiset jäsenet hakukuulutuksilla, mutta niiden toimintaan voi lähteä mukaan myös ilmestymällä tiimien tapaamisiin. Tiimien lähestyvistä tapaamisista löytyy tietoa kalenterista sekä viikottain ilmestyvästä uutiskirjeestä. 

Isyy.fi, avautuu uudessa välilehdessä: Mukaan tiimitoimintaan

 

Vaikuta ISYYssä

Uutena opiskelijana olet erittäin tervetullut mukaan vaikuttamaan ylioppilaskunnan asioihin ja tuomaan tuoreita ideoita ja ajatuksia.

  • Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, joten edustajiston jäsenet eli edaattorit ovat vaikuttamisen ytimessä. Voit seurata ISYYn edustajiston kokouksia ja lähteä itsekin ehdolle edustajistovaaleissa, jotka järjestetään tänä syksynä. 
  • ISYY valitsee itselleen vuosittain hallituksen, joka esimerkiksi toteuttaa edustajistossa päätetyt asiat käytännössä sekä valvoo opiskelijoiden etuja. 
  • Voit lähteä hallinnon opiskelijaedustajaksi, jolloin pääset vaikuttamaan suoraan tärkeisiin asioihin yliopiston eri elimissä. Hallinnon opiskelijaedustajien suurhaku toteutetaan tänä syksynä. Yksittäisiä avoimiksi tulevia paikkoja on mahdollista hakea myös muulloin.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaikuta

Ota ISYYn viestintäkanavat haltuusi 

Kun seuraat viestintäämme, saat tiedon palveluista, joita sinulla on oikeus käyttää ja tahoista, jotka voivat auttaa sinua opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä ongelmissa. Nostamme viestinnässämme esiin myös paikallisia ja valtakunnallisia opiskelijoihin liittyviä tiedotteita ja tapahtumia, sekä esimerkiksi SYKETTÄ-liikuntapalveluiden, YTHS:n ja UEFin ajankohtaisia kuulumisia. 

Yksi tärkeimmistä viestintäkanavistamme on suomenkielinen uutiskirjeemme Wiikko-Ärsyke ja englanninkielinen uutiskirjeemme Weekly Feed, jotka ilmestyvät tiistaisin molemmilla kampuksillamme. Seuraa myös verkkosivujamme sekä Facebook- ja Instagram-tilejämme.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Viestintäkanavat