Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 45/2023

ti marrask. 07 12:31:34 2023

Vko 45 / 7.-13.11.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 45/2023

Vko 45 / 7.-13.11.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vaalien h-hetki lähestyy

Huomenna keskiviikkona 8.11. on ISYYn edustajistovaalien virallinen äänestyspäivä, ja vaalien tulos ratkeaa illalla. Jos et ole vielä varma, miksi sinun kannattaa äänestää, tämän viikon uutiskirje selittää edustajiston tärkeyden ISYYn toiminnalle ja sinun opiskelijaelämällesi. Käytä siis äänesi ja nappaa muistoksi vaalien haalarimerkki vaalipisteeltämme tai toimistolta!

Äänestämisen lisäksi tämän viikon uutiskirje kehottaa sinua mm.

 • hakemaan ylioppilaskunnan hallitukseen
 • hakemaan toimeentuloavustusta ainejärjestöllesi
 • tulemaan mukaan kaverikahvilaan
 • täyttämään kyselyn verkkotenteistä ja etävalvonnasta
 • ja osallistumaan kivoihin tapahtumiin, kuten historiallisten tanssien kokeiluun!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Tule rakentamaan parempaa ISYYtä yhdessä!

Oletko valmis vaikuttamaan opiskelijoiden elämään ja rakentamaan yhteisöä, joka on täynnä intoa ja mahdollisuuksia? Siinä tapauksessa sinulle on paikka avoinna ISYYn hallituksessa!

Vuosi ISYYn hallituksessa on ainutlaatuinen tilaisuus opiskeluvuosina verkostoitua yli kampus- ja oppiainerajojen ja vaikuttaa todella konkreettisesti meidän UEFilaisten opiskelijaelämään ja myös valtakunnallisesti korkeakouluopiskelijoiden asemaan.

 
 
 

Hallitus on sitoutunut edistämään opiskelijoiden etua ylioppilaskunnassa ja sen sidosryhmissä, järjestämään tapahtumia ja luomaan yhteisöllisyyttä yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. ISYYn hallituksessa pääset kehittämään työelämä- ja tiimityöskentelytaitojasi, luomaan ystävyyksiä ja hyödyllisiä kontakteja poikkitieteellisesti sekä vaikuttamaan kaikkia opiskelijoita koskeviin päätöksiin. Tule mukaan rakentamaan parempaa ISYYtä yhdessä!

Hae mukaan 10.11. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajistovaalit 8.11. – käytä äänesi!

ISYYn edustajistovaalit käydään huomenna 8.11.2023. Äänestää voit aina huomiseen 8.11. kello 18.00 saakka! Sinulla on äänioikeus, mikäli olet ISYYn jäsen ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi 24.10. mennessä.

Äänestäminen on kaikkein helpointa Tuudo-sovelluksen kautta. Klikkaa Tuudon sivuvalikosta ensin Edustajistovaalit ja sitten kyseiseltä sivulta Äänestysjärjestelmään-nappia. Näin helposti pääset äänestämään! Tuudo-sovelluksen kautta olet jo valmiiksi kirjautunut UEF-tunnuksillasi sisään. Äänestämään pääsee myös selaimella, osoitteessa vaalit.tuudo.fi!

Vieläkö ehdokas mietityttää? ISYY on lähettänyt äänestysohjeita sähköpostitse kaikille äänioikeudellisille viime viikolla. Sähköpostista löytyy linkkejä sivustoille, kuten vaalikoneeseen, joissa voit tutustua edustajistovaalien ehdokkaisiin.

  äänestämään  
 

Miksi juuri sinun kannattaisi käyttää äänioikeus?

UEF:n perustutkinto-opiskelijana maksat lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä ISYYn jäsenmaksun, joka on ollut tältä lukuvuodelta 75€. ISYYllä on jäseniä Joensuussa ja Kuopiossa reilut 14 000. Näissä vaaleissa valitaan 39 edustajiston jäsentä, jotka päättävät seuraavan kahden vuoden aikana esimerkiksi seuraavista asioista:

 • ISYYn jäsenmaksun suuruus
 • miten jäsenmaksut käytetään (ISYYn talousarvio)
 • mitä ISYY tekee (ISYYn toimintasuunnitelma)
 • ketkä edustavat opiskelijoita UEF:n hallinnossa
 • mitä ISYY on mieltä opiskelijoille tärkeissä kysymyksissä (ISYYn linjapaperi)
 • lisäksi ISYYn edustajisto päättää muista ISYYn toimintaa ohjaavista papereista, kuten strategiasta, yhdenvertaisuussuunnitelmasta ja ympäristösuunnitelmasta.

Käytä äänioikeutesi ja äänestä sellaista ehdokasta, jonka haluat vaikuttavan näihin asioihin!

  äänestämään  
 
 
     
 
 

Tule jännittämään tulosta vaalivalvojaisiin!

Vaalivalvojaiset järjestetään vaalipäivänä 8.11.2023 kello 17.30-20.00 molemmilla kampuksilla, Joensuussa tilassa AU100 (Aurora) ja Kuopiossa tilassa CA100 (Canthia). Tule paikalle jännittämään yhdessä vaalin tulosta, tarjolla pientä vaalivalvojaisevästä!

 

ISYYn äänestyspiste vaalipäivänä

Voit äänestää ISYYn vaalipisteellä vaalipäivänä Carelian (Joensuu) ja Snellmanian (Kuopio) aulassa ylioppilaskunnan äänestyspisteellä kello 10-14. Äänestyspisteellä kuulet lisää edustajistovaaleista, saat tietoa äänestämisesta ja halutessasi voit käyttää ylioppilaskunnan tietokonetta äänestämiseen.

Tarjoilemme kahvia ja vaalimerkkejä!

 
 
     
 
 

Toimeentuloavustushaku ainejärjestöille on avattu!

ISYYn hallitus on päättänyt avata toimeentuloavustushaun ainejärjestöille 6.11.–19.11.2023. Hakemukset on jätettävä hakulomakkeella sähköisesti viimeistään 19.11.2023 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Sellaiset ainejärjestöt, jotka on hyväksytty tai jotka odottavat hyväksyntää ISYYn ainejärjestöluetteloon, ovat hakukelpoisia hakemaan ISYYn rahallista toimeentuloavustusta vuodelle 2024. Avustuksen tarkoitus on turvata ainejärjestön toiminta taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Tässä haussa ei voi hakea kopiokiintiöitä, vaan kiintiötä myönnetään toimeentuloavustusten yhteydessä kaikille ainejärjestöille.

  lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvila

Tervetuloa opiskelijoiden omaan kahvilaan! Kaverikahvilassa voi hengailla ja tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja 16.30-18.30 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa.

Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi Kaverikahvilan oman haalarimerkin. Tulevat teemat ovat:

 • 7.11. Lautapelit
 • 14.11. Väritystehtäviä ja hengailua
 • 21.11. Vinkkejä prokrastinoinnin vähentämiseen, priorisointiin ja palautumiseen. Mukana keskustelemassa opintopsykologit.
  lue lisää, isyy.fi  
 
 
     
 

 
 

Pyöräilyn ABC Kuopiossa – only in english

Tiistaina 14.11. klo 16.00-17.00, Teams-webinaari.

Tule kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan pyöräilystä Kuopiossa. Kuopion Polkijat järjestävät yhteistyössä SYKETTÄ Kuopion kanssa webinaarin Pyöräilyn ABC Kuopiossa. Webinaari on vain englanniksi. Webinaarin kesto noin yksi tunti.

Jos sinulla on SYKETTÄ-tarra, voit ilmoittautua tämän linkin kautta.

Jos sinulle ei ole SYKETTÄ-tarraa, täytä tämä lomake.

Järj. Kuopion Polkijat yhteistyössä SYKETTÄ Kuopion kanssa.

 

 
 
     
 

 
 

Ilmaisia sänkyjä

UEFin vierashuoneiden sänkyjä uusitaan ja vanhat, edelleen käyttökuntoiset sängyt, ovat ilmaiseksi noudettavissa Canthian ja Snellmanian vierashuoneista 7.11.2023 alkaen. Sänkyjä säilytetään ainakin marraskuun loppuun saakka.

Sänkyjen koko on 90x200 cm ja ne on ostettu 2011. Ne ovat runkopatjasänkyjä ja mukana tulee myös sijauspatja sekä patjansuojus. Canthialla sängyt sijaitsevat A-sisäänkäynnin vieressä, viesrashuone CA3 (10 sänkyä). Snellmanian vierashuoneet ovat Melania vieressä ( 5 sänkyä).

 

Sängyille tulee järjestää oma kuljetus ja hausta voi sopia Jaanan Pitkäsen kanssa jo nyt. Yhteydenotot sähköpostilla Jaana.Pitkanen@uef.fi tai puhelimitse 044 716 2196 arkipäivisin klo 9-15.

 
 
     
 
 

Osallistu kyselyyn: verkkotentit ja etävalvonta

Opettaja ja opiskelija, vastaa ja vaikuta verkkotenttien etävalvontaohjelmiston hankintaan!

Pitäisikö etänä tehtyjä verkkotenttejä pystyä valvomaan tarkemmin?  
Onko Itä-Suomen yliopistolla tarvetta ja käyttöä verkkotenttien etävalvontaohjelmistolle?
Millaisia ominaisuuksia ohjelmistolla tulisi olla?

Verkkotenttien etävalvontaohjelmiston hankinnan kartoitus jatkuu. Nyt selvitämme UEFilaisten mielipiteitä ja näkemystä asiaan; onko hankinnalle tarvetta, minkä verran ohjelmistolle olisi käyttöä ja millaisia ominaisuuksia siitä tulisi löytyä.

 

Kysely on luotu aiemmin syksyllä tehdyn verkkotentteihin liittyvän kyselyn vastausten pohjalta. Tämä kysely on suunnattu vain Itä-Suomen yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, jotta saisimme paremman käsityksen siitä, millaisia tarpeita ja ajatuksia nimenomaan meidän organisaatiossamme on.

Vastaa kyselyyn viimeistään 30.11.2023 ja vaikuta tulevaisuuden tenttimiskäytäntöihin! Kysely on anonyymi.

  kyselyyn  
 
 
     
 
 

Influenssarokotukset alkavat marraskuussa Kuopiossa!

Sote-alan opiskelijat:

Varaa rokotusaika Self-verkkopalvelusta löytyvällä INF5-ajanvarausluvalla Kuopion palvelupisteeseen. Rokotusaikoja annetaan pääsääntöisesti marraskuusta helmikuuhun.

Osoite: YTHS Kuopio, Niiralankatu 23

Riskiryhmiin kuuluvat:

Riskiryhmiin kuuluvia rokotetaan Kuopion palvelupisteessä ilman ajanvarausta to 16.11.2023 klo 9–11 ja to 30.11.2023 klo 13–15.

Osoite: YTHS Kuopio, Niiralankatu 23

Kenelle ilmainen influenssarokotus?

 

Tärkeää muistaa:

 • Kuume on este rokotukselle.
 • Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi kuvallisella kortilla (esimerkiksi henkilökortilla, kuvallisella Kela-kortilla tai opiskelijakortilla).
 • Koronarokotuksia ei ole tarjolla YTHS:llä. Jos tarvitset koronarokotuksen, varaa aika hyvinvointialueesi toimipisteeseen, jossa samalla annetaan influenssarokotus.
 • Saavu varatulle ajalle ajoissa.
 • Ulkovaatteet on hyvä riisua jo odotustilassa.
 • Rokotuksen saamisen jälkeen kannattaa istua 10–15 minuutin ajan odotustilassa mahdollisten rokotusreaktioiden varalta.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, ota Turnitin Draft Coach apuun jo tehtävän kirjoittamisvaiheessa

Turnitin Draft Coach on työkalu, joka auttaa kirjoittajaa jo kirjoitusvaiheessa. Draft Coach -palvelu toimii Word Onlinessa ja palveluun kirjaudutaan UEFin tunnuksia käyttäen. Löydät ohjeet Draft Coachin käyttöön ottamiseen Turnitin - plagiaatintunnistusjärjestelmä -kurssilta (kurssiavain kurssille on turnitin). Draft Coachin avulla voit tarkistaa sekä tekstin alkuperäisyyden että viittaukset tekstissä ja lähteissä. Näiden lisäksi Draft Coachissa on englannin kielen kielenhuoltotyökalu.

 
 
     
 
 

 

Itä-Suomen yliopiston brändituotteiden verkkokauppa on avattu

UEFin ilmeen mukaisia tunnuksella valmistettuja tuotteita on saatavilla uuden kumppanimme Joen Tikkituotteen verkkokaupassa. Avajaiskampanjassa kaupan päälle pyörän satulasuoja 200 ensimmäiselle tilaajalle.

UEFin yhteyshenkilö on Johannes Väänänen, ja asiakaspalvelun sähköpostiosoite on uef@tikkituote.fi.

Katso lisää UEF-tuotteista ja tilausohjeet Heimon palveluissa.

 
 
     
 

 
 

Palapelit Vol. 3 siirretty 15.11.

Tekisikö mielesi piipahtaa ajassa taaksepäin ja kokea antiikkinen tunnelma roomalaisittain? Hyppää aikakoneeseen kanssamme ja matkaa imperiumin ajoille oman elämäsi keisarina!

Luvassa jälleen ikimuistoinen ilta, josta löytyy kaikille jotakin! Nappaa siis kaverisi mukaan ja tule nauttimaan illasta.

Otathan myös seurantaan instagram-tilimme @palapelitkuopio. Sieltä saat lisäinfoa aina illan kulusta ja mahdollisista ohjelmanumeroista.

MITÄ: Palapelit Vol.3 Antiikin Rooma
MISSÄ: Bar Nousu ja Bar Lasku
MILLOIN: 15.11.2023 klo 21.00
LIPUT: 5€ Kide.App (6€ ovelta)
PUKUKOODI: tooga

 

lipunmyynti

 
 

 
 
     
 
 

 

Historiallisten tanssien kokeilukerta

Oletko aina katsellut kaihoten Jane Austenin periodidraamojen tanssiaiskohtauksia? Nyt on tilaisuutesi tulla kokeilemaan tanssimista itse. Hieman harjoiteltuasi saatat päästä jopa tanssiaisiin.

 
 
 

Kuopion historiallisten tanssien ryhmässä tanssitaan hovitansseja 1400-1800 luvun Italiasta, Ranskasta ja Englannista. Tervetuloa kokeilemaan uutta harrastusta aloittelijaystävälliseen kokeilukertaan, jossa opettelemme helppoja englantilaisia maalaistansseja ja ranskalaisia hovitansseja. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai omaa paria ja tanssimaan voi tulla tavallisissa arkivaatteissa.

Kokeilukerta on viikoittaisten harjoitustemme aikana 14.11.23. Ilmaiset tanssiharjoitukset pidetään syyskuusta toukokuuhun tiistaisin Kulttuuriareenalla (Kauppakatu 44) kello 18:30-21:00.

Lisätietoja nettisivuiltamme tai sähköpostitse kuohitar(at)gmail.com.

 
 
     
 
 

Pudotuspeli ensi-illassa 8.11. Kuopion kaupunginteatterilla

Neljä uratykkiä hakee Dekia-nimisen firman markkinointijohtajaksi. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tavallinen työhaastattelu, sillä yksi hakijoista on firman henkilöstöosaston jäsen, mutta kuka?

Hauska, arvoituksellinen näytelmä säilyttää kiinnostuksensa loppuun asti.

Hanki liput Lippu.fi tai teatterin lippukassalta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

31.10.-7.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
7.11. Kaverikahvila
8.11. ISYYn edustajistovaalit & vaalivalvojaiset
14.11. Kaverikahvila
15.11. Palapelit Vol. 3 Antiikin Rooma (Bar Nousu & Lasku)
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

Kerhojen kokoontumiset (Haltia)

Ma klo 15-20 ISYY:n MtG-kilta
Ti klo 16-18 ESN Joensuu
Ti klo 18-20 LUOMIO!-sanataidekerho
Ke klo 16-20 JOOJAKU
To klo 16-20 Joensuu Board Gamers
Pe klo 16-20 ISYY Chess Club - Joensuu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko