Palvelut

Mukaan kansainväliseen toimintaan

Kansainvälistyminen opintojen aikana on helppoa ja hyödyllistä. Tiesithän, että sinun ei tarvitse lähteä vaihtoon, jotta voit saada kansainvälistä kokemusta opintojesi aikana? Kotikansainvälistyminen on erinomainen tapa tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin, kartuttaa kielitaitoa ja saada hyödyllistä kokemusta monikulttuurisessa ja monikielisessä ympäristössä toimimisesta.

ISYY rohkaisee kaikkia opiskelijoita mahdollisuuksien mukaan kansainvälistymään opintojen aikana! Ohjeita vaihtoon lähdöstä löydät yliopiston ylläpitämästä opiskelijoiden käsikirjasta, Kamusta.

UEF//Kamu, avautuu uuteen välilehteen: Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen

Jos haluat kansainvälistyä kotimaassa, poimi vinkit tältä sivulta.

ISYYn kansainväliset kerhot

ISYYn alaisuudessa toimii kansainvälisiä kerhoja, jotka järjestävät ohjelmaa ja ajanvietettä kotimaisille ja kansainvälisille opiskelijoille. ISYYn kerhot ovat avoimia kaikille jäsenille, joten olet lämpimästi tervetullut mukaan myös kansainvälisten kerhojen toimintaan. Kansainvälisten kerhojen toiminnan jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että mukana on myös kotimaisia opiskelijoita.

Voit myös itse perustaa kansainvälisen kerhon, jonka tarkoitus on kerätä yhteen esimerkiksi tietystä kulttuurista, kielestä tai etnisestä ruoasta kiinnostuneita opiskelijoita. Kerhojen yhteystiedot sekä ohjeet kerhon perustamiseen löydät Vapaa-aika -osiosta.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kerhot

ISYYn kielikahvilatoiminta

Kielikahvilat (Language Café) ovat epävirallisia kielikursseja, joita opiskelijat voivat järjestää muille opiskelijoille. Kielikahvilatoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on erinomainen tilaisuus tutustua ihmisiin ympäri maailmaa, oppia uusi kieli, kerrata jo oppimaasi kieltä tai kerätä kokemusta opettamisesta. Voit myös saada opintopisteitä kielikahviloista joko opettajana (2op) tai osallistujana (1op).

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kielikahvilatoiminta

Ainejärjestöjen kansainvälisten asioiden vastaavat

Ainejärjestöjen kansainvälisten asioiden vastaavat tekevät tärkeää työtä kansainvälisyyden edistämiseksi omissa ainejärjestöissään. Ainejärjestötoiminta kansainvälisten asioiden parissa on myös hyvä tapa luoda kontakteja kansainvälisiin toimijoihin. Kansainvälisten asioiden vastaavan tehtävän kuvan voi useimmiten räätälöidä oman kiinnostuksen mukaiseksi. Ainejärjestön kansainvälisten asioiden vastaava voi

  • kontaktoida oman alansa kansainvälisiä opiskelijoita ja tutustuttaa heitä ainejärjestön toimintaan
  • kehittää ainejärjestön englanninkielistä viestintää (yhdessä muun hallituksen kanssa)
  • seurata omaan oppiaineeseen liittyviä kansainvälisiä asioita
  • vaikuttaa oman oppiaineen vaihto- ja harjoittelukohteisiin
  • tuoda esille opiskelijoiden toiveita kansainvälistymiseen liittyen
  • järjestää kansainvälisen ekskursion tai illan yhdessä muiden hallitustoimijoiden kanssa.

Alakohtaiset kansainvälistymismahdollisuudet voivat olla hyvinkin vaihtelevia, kannattaa siis keskustella kansainvälisyyteen liittyvistä toiveista ja ajatuksista oman ainejärjestön kesken.

Kansainvälisten asioiden vastaavan tehtäviin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä ISYYn hallituksen kansainvälisten asioiden vastaavaan.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus (yhteystiedot)

Kansainvälisten opiskelijoiden tuutorointi

Yliopisto järjestää tuutorointia kansainvälisille opiskelijoille molemmilla kampuksilla. Hakuaika kv-tuutoriksi on yleensä tammi- helmikuussa. Tietoja siitä, miten voit hakeutua kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi löydät Kamusta.

UEF//Kamu, avautuu uuteen välilehteen: Kansainvälisten opiskelijoiden tuutorointi