Palvelut

Usein kysytyt kysymykset: opiskelijakortti

Miten saan lukukausi- tai lukuvuositarran muoviseen opiskelijakorttiini?

Muovinen opiskelijakortti vaatii voimassa ollakseen lukukausi- tai lukuvuositarran, jonka saat ISYYn toimistolta. Saadaksesi lukukausi- tai lukuvuositarran, sinun tulee ensin ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Ilmoittautuminen ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaminen onnistuu Oili-ilmoittautumispalvelussa ilmoittautumisaikoina. Jos olet uusi opiskelija ja ilmoittaudut ensimmäistä kertaa läsnäolevaksi opiskelijaksi, tulee sinun ottaa ensin paikka vastaan Oma opintopolku-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos ilmoittaudut ilmoittautumisaikojen ulkopuolella, ota yhteys yliopiston Koulutuspalveluihin.

Kun olet maksanut jäsenmaksun ja ilmoittautunut, saat lukukausi- tai lukuvuositarran ISYYn toimistolta. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin. Tarraa ei saa irrallaan, vaan ISYYn henkilökunta liimaa sen aina korttiin. Jos kyseessä on opiskelijakortin ensimmäinen tarra, ota mukaasi henkilöllisyystodistus.

Frank Appin (iOS ja Android -puhelimet) digitaaliseen opiskelijakorttiin et tarvitse tarraa, sillä digitaalinen opiskelijakortti aktivoituu, kun ilmoittautuminen ja jäsenmaksu ovat kunnossa. Tarkemmin sähköisestä opiskelijakortista kerrotaan Frankin verkkosivuilla.

Huom! Tarra annetaan pääsääntöisesti vain Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan, Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan tai Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan korttiin. Jos olet jonkun toisen ylioppilaskunnan jäsen mutta et pääse noutamaan tarraa omasta ylioppilaskunnastasi, voit saada sen myös ISYYltä 5 euron palvelumaksua vastaan. Tässä tapauksessa ota aina ensin yhteyttä siihen ylioppilaskuntaan, johon olet maksanut jäsenmaksun.

Lue lisää:

Opintopolku.fi, avautuu uuteen välilehteen: Oma opintopolku

Oili-ilmoittautumispalvelu, avautuu uuteen välilehteen: Etusivu

Kamu.fi, avautuu uuteen välilehteen: Koulutuspalvelut

Frank.fi, avutuu uuteen välilehteen: Frank

Miten voin maksaa jäsenmaksun ja saada lukuvuositarran, jos minulla ei ole verkkopankkitunnuksia?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä Koulutuspalveluiden asiakaspalveluun. Ilmoittautumisaikojen ulkopuolella saat maksutiedot Koulutuspalveluilta. Käytä henkilökohtaista viitenumeroa jäsenmaksua maksaessasi ja esitä kuitti maksusta Koulutuspalveluille läsnäolon kirjaamista varten. Tämän jälkeen voit noutaa tarran ylioppilaskunnan toimistolta. Muista ottaa opiskelijakortti mukaan!

Lue lisää:

Kamu.fi, avautuu uuteen välilehteen: Koulutuspalvelut

En pääse hakemaan tarraa ISYYn toimistolta, mitä teen?

Mikäli et asu kampuspaikkakunnalla tai et ehdi kampukselle ISYYn toimiston aukioloaikoina, voit saada lukukausi- tai lukuvuositarran muoviseen korttiisi kahdella eri tapaa:

1. Lähetä opiskelijakorttisi sekä postimerkillä ja osoitteella varustettu palautuskuori ISYYn toimistolle. Jos olet uusi opiskelija, laita mukaan myös kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Toimiston työntekijä liimaa tarran korttiin ja lähettää sen takaisin. Ilman palautuskuorta lähetettyä korttia ei postiteta takaisin. ISYY ei vastaa postissa kadonneista korteista.

2. Voit myös noutaa tarran toisen ylioppilaskunnan toimistolta viiden euron palvelumaksua vastaan. Ylioppilaskuntia toimii yliopistokaupungeissa ympäri Suomen. Tällöin ota aina ensin yhteyttä ISYYn toimistoon täyttämällä seuraava lomake, avautuu uuteen välilehteen: Yhteydenottolomake

Muovisen opiskelijakortin saapuminen kestää 2–3 viikkoa. Miten voin saada opiskelija-alennuksen junassa sillä aikaa?

Voit ladata puhelimeesi Frank Appin (iOS ja Android -puhelimet) digitaalisen opiskelijakortin, jolla voit todentaa opiskelijastatuksesi junassa. Lue lisää digitaalisesta opiskelijakortista Frankin verkkosivuilta, avautuu uuteen välilehteen: Frank.fi

Opiskelijakortti ei tule perille

Jos opiskelijakortti viipyy matkalla ilmoitettua pidempään, tarkista että osoitetietosi ovat oikein ja olet tehnyt muuttoilmoituksen nykyiseen osoitteeseesi. Voit tehdä muuttoilmoituksen postin verkkosivuilla tai paperisella lomakkeella, jonka saat Postista tai Digi- ja väestötietovirastosta.

Posti ohjaa tunnistamattomiin osoitteisiin osoitetut lähetykset takaisin lähettäjälle, eli tässä tapauksessa Frankille. Frank postittaa uudestaan sinne palautuneet kortit, mutta prosessissa voi ikävä kyllä kulua aikaa.

Mikäli korttisi ei ole 2–3 viikon kuluessa tullut postitse, otathan yhteyttä Frankiin! Ennen muovisen opiskelijakorttisi saapumista voit käyttää Frank Appin digitaalista opiskelijakorttia (iOS ja Android -puhelimet).

Olen jatkotutkinto-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jos olet jatko-opiskelija ja ISYYn jäsen, voit käyttää kaikkia ylioppilaskunnan palveluita. Näihin etuihin kuuluvat muun muassa edunvalvontapalvelut sekä vapaa-ajantoiminta, kuten tiimitoiminta, kerhotoiminta ja erilaiset tapahtumat. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa kaikille jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan tiloja edullisilla jäsenhinnoilla.

Jatko-opiskelijakortilla voit saada alennuksia joistain paikallisista yrityksistä. Esimerkiksi Matkahuolto ei kuitenkaan myönnä opiskelija-alennuksia omista palveluistaan jatko-opiskelijoille. Myös Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille.

1.1.2024 alkaen VR tarjoaa opiskelija-alennuksia palveluistaan myös tutkintoa suorittaville jatko-opiskelijoille. Alennuksen saadakseen opiskelijan on esitettävä voimassa oleva opiskelijakortti, jossa on VR:n logo. Frankin digitaaliseen jatko-opiskelijan opiskelijakorttiin VR-logo on jo päivittynyt tammikuun 2024 alussa.

Jatko-opiskelijan opiskelijaeduista ja -alennuksista kannattaa aina kysyä palveluntarjoajalta.

Kuinka kauan lukuvuositarra on voimassa?

Lukuvuositarra ja kevätlukukausitarra ovat voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa syyskuun loppuun saakka. YTHS:llä tarrat ovat voimassa heinäkuun loppuun saakka.

Syyslukukausitarra on voimassa opiskelijaravintoloissa, junissa ja linja-autoissa tammikuun loppuun ja YTHS:llä joulukuun loppuun.

Valmistun kesken lukuvuoden. Kuinka kauan digitaalinen opiskelijakortti toimii valmistumisen jälkeen?

Frank tarkistaa opinto-oikeutesi opiskelijarekisteristä, ja valmistuessa opiskelijastatukseni voimassaolo lakkaa. Digitaalinen opiskelijakortti toimii vielä noin kuukauden ajan siitä päivästä, kun statusta ei voida varmentaa. Digitaalisen opiskelijakortin toimintalogiikka perustuu reaaliaikaiseen varmentamiseen, joten voimassaolo muuttuu valmistumisen johdosta, kun opinto-oikeutesi päättyy.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti