Vapaa-aika

Kielikahvilat

Kielikahvilat (Language Café) ovat epävirallisia kielikursseja, joita opiskelijat voivat järjestää muille opiskelijoille. Kielikahvilatoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on erinomainen tilaisuus oppia uusi kieli, kerrata jo oppimaasi kieltä tai kerätä kokemusta opettamisesta. Voit myös saada opintopisteitä kielikahviloista joko opettajana (2op) tai osallistujana (1op) osallistumalla tapaamisiin, palauttamalla kurssitehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Voit myös toimia kielikahvilan opettajana tai osallistujana ilman että saisit siitä opintopisteitä. Lukukauden aikana on mahdollista myös olla yhtäaikaa sekä kielikahvilan opettaja että toisen kielikahvilan osallistuja, jolloin voit saada molemmista yhteensä 3 opintopistettä! Huomaa kuitenkin, että voit saada opintopisteet vain kerran.

Miten kielikahvilat toimivat käytännössä? 

Kielikahvilan opettajana voit opettaa oman äidinkielesi lisäksi mitä tahansa muuta kieltä, jota olet opiskellut useamman vuoden. Voit olla opettajan tai osallistujan roolissa niin monessa kielikahvilassa kuin haluat. Kielikahvila on erinomainen tilaisuus oppia uuden kielen alkeet tai vaihtoehtoisesti kehittää omaa osaamista jossain kielessä, sillä saman kielen kielikahviloita voi olla eri tasoisille opiskelijoille. Tämä kuitenkin riippuu kiinnostuneiden opettajien määrästä.

Kielikahvilan opettaja sopii yhdessä osallistujien kanssa kurssin sisällöstä ensimmäisen tapaamisen aikana. Kielikahvilatapaamisia on yleensä kerran viikossa, mutta kukin opettaja voi päättää oman kielikahvilansa tapaamisten ajankohdan ja paikan yhdessä osallistujien kanssa. Opettajille ja osallistujille on erilliset Moodle-alustat joihin kurssitehtävät ja oppimispäiväkirja palautetaan. Salasanan Moodle-alustalle saat ensimmäisessä kielikahvilainfossa tai jälkikäteen ISYYn Kansainvälisten asioiden koordinaattoreilta. 

Opettajaksi halukkaat luovat Facebook-ryhmän omalle kielikahvilalleen. Löydät kaikki olemassaolevat Facebook-ryhmät tämän sivun alalaidasta.

Kielikahvilatoiminta tiivistettynä:

 1. Osallistu ISYYn järjestämään kielikahvilainfoon.
 2. Jätä yhteystietosi ISYYlle infon päätyttyä, jos haluat ryhtyä opettajaksi.
 3. Jos haluat toimia kielikahvilan opettajana, sinun täytyy osallistua ISYYn järjestämään lyhyeen vetäjäkoulutukseen ennen toiminnan aloitusta.
 4. Jos tietylle kielelle löytyy sekä opettaja että osallistujia, kyseinen kielikahvila pystytään järjestämään. Jos kielikahvilalle ei löydy opettajaa tai osallistujia, kyseisen kielen opetusta ei voida järjestää.
 5. Opettajat luovat kielikahviloilleen Facebook-ryhmät, jotka löytyvät tämän sivun alalaidasta. Osallistujat näkevät tästä lukukauden kielivalikoiman ja voivat liittyä ryhmään.
 6. Facebook-ryhmien lisäksi opettajilla ja osallistujilla on käytössään Moodle-kurssialustat palautettaville kurssitehtäville.
 7. Opettajat järjestävät ensimmäisen tapaamisen kielikahvilalleen, jossa he päättävät yhdessä osallistujien kanssa kielikahvilansa sisällöstä. Tämän jälkeen varsinainen toiminta ja kielen oppiminen voi alkaa!

Opettaja (2op)

Kaikkien kielikahvilaopettajien tulee osallistua ISYYn järjestämään vetäjäkoulutukseen. Vetäjäkoulutuksen ajankohta ilmoitetaan kielikahvilainfossa. 

Kielikahvilan opettajan tavoitteena on

 • Kehittää taitojaan pienryhmäopetuksessa ja havainnoida oppilaiden oppimista
 • Kehittää vastuunottoa liittyen kurssin suunnitteluun, toteutukseen ja osallistujien ohjaukseen
 • Oppia ryhmätyötaitoja 

2 opintopisteen suorittaminen sisältää

 • 20 tuntia tapaamisten suunnittelua, materiaalin valmistelua ja osallistujille viestimistä
 • 20 tuntia kielikahvilatapaamisia 
 • 14 tuntia kurssitehtävien tekoa

Arvostelu on hyväksytty-hylätty.

Osallistuja (1op)

Kielikahvilan osallistujan tavoitteena on

 • Kehittää kielitaitoaan yhdessä muiden osallistujien kanssa
 • Oppia vieraista kulttuureista ja tavoista
 • Oppia ryhmätyötaitoja

1 opintopisteen suorittaminen sisältää

 • 20 tuntia osallistumista kielikahvilatapaamisiin
 • 7 tuntia itsenäistä työskentelyä

Arvostelu on hyväksytty-hylätty.

Kielikahvilainfo syksyllä 2021

Kielikahvilainfo järjestiin 20.9. klo 16 etäyhteydellä Google Meetissä. Löydät diaesityksen alla olevasta linkistä!

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kielikahvila esitelmä (ENG)

Facebook.com, avautuu uuteen välilehteen: Kielikahvilainfon tapahtuma

Kielikahvilat syksyllä 2021:

Liity valitsemaasi kielikahvilaan alla olevien linkkien kautta. Jos sinulla ei ole Facebook-profiilia, ota yhteyttä Joensuun kv-koordinaattoriin (kv.joensuu(at)isyy.fi) ja hän auttaa sinua pääsemään haluamaasi kielikahvilaan.

Facebook.com, avautuu uuteen välilehteen: Japanese Language Café 

Facebook.com, avautuu uuteen välilehteen: Finnish Language Café  

Facebook.com, avautuu uuteen välilehteen: Spanish Language Café