Vapaa-aika

Tapahtumat

ISYY järjestää Joensuussa ja Kuopiossa runsaasti tapahtumia ja teemaviikkoja, joiden tarkoitus on edistää opiskelijoiden hyvinvointia, yhdistää opiskelijoita, tarjota vastapainoa opiskeluarjelle sekä ylläpitää ylioppilaskulttuuria. Tapahtumissa opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa yli oppiainerajojen.

Vuosittain toistuvia tapahtumia ovat esimerkiksi Kampusrysäys ja Kaupunkisuunnistus, Itsenäisyyspäivän soihtukulkue sekä tietysti Vapun perinteiset tapahtumat. Listan ja lisätietoa perinteisistä tapahtumista löydät alta. ISYYn tapahtumatarjontaan pääsee vaikuttamaan osallistumalla tiimitoimintaan.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mukaan tiimeihin

Seuraa tapahtumakalenteria

Tulevat tapahtumat löydät aina verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta (Tulevat tapahtumat), etusivun tapahtumakalenterista sekä Wiikko-Ärsykkeistä ja Weekly Feedeistä. Tapahtumakalenterissa ja uutiskirjeissä tiedotetaan myös esimerkiksi kampuksilla toimivien tiimien, järjestöjen ja ISYYn kerhojen omista tapahtumista ja tapaamisista.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tulevat tapahtumat

Perinteiset tapahtumat

Hymy- ja valitusviikko

Hymy- ja valitusviikolla opiskelijoilla on mahdollisuus antaa anonyymisti palautetta ISYYn kautta ylioppilaskunnalle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Palautetta kerätään sähköisen lomakkeen avulla. Kaikki annettu palaute välitetään eteenpäin. Hymy- ja valitusviikko on ollut tapana järjestää keväisin ja syksyisin.

Hyvinvointiviikko

UEF:n kanssa yhteistyössä toteutettava hyvinvointiviikko tutustuttaa opiskelijat ja yliopiston henkilökunnan paikallisiin hyvinvointitoimijoihin sekä antaa vinkkejä hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Hyvinvointiviikko on perinteisesti sisältänyt työpajoja, luentoja, liikuntailtapäivän, sekä muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa. Hyvinvointiviikko järjestetään vaihtuvin teemoin, joita viime vuosina on ollut esimerkiksi yksinäisyys, ergonomia, liikunta ja aivojen terveys.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Itsenäisyyspäivän soihtukulkueet ovat arvokkaimpia ja kunnioitetuimpia ylioppilasperinteitä kaikissa Suomen yliopistokaupungeissa. ISYY järjestää kulkueet joka vuosi 6. joulukuuta Joensuun ja Kuopion kampuksilla. 

Tapahtumassa opiskelijakulkueet matkaavat lähtöpisteeltä (Joensuussa Haltialta ja Kuopiossa Sotilaskodilta) keskustan läpi sankarihaudoille, jonne lasketaan seppeleet. Joensuun kulkue päättyy sankarihaudoille ja Kuopion kulkue pysähtyy seppeleen laskun jälkeen kaupungintalon eteen. Kulkueiden pysähdyttyä kuullaan lauluesityksiä ja puheita. Lisäksi soihtukulkueen yhteydessä on usein järjestetty glögitarjoilu, Joensuussa ennen kulkuetta ja Kuopiossa kulkueen jälkeen.

Järjestöpäivät

Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt, ja muut opiskelijaelämään vaikuttavat paikalliset järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa opiskelijoille ja verkostoitumaan. Järjestöillä ja kerhoilla on ollut tapana myydä haalarimerkkejään tapahtumassa. Järjestöpäivät on kaikille avoin maksuton tapahtuma, joka järjestetään kahdesti vuodessa: maalis-huhtikuussa ja lokakuussa. Tapahtumat järjestetään Joensuussa Carelian aulassa ja Kuopiossa Snellmanian ala-aulassa.

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus ovat Iukuvuoden käynnistävä tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään syksyisin molemmilla kampuksilla yliopiston avajaispäivänä. 

Kampusrysäys on Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen tapahtuma, jonka aikana keräännymme kampuksen pihamaalle erilaisten aktiviteettien ja ohjelman pariin juhlistamaan käynnistynyttä lukuvuotta. Kampusrysäys toimii lähtölaukauksena kaupunkisuunnistukselle. Kampusrysäys toteutetaan yhteistyössä UEF:n kanssa.

Kaupunkisuunnistus on UEF:n opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jonka aikana uudet opiskelijat pääsetät tutustumaan uusiin opiskelitovereihin suorittaen joukkueina hauskoja rastitehtäviä ympäri kampuskaupunkia, illan jatkobileitä unohtamatta! Rasteja pitävät aine- ja kampusjärjestöt, kerhot ja muut opiskelijaelämään liittyvät toimijat. Tapahtuma on siis oiva paikka tutustua myös kampuksen opiskelijatoimintaan!

Tapahtuma on maksuton uusille opiskelijoille ja tuutori vastaa ryhmän ilmoittautumisesta tapahtumaan. Muiden vuosikurssien opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan osallistumismaksua vastaan.

Liikuntailtapäivä

Liikuntailtapäivää vietetään kaksi kertaa lukuvuodessa molemmilla kampuksilla. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15-16 välisenä aikana. Liikuntailtapäivänä on tarjolla on runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle. Osa lajeista on maksuttomia ja osa vaatii erillisen pääsymaksun.

Liikuntailtapäivän liikuntatarjonta on kampuskohtaista ja päiväohjelma on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämää. Osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-tarran ostamista, mutta ilmoittautuminen edellyttää usein SYKETTÄ-verkkosivuille rekisteröitymistä.

Savo-Karjala Excursio

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä ja se järjestetään aina vapun aatonaattona eli 29.4. Excursiolla kierretään ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Savo-Karjalaa ja sen anniskeluravintoloita. Tapahtuma alkaa tyypillisesti jo hieman ennen puolta päivää ja päättyy illalla.

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan syksyisin järjestämä kuntopyöräilytapahtuma.

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu. Tärkeintä ei ole siis nopeus, vaan maaliin pääseminen omassa tahdissa. Reitin varrella on huoltopiste ja lisäksi tapahtuman aikana huoltoautosta saat apua polkupyörän pieniin ongelmiin. Suuremmissa ongelmissa sinut ja pyöräsi voidaan noukkia reitin varrelta kyytiin. Tapahtumassa on ollut tarjolla 1-3 reittivaihtoehtoa, joista pisin on ollut noin 100 kilometrin mittainen. Lyhyimmät reitit ovat olleet noin 20-50 kilometriä.

Vappu

Vappu on opiskeluvuoden tärkein juhla, jota vietetään opiskelijakaupungeissa ympäri Suomen railakkain menoin. ISYYllä on vappuperinteitä molemmilla kampuksilla, joiden perinteet ulottuvat kymmenien vuosien taakse. ISYYn vappuun kuuluu molemmilla kampuksilla 29.4. järjestettävä Savo-Karjala Excursio (ks. edellä oma kohta) sekä kummankin kampuksen omat perinteiset vappumenot. Myös kampusten järjestöt ja kerhot järjestävät paljon vapputapahtumia. 

Joensuun vappu

Joensuun vappuperinteisiin kuuluu ISYYn vappukulkue, joka saa alkunsa Carelian pihalta. Kulkueeseen osallistuvat kokoontuvat Alkukivien edustalle kuulemaan Täky ry:n perinteistä vappupuhetta ja seuraamaan Alkukiven lakitusta. Lakituksen jälkeen opiskelijoiden vappukulkue kulkee RytmiHäiriköiden säestämänä kampukselta keskustan halki Ilosaareen. Matkalla suoritetaan Kanavatytön eli Torson pesu ja lakitus. Kulkue päättyy Ilosaareen, jossa kuullaan ylioppilaskunnan puhe, musiikkiesityksiä sekä muuta mahdollista ohjelmaa. 

Kuopion vappu

Kuopiossa vappuaattoon kuuluu kampuksella toimitettava Sivistykseen Vihkimys, sekä kauppatorin allastapahtuma, jossa nimitetään vuoden Kunniankantajat, kuullaan ylioppilaskunnan puhe, pestään ja lakitetaan Velj’mies sekä suoritetaan Proffan Uitto.

Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat perinteinen ja arvokas illallisjuhla, jossa ylioppilaskunnan jäsenet, alumnit, yhteistyökumppanit ja muut ISYYn ystävät juhlistavat ylioppilaskunnan merkkipäivää. Vuosijuhlia edeltää cocktailtilaisuus, jossa kutsuvieraat tuovat tervehdyksensä. Varsinainen illallisjuhla sisältää tavallisesti erilaisia puheita, lauluja, musiikkiesityksiä, huomionosoitusten myöntämiset, sekä juhlaillallisen. Vuosijuhlasta seuraavana päivänä juhlavieraat kokoontuvat yhteen perinteiselle silliaamiaiselle.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tulevat tapahtumat