Vapaa-aika

Joensuun ainejärjestöt

Bunsen ry

Bunsen ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kemian pääaine- ja sivuaineopiskelijoiden ainejärjestö.

Ota yhteyttä: bunsenry(at)gmail.com,
Lisätietoja: Kemian opintoyhteisö, Facebook, Instagram

Echo ry

Echo is the English students’ association in UEF. We organize different kinds of fun events more or less related to the English speaking culture and also help our students with any and all problems concerning studying in UEF. Every English student is welcome to join Echo.

Contact: echo.uef(at)gmail.com
More information: Website, Facebook-page, Instagram

Epsilon ry

Vuonna 1970 perustettu Epsilon ry on Itä-Suomen yliopiston matematiikan ja fysiikan opiskelijoiden ainejärjestö, joka huolehtii jäsentensä edunvalvonnasta sekä järjestää jäsenistölleen monipuolisia tapahtumia lautapeli-illoista risteilyihin tehden yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen kanssa.

Ota yhteyttä: epsilon(at)uef.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Fides Ostiensis ry

Fides Ostiensis ry on vuonna 1997 perustettu läntisen teologian opiskelijoiden ainejärjestö, jonka keskeisenä tehtävänä on opiskelijoiden etujen ja hyvinvoinnin vaaliminen. Järjestämme aktiivisesti monipuolista toimintaa sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa.

Ota yhteyttä: pj.fidesostiensis@gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Godis ry

Ruotsin kielen opiskelijoiden ainejärjestö tunnetaan nimellä Godis, ja se huolehtii jäsentensä edunvalvonnasta sekä järjestää ohjelmaa vapaa-ajalle. Yli 30 vuoden ajan Godis on ollut osa Joensuun virkeää opiskelijaelämää sekä omalla porukalla että yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa.

Ota yhteyttä: godis.ry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Iskra ry

Iskra ry on vuodesta 1974 asti toiminut Itä-Suomen yliopiston venäjän kielen opiskelijoiden ainejärjestö. Iskra ry edustaa ja turvaa jäsenistönsä etuja ja järjestää tapahtumia niin oppiaineen kuin myös muiden ainejärjestöjen kanssa. Iskran tapahtumissa otetaan usein mukaan myös venäläinen kulttuuri.

Ota yhteyttä: iskra.uef(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook-ryhmä

Joensuun Metsäylioppilaat ry

Joensuun Metsäylioppilaat ry on Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opiskelijoiden vuodesta 1982 asti toiminut ainejärjestö. Yhdistyksen jäseniä ovat siihen liittyneet maatalous-ja metsätieteiden kanditaateiksi ja maistereiksi opiskelevat Forstit ja Torstit.

Ota yhteyttä: hallitus(at)jmyo.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Joraus ry

Joraus ry eli Joensuun auskultanttikunta on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen aineenopettajiksi opiskelevien ainejärjestö. Joraukseen voivat liittyä kaikki opiskelijat, joilla on sivuaineena aineenopettajan pedagogiset opinnot.

Ota yhteyttä: joraus.maili(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Judica ry

Judica ry on Joensuussa oikeusnotaarin tai oikeustieteen maisterin tutkintoa suorittavien opiskelijoiden järjestö. Judica valvoo jäsentensä etua oikeustieteen laitoksella, tarjoaa useita jäsenetuja sekä järjestää hyödyllistä ja mukavaa vapaa-ajan ohjelmaa. Judica toimii myös yhdyssiteenä paikallisten työnantajien ja opiskelijoiden välillä.

Ota yhteyttä: puheenjohtaja(at)judica.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Kassos ry

Kassos ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutuksen opiskelijoiden ainejärjestö.

Ota yhteyttä: kassosry.uef(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Kotex ry

Kotex ry on kotitalouden- ja käsityönopettajaksi opiskelevien ainejärjestö. Kotex järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia. Kotexlaiset tunnistat tapahtumissa oransseista haalareista ja iloisesta asenteesta sekä yhdessä tekemisestä. Kotexlaiset osalistuvat tapahtumiin oranssia energiaa-asenteella.

Ota yhteyttä hallitus(at)kotexry.com
Lisätietoja: VerkkosivutFacebookInstagram

Legio Ostiensis ry

Legio Ostiensis ry eli Legio on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa oikeustieteiden laitoksella julkisoikeutta opiskelevien ainejärjestö. Legiolaisten opiskelema tutkinto on juridiikan erikoisaloille pätevöittävä lakiasiantuntijakoulutus, joka johtaa hallintotieteiden kandidaatin (HTK) ja hallintotieteiden maisterin (HTM) tutkintoihin. Julkisoikeuden tutkinnot perustuvat seitsemään eri pääainemalliin eli opiskelijat syventyvät valitsemaansa oikeudenalaan perinteisiä oikeustieteellisiä tutkintoja laajemmin. Pääaineet ovat eurooppaoikeus, finanssioikeus, hallinto-oikeus, hyvinvointioikeus, lainsäädäntötutkimus, siviilioikeus, ympäristöoikeus sekä rikos- ja prosessioikeus ja rikollisuuden tutkimus. Legio tarjoaa jäsenilleen huvia ja hyötyä tapahtumien, etujen ja edunvalvonnan muodossa.

Ota yhteyttä: hallitus.legio(at)uef.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Mikrovillus ry

Mikrovillus ry on Joensuun biologian opiskelijoiden tiivis ja aktiivinen ainejärjestö. Järjestämme paljon tapahtumia, mm. syysexcun ja 8-Appron. Mikrovillus on myös tärkeä yhdysside opiskelijoiden välillä ja valvoo jäsentensä etuja. Toimimme biologian opiskelijoiden yhdyskanavana tiedekunnan, ylioppilaskunnan sekä muiden ainejärjestöjen suuntaan.

Ota yhteyttä: mikrovillus.ry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Nefa-Joensuu ry

Nefa-Joensuu Ry on Joensuun kulttuurintutkijaopiskelijoiden oma ainejärjestö. Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman pääaineena voi olla kirjallisuus, perinteentutkimus tai kulttuurintutkimus. Lisäksi kulttuurintutkimuksen pääaineopiskelijat erikoistuvat yhteen viidestä alasta: etnomusikologiaan, kulttuuriantropologiaan, mediakulttuuriin ja viestintään, sukupuolentutkimukseen tai taiteensosiologiaan. Nefa huolehtii opiskelijoidensa edunvalvonnasta, järjestää opiskelujen vastapainoksi erilaisia vapaa-ajan tapahtumia ja on yhteydessä Suomen muihin kulttuurintutkijoihin ja kulttuurialan ammattiliittoon.

Ota yhteyttä: nefajoensuu(at)uef.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Oidipus ry

Oidipus ry on Itä-Suomen yliopiston psykologian opiskelijoiden oma ainejärjestö. Ainejärjestömme on kaikkien oppiaineemme opiskelijoidemme tukena niin opintotaipaleella kuin vapaa-ajan vietossakin. Toimintamme tarkoitus on järjestää kaikenlaista ajanvietettä psykologian opiskelijoille sitseistä seminaareihin. Ainejärjestömme toimii myös psykologian opiskelijoiden etujen turvaajana ja tarjoaa jäsenilleen yhteisön, johon jokainen psykologian opiskelija on tervetullut.

Ota yhteyttä: oidipusry(at)gmail.com
Lisätietoja: VerkkosivutInstagram

Opossumi ry

Opossumi ry on Itä-Suomen yliopiston ohjauksen koulutuksessa opiskelevien oma ainejärjestö. Pienen, mutta eloisan ainejärjestömme toiminnan lähtökohtana ovat jäseniemme tarpeet ja toiveet: ajamme opo-opiskelijoidemme asioita, organisoimme mielenkiintoisia tapahtumia ja järjestämme virkistävää vapaa-ajan ohjelmaa opiskelun vastapainoksi. Tervetuloa mukaan opossumilaisten iloiseen joukkoon!

Ota yhteyttä: opossumiry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Optimi ry

Optimi ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Optimin tärkeimpinä tehtävinä on hoitaa jäsenistön edunvalvontaa sekä järjestää erilaisia tapahtumia niin omille jäsenille kuin poikkitieteellisestikin. Kaiken kaikkiaan kehitämme jatkuvasti toimintaamme pyrkien siihen, että fraasi ”opiskeluaika on elämän parasta aikaa” pitäisi täydellisesti paikkansa jokaisen jäsenemme kohdalla.

Ota yhteyttä: hallitus(at)optimiry.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Pistis ry

Pistis ry on Joensuussa 1988 perustettu ortodoksisen teologian opiskelijoiden ainejärjestö. Sen ensisijainen tehtävä on toimia jäsentensä edunvalvojana. Olemme pieni ainejärjestö ja järjestämmekin lähinnä keskenämme monenmoista, pientä, opiskeluintoa tukevaa ja rentoon ilonpitoon tähtäävää toimintaa.

Ota yhteyttä: pistis.ry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook

Poikkeus ry

Poikkeus ry on Itä-Suomen yliopiston erityispedagogiikan opiskelijoiden poikkeuksellisen aktiivinen ainejärjestö. Me haluamme tehdä yliopisto-opiskelusta kaikille vielä hieman hauskempia, tapahtumarikkaampaa ja kehittävämpää. Haluamme, että kaikki viihtyvät Joensuussa poikkeuksellisen yhteisöllisessä erkkajengissämme!

Ota yhteyttä: poikkeusry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Popsi ry

Popsi ry on Joensuun kampuksella opiskelevien luokanopettajaopiskelijoiden ainejärjestö. Järjestömme tarkoituksena on valvoa jäsentemme etuja sekä kehittää luokanopettajien koulutusta. Järjestämme vapaa-ajantoimintaa, sekä erilaisia tapahtumia. Osa tapahtumista on kaikille avoimia, kuten keväisin järjestetty Herkkuappro. Popsilaiset tunnistat tapahtumissa turkooseista haalareista, joiden lisäksi vanhemmat opiskelijat kampussiirron myötä niin punaisista kuin sinisistä haalareista.

Ota yhteyttä: popsiry(at)gmail.com
Lisätietoa: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Praxis ry

Praxis ry on Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella yhteiskuntapolitiikkaa, sosiologiaa ja filosofiaa opiskelevien ainejärjestö, joka on perustettu 1987. Toimintaamme kuuluu jäsentemme edunvalvonta sekä monipuolinen tapahtumien järjestäminen ympäri vuoden. Syksyisin on luvassa esimerkiksi kaikille kaupungin opiskelijoille suunnatut Back to School –bileet. Praxiitin tunnistat mustista haalareista!

Ota yhteyttä: praxis(at)uef.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Skripti ry

Skripti on Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Toimintaamme kuuluu edunvalvonta sekä monipuolinen tapahtumien järjestäminen ympäri vuoden. Teemme myös paljon yhteistyötä paikallisten tietoalan yritysten kanssa, jotta opiskelijat voisivat verkostoitua jo opiskelun aikana. Meidät tunnistaa hopeanharmaista haalareista!

Ota yhteyttä: hallitus(at)skripti.org
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Sointi ry

Sointi ry on vuonna 2021 perustettu Itä-Suomen yliopiston logopedian opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen keskeisiä tehtäviä ovat jäsenten edunvalvonta, vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen ja yhteydenpito alan muihin toimijoihin. Uutena ainejärjestönä tavoitteemme on kehittää toimintaa ja mahdollistaa logopedian opiskelijoille unohtumaton opiskeluaika.

Ota yhteyttä: hallitus.sointiry(at)gmail.com
Lisätietoja: VerkkosivutFacebook, Instagram

Sulo ry

Sulo ry on Joensuun kampuksella toimiva varhaiskasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu vuonna 1980. Järjestö valvoo ensisijaisesti jäsentensä etua ja järjestää hulvattomia bileitä, tapahtumia ja tempauksia. Sulo – Suloisesti sun!

Ota yhteyttä: sulory(at)live.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

SusTek ry

SusTek ry on vuonna 2023 perustettu kilta Itä-Suomen yliopiston Kestävien teknologioiden pääaine- ja sivuaineopiskelijoille. Killan tarkoituksena on Pohjois-Karjalaisen teekkarikulttuurin vaaliminen ja kehittäminen, sekä toimia yhdyssiteenä Kestävien teknologioiden opiskelijoiden ja muiden yhdistysten ja yritysten välillä.

Ota yhteytä: sustek.uef.fi(at)gmail.com
Lisätietoja: Instagram 

Tombolo ry

Tombolo ry on Itä-Suomen yliopiston maantieteen, yhteiskuntamaantieteen, ympäristöpolitiikan ja ympäristöoikeuden opiskelijoiden ainejärjestö, joka toimii aktiivisesti Joensuun kampuksella. Tombolo ry syntyi vuonna 2015, kun kaksi vanhaa ainejärjestöämme, Coriolis ry ja Loikka ry, yhdistivät voimansa ja toimimme nyt yhdessä opiskelijoidemme etujen puolustajana ja vapaa-ajan toiminnan järjestäjänä. Toimimme myös yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa tarjoten poikkitieteellisiä tapahtumia Joensuun opiskelijoiden iloksi.

Ota yhteyttä: tombolo(at)uef.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Täky ry

Täky ry on jäsentensä näköinen poikkitieteellinen ja -taiteellinen Itä-Suomen yliopiston suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö, joka pukeutuu suomenlipunsiniseen. Jo vuodesta 1973 on Täky tarjonnut virkistystä ja edunvalvontaa opintopisteiden ankeassa erämaassa tarpoville jäsenilleen.

Tule mukaan monipuoliseen toimintaamme!

Ota yhteyttä: taky(at)taky.fi
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram

Varnitsa ry

Varnitsa ry on historian opiskelijoiden ainejärjestö Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Varnitsan toimintaan kuuluu historianopiskelijoiden etujen valvominen ja tarvittaessa myös niiden vaatiminen, mutta näkyvin osa Varnitsan toimintaa on erilaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen jäsenilleen.

Ota yhteyttä: varnitsa.ry(at)gmail.com
Lisätietoja: Verkkosivut, Facebook, Instagram