Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 13/2023

ti maalisk. 28 14:21:38 2023

Vko 13 / 27.3.-2.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 11/2023

Vko 13 / 27.3.-2.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 Vaalipäivä 2.4.
📌 Järjestöpäivät 29.-30.3.
🚌 Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.
🐰 Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin
🖌️ Suunnittele kansi lukuvuosikalenteriin
❤️Haalarimerkkejä äänestäjille
🏸 SYKETTÄ-sulkapalloturnaus
✨ Tulevia tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Käytä äänioikeutesi vaalipäivänä 2.4.!

Eduskuntavaalien vaalipäivä on vihdoin täällä tämän viikon sunnuntaina 2. huhtikuuta. Mikäli et käyttänyt äänioikeuttasi vielä ennakkoäänestyksen aikana, muista tehdä se tulevana sunnuntaina. 

Vaalipäivänä äänestäminen eroaa ennakkoäänestämisestä siten, että äänestäminen tulee suorittaa sinulle kotiosoitteen perusteella määrätyssä pisteessä. Tiedon äänestyspaikasta löydät postitse tai sähköisesti toimitetusta äänioikeuskortista tai vaihtoehtoisesti voit hakea paikkaa Digi- ja väestöviraston Äänestyspaikat -palvelusta.

Näissä vaaleissa on erityisen tärkeää, että opiskelijat käyttävät äänioikeuttaan, jotta opiskelijoille tärkeät teemat otetaan huomioon tulevalla eduskuntavaalikaudella.

 
 
     
 
 

Tule tutustumaan järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäiville! 

 • Joensuu | Carelia | klo 10-14 | ke 29.3. ainejärjestöt | to 30.3. kerhot ja muut järjestöt

ISYYn järjestöpäivät kokoaa yhteen kampuksilla toimivat järjestöt, kerhot ja muita opiskelijoita lähellä olevia järjestöjä. Tapahtuman aikana järjestöt ja kerhot esittelevät toimintaansa kampuksella opiskelijoille, ehkäpä sinäkin voit löytää itsellesi jotain uutta kivaa vapaa-ajalle.

Keskiviikkona 29.3. järjestämme molemmilla kampuksilla järjestöpäivien yhteydessä järjestöaiheisen visailun. Visailun voittaja, parhaiten kysymyksiin vastannut, palkitaan ISYY-tuotepaketilla. Kilpailun voittajiin ollaan yhteydessä järjestöpäivien jälkeen. 

Kannattaa varata mukaan maksuväline, sillä järjestöillä on tapana myydä tapahtumassa haalarimerkkejään. Tapahtuma on pääsymaksuton eikä vaadi ilmoittautumista.

Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kampustoimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia huhtikuussa pääsiäispyhien vuoksi. Toimistot ovat suljettuna kiirastorstaina 6.4.2023 ja maanantaina 2. pääsiäispäivänä 10.4.2023. Otathan nämä poikkeukset huomioon, mikäli sinulla on tarvittavia asiointeja toimistolla.

Poikkeukset aukioloajoissa:

 • torstai 6.4. SULJETTU
 • maanantai 10.4. SULJETTU
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae ISYYn kansainväliseen tiimiin!

ISYY hakee jäseniä kansainväliseen tiimiin, joka kokoontuu keskustelemaan aiheista, jotka ovat tärkeitä kansainvälisille opiskelijoille!

 • Haluatko olla luomassa inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä?
 • Haluatko olla mukana kehittämässä kansainvälisten opiskelijoiden tulevaisuuden mahdollisuuksia Suomessa sekä suomalaisten opiskelijoiden kotikansainvälistymistä?
 • Haluatko tuoda kansainvälistä näkemystä ISYYn hallituksen käyttöön?

Jos tämä kuulostaa sinun visioltasi ISYYn, Itä-Suomen yliopiston ja kampuskaupunkien tulevaisuudesta, tämä tiimi on sinua varten! Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae tiimin jäseneksi 12.4.2023 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Miltä ISYYn seuraava lukuvuosikalenteri näyttää? Nyt voit vaikuttaa!

ISYYn lukuvuosikalenteri kulkee päivittäin monen UEFilaisen mukana kampuksella. Ensi syksynä sinun suunnittelema design voi koristaa sinun ja opiskelukavereidesi kalenterin kantta.

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Päästä luovuutesi lentoon ja voita 100 € lahjakortti S-Ryhmään. Kilpailuaikaa on 15.5.2023 saakka.

Kilpailun ohjeet ja kannen muotovaatimukset löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kävitkö äänestämässä? Hae haalarimerkki ISYYn toimistolta!

Kävitkö äänestämässä eduskuntavaaleissa? ISYYn toimistolla on jaossa eduskuntavaaliaiheisia haalarimerkkejä äänestämässä käyneille opiskelijoille. Merkkejä on rajoitettu erä, kannattaa olla nopea.

 

 
 
     
 
 

 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.2023

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta. Tapahtumapäivänä excu-bussit kuljettavat vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoiloissa.

Lipunmyynti alkaa tiistaina 4.4. klo 11:00 Kide.apissa ja ISYYn Joensuun toimistolla. Lipun hinta on 20 €. Lipunmyynnissä pystyy ostamaan enintään 2 lippua.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Sulkapalloturnaus 15.4.2023

Osallistu matalan kynnyksen sulkapalloturnauksen lauantaina 15.4. Länsikadun koululla. Turnaus on avoin kaikille SYKETTÄ-käyttäjille!

Turnaus pelataan kolmessa sarjassa: miesten- ja naisten nelinpelinä sekä sekanelinpelinä. Sarjoihin ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella. Sarjoihin mahtuu maksimissaan 8 paria eli 16 pelaajaa, joten ole nopea. Ilmoittaudu yhdessä pelikaverisi kanssa samalla ilmoittautumisella. Osallistuminen edellyttää voimassa olevaa SYKETTÄ tarraa.
Turnausta saa tulla paikan päälle myös seuraamaan!

Turnauksessa noudatetaan sulkapalloliiton harrastaja-sääntöjä. Sarjat pelataan klo 9-20, lounas tauko noin klo 14-15. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet lähetetään osallistujille tapahtumaviikolla. Tarkempi otteluohjelma julkaistaan ilmoittautumisen päättyessä tai kun kaikki paikat on täytetty.

Ilmoittautuminen alkaa 28.3. klo 14.

Linkki lomakkeelle

 
 
     
 

 
 

Päiväretki Elovaaran 15.4.

Lauantaina 15.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Elovaaran luontopoluille. Elovaaran 4 km pituiselta polkureitistöltä löytyy myös tulipaikkoja, jolloin se on oiva päiväretkeilykohde. Elovaarassa voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa pian ISYYn verkkosivuille ja somekanaviin, joten muista seurata.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

 • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti
 • 4.4. Rentoutumisharjoituksia
 • 11.4. Lautapelejä

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Etsintäkuulutus opiskelukavereille! 

Takkuaako yksin opiskelu? Onko motivaatio opiskelun aloittamiseen yksin kateissa? Kaipaatko vertaistukea toisesta opiskelijasta, mutta et tiedä mistä sitä saisi?  

 
 
 

Jos vastasit kyllä yhteenkin kysymykseen, voisi opiskelukaveritoiminta olla sinulle toimiva ratkaisu! Opiskelukaveritoiminnan kautta voit löytää esimerkiksi samassa opintojen vaiheessa tai samanlaisilla opiskelutavoilla varustetun opiskelijan. Opiskelukaveritoiminnasta voit löytää kaverin, jonka kanssa jakaa opiskeluun liittyviä murheita, innostua yhdessä tekemisestä sekä saada vastapainoa yksin opiskeluun. 

Opiskelukaverin voi löytää täyttämällä opiskelukaverilomakkeen. Student2Student-vertaisohjaajat yhdistelevät mahdollisia opiskelukavereita toisiinsa, kun sopivat parit löytyvät. Hakemuksia käydään läpi viikoittain, ja opiskelukavereilta toivotaan aktiivisuutta ottaa yhteyttä opiskelukaveriin yhteystietojen jakamisen jälkeen.  

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät Sillat-hankkeen tietosuojaselosteesta

Lisätietoja opiskelukaveritoiminnasta saat UEFin Student2Student-vertaisohjaajilta sähköpostitse student2student@uef.fi, puhelimitse numerosta 029 445 8580 (ti-to klo 14–17), tai anonyymin chatin kautta.   

 
 
     
 

 
 

 

AEGEE Joensuu - Think Drink: Alueelliset lentoasemat ja hiilineutraalius ✈🌱   

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Tule mukaan tämän kuun Think Drink -tapahtumaan keskustelemaan alueellisten lentoasemien ympäristövaikutuksista. 💡🍺Suomen hallitus päätti tässä kuussa myöntää 17 € miljoonaa tukia sisäisten lentojen tukemiseen viidellä alueellisella lentoasemalla, Joensuu mukaan lukien, huhtikuuhun 2024 asti. 

Think Drink -tapahtumassa yksi jäsenistämme pitää lyhyen alustuksen aiheesta, minkä jälkeen avaamme puheenvuoron vuorovaikutteista keskustelua varten.

 
 
 

Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi siitä, miten alueelliset lentoasemat ovat vuorovaikutuksessa hiilineutraaliustavoitteiden kanssa, ovatko tällaiset lentoasemat olennainen osa liikenneinfrastruktuuria ja paljon muuta - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita! 
  
📌 Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
🗓 keskiviikko 29 maaliskuuta klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: contact-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, tiistaina klo 16.30 AU205:ssä.

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa Fides Ostiensis Ry:n alkoholittomille poikkitieteellisille vappusitseille!😎

Teemana on suomalainen hittiputki; inspiroidu omasta suomiklassikostasi ja vedä haalarit jalkaan!

Lippu maksaa 12€ ja siihen sisältyy 2 juomaa, 3 shottia, ruoka sekä haalarimerkki. Lisäksi katamme lipputuloilla muita tapahtuman kuluja. Tapahtuma pidetään Ortodoksisella Seminaarilla.

❗️Tapahtuma on täysin alkoholiton, eikä alkoholia ei voi tuoda Ortodoksiselle Seminaarille. Ethän saavu tapahtumaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Noudatamme tapahtumassa Fideksen turvallisemman tilan periaatteita.❗️

Myynti aukeaa kide.appissa ma 3.4. klo 14 ja päättyy ma 10.4. klo 14.

Jos jokin askarruttaa, olethan yhteydessä Fides Ostiensis ry:n tapahtumavastaaviin sähköpostilla toiminta.fidesostiensis@gmail.com

 
 
     
 
 

Hartaus ja kahvit tiistaisin klo 12 Genesis-kappelissa

Fides Ostiensis ry järjestää viikottain tiistaisin kello 12 hartauden ja kahvit Genesis-kappelissa Agoralla. Tervetuloa ☺️☕️

Mikäli olet kiinnostunut pitämään hartautta, otathan yhteyden spiritualiteettivastaavaan: spirre.fidesostiensis@gmail.com

 
 
     
 
 

SPR Humanitaarisen oikeuden peruskurssi 15.-16.4.

Millaisia rajoitteita sodankäynnille on asetettu? Miten sodan oikeussäännöt suojelevat mm. siviilejä ja sotavankeja? Millä tavoin Punainen Risti avustaa aseellisten konfliktien jalkoihin jääneitä ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevia? Humanitaarisen oikeuden peruskurssi tarjoaa hyödyllistä tietoa sekä aiheesta yleisesti kiinnostuneille harrastelijoille että konfliktialueille työnsä puolesta suuntaaville ammattilaisille. Aiempaa osaamista aiheesta ei vaadita.
 
Kurssi järjestetään SPR:n tiloissa Joensuussa. Viimeinen ilmoittautumispäivä 5.4.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kesytä ahdistus kehollisin keinoin -webinaari 18.4. klo 14.15-15

Ahdistaako opinnot? Omat tulevaisuuden suunnitelmat? Jatkuva somevirta? Maailman tilanne?

Tule kuulemaan keinoista, joilla kesytät niin lievän kuin voimakkaan ahdistuksen:

 • Webinaarissa opit ahdistuksen kehollisesta perustasta
 • Saat tietoa erilaisista keinoista, joita voi hyödyntää ahdistuksen voimakkuudesta riippuen
 • Pääset kokeilemaan erilaisia harjoitteita
 • Saat itsellesi kattavan pdf-työkirjan, jonka avulla voit jatkaa ahdistuksen säätelyn harjoittelua

Ilmoittaudu

Lisätietoja: anni.hanninen(at)hel.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mielitekoja-verkkotapahtuma tiistaina 18.4.2023 klo 14–16

Opiskelija! Olisikoa sulla hetki aika puhua kehon ja mielen hyvinvoinnista? Osallistu webinaariin 18.4. klo 14-16 ja kasvata arjen voimavarojasi

Osallistu asiantuntijoiden johdolla yhteen tai useampaan osioon:

 • Puhu itsellesi niin kuin ystävällesi
 • Opi toimimaan kaaoksen keskellä
 • Entä jos ei huvita, ehdi tai jaksa liikkua?
 • Kehotietoisuus jaksamisen tukena
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

ICT-alan ura- ja rekrytointitapahtuma Joensuun Tiedepuistolla 28.3.2023 

Kaikille avoin ja maksuton ICT-alan ura- ja rekrytointitapahtuma järjestetään Joensuun Tiedepuistolla tiistaina 28.3. klo 14–17. Tapahtumassa pääsee tutustumaan laajasti alan työ- ja koulutusmahdollisuuksiin, tapaamaan yrittäjiä, sekä hakemaan työ- ja harjoittelupaikkoja Joensuun seudulla. 

Tarjolla on runsaasti työpaikkoja aina ohjelmistokehittäjän työstä myyntityöhön ja yksittäisistä paikoista jatkuvaan hakuun saakka. Tapahtumassa kuullaan myös mielenkiintoisia puheenvuoroja paikallisten yritysten edustajilta!

Lisäksi Itä-Suomen yliopisto, ammattiopisto Riveria ja Karelia AMK esittelevät alan opiskelutarjontaansa. 
Paikkana Joensuun Tiedepuisto, Temple Of Challenge (3A), Länsikatu 14, Joensuu

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
23.3.-6.4. UEF-lähettiläiden haku
28.-30.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 ravintola Aurassa
28.3. ICT-rekry klo 14-17 Tiedepuistolla, Temple of Challenge (3A)
28.3. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
28.3. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti (klo 16-18, AU110)
28.3. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
29.3. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
29.3. Think Drink: Alueelliset lentoasemat ja hiilineutraalius klo 20, Bar Play (järj. AEGEE Joensuu)
29.-30.3. ISYYn järjestöpäivät
30.3. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
31.3. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa

Huhtikuu
2.4.
Eduskuntavaalien vaalipäivä
3.4. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
4.4. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
4.4. Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18, AU110
6.4. ISYYn toimisto suljettu
10.4. ISYYn toimisto suljettu
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18, AU110
15.4. SYKETTÄ-sulkapalloturnaus
15.-16.4. SPR Humanitaarisen oikeuden peruskurssi
24.4. Poikkitieteelliset holittomat vappusitsit klo 18 Ortodoksisella seminaarilla (järj. Fides Ostiensis ry)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko