Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 47/2023

ti marrask. 21 12:02:42 2023

Vko 47 / 21.-27.11.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 47/2023

Vko 47 / 21.-27.11.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Rekryjä ja edustajiston kokouksia

Vielä ehtii hakea ISYYn vuosijuhlamestarin paikkaa sekä paikkaa vuosijuhlatiimissä. Lisäksi ISYY etsii yhteisöllisyyskoordinaattoria jatkamaan mm. SILLAT-hankkeen työtä. Jos pidät tapahtumien järjestämisestä ja haluat edistää opiskelijoiden välistä yhteisöllisyyttä, tsekkaa hakukuulutus uutiskirjeestä ja sivuiltamme!

Tämän viikon Wiikko-Ärsykkeessä kuulet rekryjen lisäksi seuraavasta:

 • uusi ja vanha edustajisto kokoustavat torstaina
 • haethan loppuvuoden kulkuoikeudet SYKETTÄ-kuntosaleille viimeistään 17.12.
 • apua kieliopintoihin sekä yksinäisyyteen
 • vaikuta UEF:n verkkopalveluiden käytettävyyteen
 • osallistu dialogiin mikroaggressioista
 • sekä tarjolla talvigrilliä, Think Drinkkiä ja teatteria.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa

ISYYn kampustoimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia viikolla 43. Sekä Joensuun että Kuopion toimisto on poikkeuksellisesti suljettu torstaina 30.11. Palvelemme siis viikolla 43 (27.11.-3.12.) seuraavasti:

 • ma, ti: 10-12, 13-15
 • ke: 12-16
 • to: SULJETTU
 • pe: SULJETTU

Toimistojen yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

 
 
     
 
 

Hae ISYYn yhteisöllisyyskoordinaattoriksi vuodelle 2024!

Haluatko tehdä työtä Itä-Suomen yliopiston yhteisöllisemmän opiskelijakulttuurin edistämiseksi? Luonnistuuko sinulta tapahtumajärjestäminen?

Hae ISYYn yhteisöllisyyskoordinaattorin tehtävää! ISYY hakee Joensuun tai Kuopion kampukselle ensi vuodeksi yhteisöllisyyskoordinaattoria. Tehtävä alkaa 1.1.2024 tai sopimuksen mukaan, mikäli toimeen saadaan rahoitus. Haku päättyy 30.11.2023. Lisätietoa avoinna olevasta tehtävästä antaa ISYYn SILLAT-hankkeen koordinaattori.

Yhteisöllisyyskoordinaattorin palkkaamisen tavoitteena on mm. jatkaa joulukuussa 2023 päättyvän SILLAT-hankkeen tapahtumien järjestämistä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae ISYYn vuosijuhlamestariksi!

Innostutko vuosijuhlista ja tapahtumien järjestämisestä? Meillä on sinulle paikka auki!

ISYY hakee nyt vuosijuhlamestaria ensi vuonna Joensuussa 15.3.2024 järjestettäviä ISYYn 14-v. vuosijuhlia varten. Tehtävä on projektiluontoinen ja joustava. Työ sijoittuu Joensuuhun, mutta sitä on mahdollista tehdä myös osittain etänä.

Haku on auki 23.11.2023 kello 16.00 saakka. Tutustu hakukuulutukseen ISYYn sivuilla ja hae meille vuosijuhlamestariksi!

  Lue lisää  
 

Haku ISYYn vuosijuhlatiimiin on auki!

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta? Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2024 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Lue hakukuulutus ISYYn verkkosivuilta ja hae tiimiin 27.11.2023 mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jäikö sinulta haalarimerkki saamatta syksyn tapahtumassa?

Kaupunkisuunnistuksen, Liikuntailtapäivän ja Tour de Itä-Suomi 50km haalarimerkkejä on saatavilla ISYYn Joensuun toimistolta.

Liikuntailtapäivän jatkojen ja Tourin merkki on saatavilla toimistolta nimelläsi, joten otathan mukaan jonkin kuvallisen henkilötodistuksen. Myös opiskelijakortti kelpaa.

Kaupunkisuunnistuksen merkkien osalta toivoimme, että suunnistusryhmän tuutori/vastuuhenkilö hakisi koko ryhmän merkit samalla kertaa.

 

 
 
     
 
 

 

Edustajiston kokoukset 7/2023 ja 1/2024–2025 to 23.11

ISYYn edustajisto kokoustaa tämän viikon torstaina 23.11. kello 17.00 alkaen tiloissa C2 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio).

ISYYn kuluvan kauden edustajisto aloittaa kello 17.00 kokouksensa 7/2023, ja heti kokouksen päätyttyä 8.11. valittu edustajisto 2024–2025 pitää järjestäytymiskokouksensa. Ensi kauden edaattorit on kutsuttu paikalle seuraamaan kokousta 7/2023.

 
 
 

Kokouksessa 7/2023 päätetään vuoden 2024 talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, valitaan opiskelijaedustajat UEF:n kollegioon ja tiedekuntaneuvostoihin ja käsitellään toisen kerran sääntömuutokset liittyen valiokuntien jäsenyyksiin.

Järjestäytymiskokouksessa 1/2024–2025 uusi edustajisto valitsee ensivuodelle edustajiston puheenjohtajat, hallituksen ja puheenjohtajaneuvostojen puheenjohtajat molemmille kampuksille.

Tervetuloa seuraamaan kokousta paikan päälle tai livestreamille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaverikahvila

Lämpimästi tervetuloa Kaverikahvilaan, jossa voi hengailla ja tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja 16.30-18.30 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa.

Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi Kaverikahvilan oman haalarimerkin.

Ohjelma:

 • 21.11. Vinkkejä prokrastinaation vähentämiseen, priorisointiin ja palautumiseen
 • 28.11. Jouluaskartelua
 • 5.12. Lautapelit ja syksyn viimeinen kerta
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ-kuntosalien kulkuoikeudet tulee hakea 17.12.2023 mennessä

Loppuvuoden kulkuoikeudet Portti54:lle, Tikkarinteen kuntosalille ja Joensuu Areenan kuntosalille tulee hakea 17.12.2023 mennessä. Syksyn viimeiset kulkuoikeudet lisätään viikolla 51. Kulkuoikeuksia lisätään jälleen keväällä 8.1.2024 alkaen.

Kuntosalien kulkuoikeudet ovat voimassa SYKETTÄ-tarran voimassaolon mukaisesti joko 31.12. tai 31.8. saakka. Hakulomake tulee täyttää aina uudestaan, kun hankit uuden SYKETTÄ-tarran. Kuntosalien kulkuoikeudet tulee siis hakea uudestaan, jos ostat uuden SYKETTÄ-tarran kevääksi 2024. Kevään SYKETTÄ-tarrat tulevat myyntiin 11.12.2023.

  kulkulupien hakulomake  
 
 
     
 

 
 

Liikuntaneuvoja Riinan terveiset

Moi!

SILLAT-hanke on päättymässä joulukuun 2023 loppuun mennessä, ja minä karkaan jo tämän viikon jälkeen vanhempainvapaan viettoon. Liikuntaneuvonnan ajankohtaisista asioista tiedotetaan jatkossa SYKETTÄ-liikunnan osiossa ja tietenkin SYKETTÄ sosiaalisen median kanavissa.  

Kiitos kaikista kohtaamisista yksilöllisessä liikuntaneuvonnassa, Hyvinvointia arkeen -ryhmissä, lajikokeiluissa, taukoliikunta- ja kuntosaliohjauksissa sekä monissa muissa tilanteissa ja tapahtumissa. On ollut hienoa päästä edistämään opiskelijoiden hyvinvointia liikunnan avulla. Tsemppiä loppuvuoteen ja muistakaa pitää itsestänne huolta <3

 – Liikuntaneuvoja Riina

 

 
 
     
 

 
 

 

Tarvitsetko tukea ja ohjausta kieli- ja viestintäopintoihin? – Kopparit auttavat!

Onko englanti tai ruotsi ruosteessa? Takkuaako kirjoittaminen tai jännittääkö esiintyminen? Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä kielikeskuksen Koppareihin!

Koppareilta saat matalalla kynnyksellä henkilökohtaista ohjausta ja tukea. Voit kysyä laidasta laitaan kielikeskusopintoihin liittyviä kysymyksiä sähköpostitse (kopparit@uef.fi). Lisäksi sinun on mahdollista sopia tapaaminen kopparin kanssa ja keskustella mieltä askarruttavista asioista kampuksella tai Zoomissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Microaggressions at UEF Roundtable Dialogue

Dear all,

You are warmly invited to the Roundtable Dialogue on Identifying and Confronting Microaggressions at UEF on Tuesday, the 28th of November, 2023 at AU102 from 12-15.

This initiative is supported by the UEF Inclusion and Equality Funding.

Kindly register for the event via this form. 

Although the event will take place at Joensuu, students from the Kuopio campus can also participate via Zoom.

 

 
 
     
 
 

Vaikuta UEFin verkkopalveluiden saavutettavuuteen ja käytettävyyteen!

Etsimme henkilöitä testaamaan UEFin tärkeimpien verkkopalvelujen (pääsivusto uef.fi, Kamu, valikoidut Moodle-kurssit) saavutettavuutta ja käytettävyyttä.

Järjestämme testaustilaisuudet kampuksilla tammikuun 2024 aikana, mutta myös muusta ajankohdasta ja toteutustavasta on mahdollista sopia. Testauksen näkökulmasta ja laajuudesta voidaan sopia tarkemmin kunkin henkilön kanssa.

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta. Lomake on auki marraskuun loppuun saakka.

P.S. Jos et tällä kertaa halua osallistua testaukseen, mutta sinulla on mielessä huomioita tai kehitysideoita UEFin verkkopalveluiden saavutettavuuteen ja käytettävyyteen liittyen, voit lähettää palautteesi:

 • sähköpostilla servicedesk@uef.fi
 • Kamu- ja uef.fi-sivujen alalaidassa olevan palautetoiminnon kautta (HUOM. Palautetoiminto ei ole käytössä Kamun ja uef.fi:n etusivuilla, mutta muilta Kamun ja uef.fi-sivuilta se löytyy kun vierität aivan sivun alareunaan asti)
 • Verkkosivupalaute-lomakkeella
 
 
     
 
 

 

Yksinäisyyttä mielessä? Ei hätää, voimme auttaa

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmissä on mahdollisuus jakaa ja kuulla asioita muilta opiskelijoilta turvallisessa suljetussa ryhmässä.
Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki korkeakouluopiskelijat, jotka kokevat yksinäisyyttä ja haluavat pohtia keinoja oman yksinäisyytensä vähentämiseen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – ole siis nopea ja varmista paikkasi ryhmässä!
 
”Jos edes kerran on käynyt mielessä, että omalle yksinäisyydelle voisi tehdä jotain, kannattaa ryhmään osallistua!” – palaute ryhmäläiseltä.

Ilmoittautuminen tammikuussa alkaviin vertaisryhmiin on nyt käynnissä, ilmoittaudu siis tästä!

 
 
     
 

 
 

AEGEE Joensuu Winter BBQ

Tule AEGEE Joensuun kanssa viihtyisään talvigrilliin Kuhasaloon!

Tavataan torstaina 23.11. Kalmonkatiskalla klo 18.30 syömään, juomaan ja iloitsemaan lämpimän nuotion äärellä. Ruoasta huolehdimme itse, joten tuo vain itsesi ja iloinen mieli piristämään pimeää talvi-iltaa!

Ilmoittaudu mukaan tästä (Kide.app).

Missä? Kalamaja Kalmonkatiska (Kuhasalo)
Milloin? 23. marraskuuta klo 18.30
Mitä? Viihtyisä talvigrilli
Hinta: 4€ (ei-jäsenet) / ilmainen (jäsenet)

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:

Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu

 

AEGEE Joensuu Think Drink - Vapaan Palestiinan protestit  

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Joka kuukauden viimeinen maanantai tapaamme Bar Playssa ja keskustelemme merkityksellisistä tai satunnaisista aiheista.

Tule mukaan marraskuun Think Drink -tapahtumaan keskustelemaan siitä, miten voimme paikallisesti vaikuttaa ulkopoliittisiin päätöksiin ja kansainvälisiin asioihin, ja voivatko tällaiset toimet olla tehokkaita. Keskustelu keskittyy nykyisiin liikkeisiin, jotka vaativat tulitaukoa Palestiinaan. AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, eikä ilmoittautumista!

Huomaa, että pyrimme luomaan avoimen ja kunnioittavan tilan keskustelulle, kaikkien osallistujien on noudatettava periaatteitamme turvallisemmasta tilasta koko tapahtuman ajan.

Missä? Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
Milloin? maanantai 27.11 klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa – vaikka puhuisit vaan vähän enkkua, tervetuloa mukaan!

 
 
     
 
 

Black Week on täällä!

Joensuun kaupunginteatterin teatterilippukampanja voimassa 20.-27.11. Osta 2 perushintaista lippua yhden hinnalla!

Kolmen kimppa

 • to 7.12. ja ke 13.12. klo 18
 • 2 lippua 28 eurolla
 

Nahoissaan

 • ke 13.12. ja pe 15.12. klo 18.30
 • 2 lippua 24 eurolla

Anjan lähes erinomainen elämä

 • ke 29.11. klo 13.30 ja pe 29.12. klo 18.30
 • 2 lippua 24 eurolla

Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan

 • pe 24.11. klo 18 ja la 9.12. klo 17
 • 2 lippua 28 eurolla

Teatteriliput myy:

 
 
     
 
 

Mitä saat 7,50 eurolla? Opiskelijan äkkilähtölipun
Joensuun kaupunginteatteriin!

Äkkilähtölippu on voimassa teatterin omiin tuotantoihin esityspäivinä ostettuna.

Suosittelemme marras-joulukuulle parisuhdekomediaa Kolmen kimppa.

”Mä vaan en kestä tota enää!”

Paulin rakkaus naisystäväänsä Sofiaa kohtaan ei enää kanna, ei sitten millään. Sofia on kyllä kaikin puolin hyvä nainen, mutta jotenkin ei vain homma toimi.

Pauli kutsuu parhaan ystävänsä Martin asumaan pariskunnan yhteiseen kotiin. Marttia ja kimppakämppäelämää ei kukaan kestäisi viikkoa kauempaa, ja Sofia aivan varmasti nostaisi kytkintä mitä pikimmin – tai niin Pauli toivoo...

 

 
 
 

Katsojakommentteja:

 • "Mahtavat näyttelijät. Hauska näytelmä. Nauroin vedet silmissä."
 • "Näytelmä oli rytmikästä ilotulitutusta alusta loppuun."
 • "Ihanan rento, iloinen ja positiivinen esitys, ei junnannut paikallaan!"
 • "Hyvät näyttelijät, tällaista lisää, kiitos :)"

7,50 euron -äkkilähtöjen lipunmyynti esityspäivinä, tarkista lisätiedot sivuiltamme:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Lämpimästi tervetuloa Itä-Suomen yliopiston Joy-kuoron joulukonserttiin Carelia-saliin tiistaina 5.12. klo 19.00!

Konsertissa kuullaan perinteisten joululaulujen lisäksi muun muassa Rajattoman tunnetuksi tekemiä teoksia sekä ikiaikaisia kaikuja aina keskiajalta saakka. Kuoroa johtaa Matti Makkonen. Konsertin arvioitu kesto noin 1h.

Tervetuloa laskeutumaan joulun tunnelmaan kanssamme!

Liput (ennakkoon/ovelta):

Konsertin Facebook-tapahtuman löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

21.11. Kaverikahvila
28.11. Kaverikahvila
5.12. Kaverikahvila
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

Kerhojen kokoontumiset (Haltia)

Ma klo 15-20 ISYY:n MtG-kilta
Ti klo 16-18 ESN Joensuu
Ti klo 18-20 LUOMIO!-sanataidekerho
Ke klo 16-20 JOOJAKU
To klo 16-20 Joensuu Board Gamers
Pe klo 16-20 ISYY Chess Club - Joensuu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko