Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 45/2023

ti marrask. 07 12:27:32 2023

Vko 45 /7.-13.11.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 45/2023

Vko 45 / 7.-13.11.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vaalien h-hetki lähestyy

Huomenna keskiviikkona 8.11. on ISYYn edustajistovaalien virallinen äänestyspäivä, ja vaalien tulos ratkeaa illalla. Jos et ole vielä varma, miksi sinun kannattaa äänestää, tämän viikon uutiskirje selittää edustajiston tärkeyden ISYYn toiminnalle ja sinun opiskelijaelämällesi. Käytä siis äänesi ja nappaa muistoksi vaalien haalarimerkki vaalipisteeltämme tai toimistolta!

Äänestämisen lisäksi tämän viikon uutiskirje kehottaa sinua mm.

 • hakemaan ylioppilaskunnan hallitukseen
 • hakemaan toimeentuloavustusta ainejärjestöllesi
 • tulemaan mukaan kaverikahvilaan
 • osallistumaan SYKETTÄ-palveluiden lajikokeiluihin
 • täyttämään kyselyn verkkotenteistä ja etävalvonnasta
 • ja osallistumaan kivoihin tapahtumiin, kuten akateemisiin historiatanssiaisiin!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Tule rakentamaan parempaa ISYYtä yhdessä!

Oletko valmis vaikuttamaan opiskelijoiden elämään ja rakentamaan yhteisöä, joka on täynnä intoa ja mahdollisuuksia? Siinä tapauksessa sinulle on paikka avoinna ISYYn hallituksessa!

Vuosi ISYYn hallituksessa on ainutlaatuinen tilaisuus opiskeluvuosina verkostoitua yli kampus- ja oppiainerajojen ja vaikuttaa todella konkreettisesti meidän UEFilaisten opiskelijaelämään ja myös valtakunnallisesti korkeakouluopiskelijoiden asemaan.

 
 
 

Hallitus on sitoutunut edistämään opiskelijoiden etua ylioppilaskunnassa ja sen sidosryhmissä, järjestämään tapahtumia ja luomaan yhteisöllisyyttä yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. ISYYn hallituksessa pääset kehittämään työelämä- ja tiimityöskentelytaitojasi, luomaan ystävyyksiä ja hyödyllisiä kontakteja poikkitieteellisesti sekä vaikuttamaan kaikkia opiskelijoita koskeviin päätöksiin. Tule mukaan rakentamaan parempaa ISYYtä yhdessä!

Hae mukaan 10.11. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajistovaalit 8.11. – käytä äänesi!

ISYYn edustajistovaalit käydään huomenna 8.11.2023. Äänestää voit aina huomiseen 8.11. kello 18.00 saakka! Sinulla on äänioikeus, mikäli olet ISYYn jäsen ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi 24.10. mennessä.

Äänestäminen on kaikkein helpointa Tuudo-sovelluksen kautta. Klikkaa Tuudon sivuvalikosta ensin Edustajistovaalit ja sitten kyseiseltä sivulta Äänestysjärjestelmään-nappia. Näin helposti pääset äänestämään! Tuudo-sovelluksen kautta olet jo valmiiksi kirjautunut UEF-tunnuksillasi sisään. Äänestämään pääsee myös selaimella, osoitteessa vaalit.tuudo.fi!

Vieläkö ehdokas mietityttää? ISYY on lähettänyt äänestysohjeita sähköpostitse kaikille äänioikeudellisille viime viikolla. Sähköpostista löytyy linkkejä sivustoille, kuten vaalikoneeseen, joissa voit tutustua edustajistovaalien ehdokkaisiin.

  äänestämään  
 

Miksi juuri sinun kannattaisi käyttää äänioikeus?

UEF:n perustutkinto-opiskelijana maksat lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä ISYYn jäsenmaksun, joka on ollut tältä lukuvuodelta 75€. ISYYllä on jäseniä Joensuussa ja Kuopiossa reilut 14 000. Näissä vaaleissa valitaan 39 edustajiston jäsentä, jotka päättävät seuraavan kahden vuoden aikana esimerkiksi seuraavista asioista:

 • ISYYn jäsenmaksun suuruus
 • miten jäsenmaksut käytetään (ISYYn talousarvio)
 • mitä ISYY tekee (ISYYn toimintasuunnitelma)
 • ketkä edustavat opiskelijoita UEF:n hallinnossa
 • mitä ISYY on mieltä opiskelijoille tärkeissä kysymyksissä (ISYYn linjapaperi)
 • lisäksi ISYYn edustajisto päättää muista ISYYn toimintaa ohjaavista papereista, kuten strategiasta, yhdenvertaisuussuunnitelmasta ja ympäristösuunnitelmasta.

Käytä äänioikeutesi ja äänestä sellaista ehdokasta, jonka haluat vaikuttavan näihin asioihin!

  äänestämään  
 
 
     
 
 

Tule jännittämään tulosta vaalivalvojaisiin!

Vaalivalvojaiset järjestetään vaalipäivänä 8.11.2023 kello 17.30-20.00 molemmilla kampuksilla, Joensuussa tilassa AU100 (Aurora) ja Kuopiossa tilassa CA100 (Canthia). Tule paikalle jännittämään yhdessä vaalin tulosta, tarjolla pientä vaalivalvojaisevästä!

 

ISYYn äänestyspiste vaalipäivänä

Voit äänestää ISYYn vaalipisteellä vaalipäivänä Carelian (Joensuu) ja Snellmanian (Kuopio) aulassa ylioppilaskunnan äänestyspisteellä kello 10-14. Äänestyspisteellä kuulet lisää edustajistovaaleista, saat tietoa äänestämisesta ja halutessasi voit käyttää ylioppilaskunnan tietokonetta äänestämiseen.

Tarjoilemme kahvia ja vaalimerkkejä!

 
 
     
 
 

Toimeentuloavustushaku ainejärjestöille on avattu!

ISYYn hallitus on päättänyt avata toimeentuloavustushaun ainejärjestöille 6.11.–19.11.2023. Hakemukset on jätettävä hakulomakkeella sähköisesti viimeistään 19.11.2023 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Sellaiset ainejärjestöt, jotka on hyväksytty tai jotka odottavat hyväksyntää ISYYn ainejärjestöluetteloon, ovat hakukelpoisia hakemaan ISYYn rahallista toimeentuloavustusta vuodelle 2024. Avustuksen tarkoitus on turvata ainejärjestön toiminta taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Tässä haussa ei voi hakea kopiokiintiöitä, vaan kiintiötä myönnetään toimeentuloavustusten yhteydessä kaikille ainejärjestöille.

  lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvila

Tervetuloa opiskelijoiden omaan kahvilaan! Kaverikahvila voi hengailla ja tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja 16.30-18.30 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa.

Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi Kaverikahvilan oman haalarimerkin. Tulevat teemat ovat:

 • 7.11. Lautapelit
 • 14.11. Väritystehtäviä ja hengailua
 • 21.11. Vinkkejä prokrastinoinnin vähentämiseen, priorisointiin ja palautumiseen. Mukana keskustelemassa opintopsykologit.
  lue lisää, isyy.fi  
 
 
     
 

 
 

Innostu uinnista -uinnin tekniikkakurssi

Milloin: Tiistaisin 7.-21.11. klo 15.30-16.30
Missä: Uimahallli Vesikko

Kurssilla harjoitellaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin uintitekniikkaa eli hyvää uintiasentoa, hengittämistä, liukumista, käsivetoja ja uintipotkuja. Saat vinkkejä uintiharjoitteluun ja uintitekniikan parantamiseen. Tunneilla on aina oma teemansa. Tunnilla saat edetä oman jaksamisesi ja uintitaidon mukaan. Kurssille osallistuakseen on hyvä jaksaa uida 50 metriä jollakin uintityylillä.

 • 7.11. Vapaauinti
 • 14.11. Selkäuinti
 • 21.11. Rintauinti

Ilmoittautuminen liikuntakalenterin kautta kaikille kerroille erikseen. Voit ilmoittautua kurssille sekä ryhmäliikunta- että palloilutarralla.

  liikuntakalenteri  
 

 
 
     
 

 
 

 

Liikuntaneuvojan lajikokeilu: Aamutreeni kuntosalilla

Mitä? Aamutreeni kuntosalilla
Missä? Portti54 (Tulliportinkatu 54)
Milloin? To 9.11. klo 8.30-9.30

Tule hakemaan virkeyttä päivääsi kuntosalitreenistä! Teemme yhteisen alkulämmittelyn, pääosin laitteilla tehtävän treeniosuuden ja loppuvenyttelyt. Samalla tutustut Portti54:n tiloihin, laitteisiin ja kuntosaliharjoitteiden oikeisiin suoritustekniikoihin.

  lue lisää ja ilmoittaudu  
 
 
     
 
 

Liikuntaneuvojan lajikokeilu: Kehonhuolto ja rentoutus

Mitä? Kehonhuolto ja rentoutus
Missä? Mehtimäkihalli - pedagoginen sali (Motonet Areena)
Milloin? Ke 15.11. klo 16-17

Ilmoittautuminen syksyn viimeiseen lajikokeiluun aukeaa ke 8.11. klo 16. Lajikokeilut on tarkoitettu ensisijaisesti liikuntaa aloitteleville tai liikunnan pariin palaaville ja niihin ei vaadita voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa. Tervetuloa huoltamaan kehoa sekä mieltä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Osallistu kyselyyn: verkkotentit ja etävalvonta

Opettaja ja opiskelija, vastaa ja vaikuta verkkotenttien etävalvontaohjelmiston hankintaan!

Pitäisikö etänä tehtyjä verkkotenttejä pystyä valvomaan tarkemmin?  
Onko Itä-Suomen yliopistolla tarvetta ja käyttöä verkkotenttien etävalvontaohjelmistolle?
Millaisia ominaisuuksia ohjelmistolla tulisi olla?

Verkkotenttien etävalvontaohjelmiston hankinnan kartoitus jatkuu. Nyt selvitämme UEFilaisten mielipiteitä ja näkemystä asiaan; onko hankinnalle tarvetta, minkä verran ohjelmistolle olisi käyttöä ja millaisia ominaisuuksia siitä tulisi löytyä.

 

Kysely on luotu aiemmin syksyllä tehdyn verkkotentteihin liittyvän kyselyn vastausten pohjalta. Tämä kysely on suunnattu vain Itä-Suomen yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, jotta saisimme paremman käsityksen siitä, millaisia tarpeita ja ajatuksia nimenomaan meidän organisaatiossamme on.

Vastaa kyselyyn viimeistään 30.11.2023 ja vaikuta tulevaisuuden tenttimiskäytäntöihin! Kysely on anonyymi.

  kyselyyn  
 
 
     
 
 

 

Itä-Suomen yliopiston brändituotteiden verkkokauppa on avattu

UEFin ilmeen mukaisia tunnuksella valmistettuja tuotteita on saatavilla uuden kumppanimme Joen Tikkituotteen verkkokaupassa. Avajaiskampanjassa kaupan päälle pyörän satulasuoja 200 ensimmäiselle tilaajalle.

UEFin yhteyshenkilö on Johannes Väänänen, ja asiakaspalvelun sähköpostiosoite on uef@tikkituote.fi.

Katso lisää UEF-tuotteista ja tilausohjeet Heimon palveluissa.

 
 
     
 
 

Opiskelija, ota Turnitin Draft Coach apuun jo tehtävän kirjoittamisvaiheessa

Turnitin Draft Coach on työkalu, joka auttaa kirjoittajaa jo kirjoitusvaiheessa. Draft Coach -palvelu toimii Word Onlinessa ja palveluun kirjaudutaan UEFin tunnuksia käyttäen. Löydät ohjeet Draft Coachin käyttöön ottamiseen Turnitin - plagiaatintunnistusjärjestelmä -kurssilta (kurssiavain kurssille on turnitin). Draft Coachin avulla voit tarkistaa sekä tekstin alkuperäisyyden että viittaukset tekstissä ja lähteissä. Näiden lisäksi Draft Coachissa on englannin kielen kielenhuoltotyökalu.

 
 
     
 

 
 

AEGEE-Joensuu Saunailta

AEGEE-Joensuu kutsuu jäsenemme saunailtaan pe 10.11. klo 19.00 – tule mukaan rentoutumaan, nauttimaan kevyttä purtavaa ja tutustumaan muihin jäseniin!

Ilmoittaudu mukaan alle linkitetyllä lomakkeella.
(Jos haluat liittyä jäseneksi ja osallistua tapahtumaan, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen aegee-joensuu@aegee.eu.)

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:

 

ilmoittautuminen

 
 

 
 
     
 
 

Tervetuloa tutustumaan Sirkkalan liikkumiskeskukseen!

Sirkkalan liikkumiskeskus on uudenlainen nuorille suunnattu matalan kynnyksen harrastustila. Siellä voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja kuten e-urheilua, boulderointia, palloilulajeja, tanssia, parkouria ja paljon muuta. Tila tarjoaa myös mahdollisuudet monipuoliseen kulttuuritoimintaan esittävien taiteiden harjoittamiseen BlackBox-tilassa. Tila sopii erinomaisesti myös tapahtumien järjestämiseen.

Esittelyissä kerrotaan Sirkkalan tiloista ja vastataan kysymyksiin sekä vakiovuorojen varaajien että tapahtumien järjestäjien näkökulmasta. Tilaisuudet ovat non-stopluontoisia, eli voit tulla paikalle itsellesi sopivaan ajankohtaan.

 

Esittelyjä järjestetään vielä tänä vuonna kolme

 • 21.11. klo 15.30–17.00
 • 23.11. klo 11.00–13.00
 • 12.12. klo 15.30–17.00

Tilaisuuksiin on vapaapääsy, eikä niihin tarvitse ennakkoon ilmoittautua.

Sirkkalan käyttövuorohakemuksia keväälle 2024 voi jättää keväälle 30.11. saakka. Vuorot jaetaan 1.1. alkaen. Tilaan otetaan sekä vakiovarauksia että tapahtumavarauksia. Taksat ja vuorojen jakoperusteet löytyvät Sirkkalan liikkumiskeskuksen nettisivuilta.

Sirkkalan liikkumiskeskus sijaitsee osoitteessa Sirkkalantie 12 B, kulku rakennuksen takaa. Liikkumiskeskukseen on helppo saapua julkisilla, kävellen tai polkupyörällä sekä autolla. Autoille on pääoven luona 4 h kiekkoparkki.

Sirkkalaan jo varatut vuorot ja nuorten harrastusajat löydät helpoiten Tilavasta.

 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden Hack Me Up -hackathon 24.-25.11.

Laita ongelmanratkaisukykysi likoon ja tule ideoimaan ilmastoviisaita ratkaisuja konkreettisiin vastuullisuushaasteisiin! Parhaat ideat palkitaan – voittajatiimi 1000 eurolla!

Hack Me Up -ideointikilpailussa opiskelijatiimit pääsevät ideoimaan ratkaisuja yritysten vastuullisuushaasteisiin. Voit ilmoittautua mukaan joko yksin tai koota 2-5 henkilön tiimin ja ilmoittautua tiiminä.

Hack Me Up -kilpailu järjestetään pe-la 24.-25.11.2023 Joensuun Tiedepuistolla. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy pe 17.11. klo 15.

Tutustu haasteisiin ja ilmoittaudu mukaan:

  Lue lisää, businessjoensuu.fi  
 
 
     
 
 

Kutsu: Akateemiset Historiatanssiaiset

Lauantaina 18.11.2023 klo 11–16, taidemuseo Onnin juhlasali, Joensuu.

Teidät on lämpimästi kutsuttu osallistumaan Itä-Suomen yliopiston akateemisiin historiatanssiaisiin. Kaikki ovat tervetulleita saapumaan sellaisena kuin ovat ja tanssimaan tanssimisen ilosta!

Lisätietoa, ilmoittautuminen ja harjoitusaikataulu:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lämpimästi tervetuloa Itä-Suomen yliopiston Joy-kuoron joulukonserttiin Carelia-saliin tiistaina 5.12. klo 19.00!

Konsertissa kuullaan perinteisten joululaulujen lisäksi muun muassa Rajattoman tunnetuksi tekemiä teoksia sekä ikiaikaisia kaikuja aina keskiajalta saakka. Kuoroa johtaa Matti Makkonen. Konsertin arvioitu kesto noin 1h.

Tervetuloa laskeutumaan joulun tunnelmaan kanssamme!

Liput (ennakkoon/ovelta):

Konsertin Facebook-tapahtuman löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

31.10.-7.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
7.11. Kaverikahvila
8.11. ISYYn edustajistovaalit & vaalivalvojaiset
14.11. Kaverikahvila
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

Kerhojen kokoontumiset (Haltia)

Ma klo 15-20 ISYY:n MtG-kilta
Ti klo 16-18 ESN Joensuu
Ti klo 18-20 LUOMIO!-sanataidekerho
Ke klo 16-20 JOOJAKU
To klo 16-20 Joensuu Board Gamers
Pe klo 16-20 ISYY Chess Club - Joensuu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko