Palvelut

Usein kysytyt kysymykset: opiskelijakortti

Miten saan lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

Jotta voisit saada lukukausi- tai lukuvuositarran, on sinun ensin maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittauduttava läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Ilmoittautuminen onnistuu Oili-ilmoittautumispalvelussa ilmoittautumisaikoina. Oilissa voit hoitaa sekä maksun että ilmoittautumisen yhdellä kertaa. Jos olet uusi opiskelija ja ilmoittaudut ensimmäistä kertaa läsnäolevaksi opiskelijaksi, tulee sinun ottaa ensin paikka vastaan opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa (avautuu uudessa välilehdessä) joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos ilmoittaudut ilmoittautumisaikojen ulkopuolella, ota yhteys yliopiston Opintopalveluihin.

Oili-ilmoittautumispalvelu, avautuu uuteen välilehteen: Etusivu

Kamu.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opintopalvelut

Kun olet maksanut jäsenmaksun ja ilmoittautunut, saat lukukausi- tai lukuvuositarran ISYYn toimistolta. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin. Tarraa ei saa irrallaan, vaan ISYYn henkilökunta liimaa sen aina korttiin. Jos kyseessä on opiskelijakortin ensimmäinen tarra, ota mukaasi henkilöllisyystodistus.

Pivon tai Frank Appin (iOS ja Android -puhelimet) sähköiseen opiskelijakorttiin et tarvitse tarraa, sillä sähköinen opiskelijakortti aktivoituu, kun ilmoittautuminen ja jäsenmaksu ovat kunnossa. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Pivon sekä Frankin sivuilla.

Pivo.fi, avautuu uuteen välilehteen: Pivon opiskelijakortti

Frank.fi, avutuu uuteen välilehteen: Frank

Huom! Tarra annetaan pääsääntöisesti vain Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan, Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan tai Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan korttiin.

Jos olet jonkun toisen ylioppilaskunnan jäsen mutta et pääse noutamaan tarraa omasta ylioppilaskunnastasi, voit saada sen myös ISYYltä 5 euron palvelumaksua vastaan. Tässä tapauksessa ota aina ensin yhteyttä siihen ylioppilaskuntaan, johon olet maksanut jäsenmaksun.

Miten voin saada tarran, jos minulla ei ole verkkopankkitunnuksia?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä Opintopalveluiden asiakaspalveluun. Ilmoittautumisaikojen ulkopuolella saat maksutiedot Opintopalveluilta. Käytä henkilökohtaista viitenumeroa jäsenmaksua maksaessasi ja esitä kuitti maksusta Opintopalveluille läsnäolon kirjaamista varten. Tämän jälkeen voit noutaa tarran ylioppilaskunnan toimistolta.

Muista ottaa opiskelijakortti mukaan!

Kamu.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opintopalvelut

En pääse noutamaan tarraa ISYYn toimistolta, mitä teen?

Mikäli et asu kampuspaikkakunnalla tai et ehdi kampukselle ISYYn toimiston aukioloaikoina, voit saada lukukausi- tai lukuvuositarran postitse tai voit noutaa sen toisen ylioppilaskunnan toimistolta.

Jos haluat tarran postitse, lähetä opiskelijakorttisi sekä postimerkillä ja osoitteella varustettu palautuskuori ISYYn toimistolle. Jos olet uusi opiskelija, laita mukaan myös kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Toimiston työntekijä liimaa tarran korttiin ja lähettää sen takaisin. Ilman palautuskuorta lähetettyä korttia ei postiteta takaisin. ISYY ei vastaa postissa kadonneista korteista.

Voit myös noutaa tarran toisen ylioppilaskunnan toimistolta viiden euron palvelumaksua vastaan. Ylioppilaskuntia toimii yliopistokaupungeissa ympäri Suomen. Tällöin ota aina ensin yhteyttä ISYYn toimistoon: Yhteydenottolomake

Opiskelijakortin valmistuminen kestää 2–3 viikkoa. Miten voin saada opiskelija-alennuksen junassa sillä aikaa?

Jos tarvitset opiskelija-alennusta junassa etkä ole vielä saanut opiskelijakorttiasi, voit tulostaa VR:n nettisivuilta väliaikaisen todistuksen. Todistukseen tarvitset Itä-Suomen yliopiston leiman.  

Voit myös ladata puhelimeesi Pivon tai Frank Appin (iOS ja Android -puhelimet) jotka toimivat sähköisenä opiskelijakorttina ja ovat todistus opiskelijastatuksesta junassa. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Pivon ja Frankin sivuilla.

Opiskelijakortti ei tule perille

Jos opiskelijakortti viipyy matkalla ilmoitettua pidempään, tarkista että osoitetietosi ovat oikein ja olet tehnyt muuttoilmoituksen nykyiseen osoitteeseesi. Voit tehdä muuttoilmoituksen postin nettisivuilla tai paperisella lomakkeella, jonka saat Postista tai Maistraatista.

Posti ohjaa tunnistamattomiin osoitteisiin osoitetut lähetykset takaisin lähettäjälle, eli tässä tapauksessa Frankille. Frank postittaa uudestaan sinne palautuneet kortit, mutta prosessissa voi ikävä kyllä kulua aikaa.

Mikäli korttisi ei ole 2–3 viikon kuluessa tullut postitse, otathan yhteyttä Frankiin! Voit käyttää Pivon tai Frank Appin sähköistä opiskelijakorttia (iOS ja Android -puhelimet) ennen korttisi saapumista.

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jos olet jatko-opiskelija ja ISYYn jäsen, voit käyttää kaikkia ylioppilaskunnan palveluita. Näihin etuihin kuuluvat muun muassa edunvalvontapalvelut sekä vapaa-ajantoiminta, kuten tiimitoiminta, kerhotoiminta ja erilaiset tapahtumat. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa kaikille jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voit saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä. Esimerkiksi Matkahuolto ei kuitenkaan myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille.

1.1.2024 alkaen VR tarjoaa opiskelija-alennuksia palveluistaan myös tutkintoa suorittaville jatko-opiskelijoille. Alennuksen saadakseen opiskelijan on esitettävä voimassa oleva opiskelijakortti, jossa on VR:n logo. Frankin ja Tuudon digitaalisiin jatko-opiskelijan opiskelijakortteihin VR-logo on jo päivittynyt tammikuun 2024 alussa.

Jatko-opiskelijan opiskelijaeduista ja -alennuksista kannattaa aina kysyä palveluntarjoajalta.

Kuinka kauan lukuvuositarra on voimassa?

Lukuvuositarra ja kevätlukukausitarra ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun saakka. YTHS:llä tarrat ovat voimassa heinäkuun loppuun saakka.

Syyslukukausitarra on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti