Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 8/2023

ti helmik. 21 15:12:08 2023

Vko 8 / 20.-26.2.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 7/2023

Vko 8 / 20.-26.2.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalipaneeli
🌟ISYYn uusi pääsihteeri aloittanut tehtävässään
🏃SYKETTÄ mukana liikuntatempauksessa
✨Sober Disco tulossa maaliskuussa
♻️ Arjen pienet ekoteot -haaste
🇪🇺 EU-uralähettiläshaku
✨Tulevat tapahtumat

Aurinkoista liikuntailtapäivää! 😎

 

 
 
     
 

 
 

 

Seuraa ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalipaneelia 27.2.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAVOTTA) järjestävät eduskuntavaaliehdokkaille vaalipaneelin Savonia ammattikorkeakoulun kampussydämessä maanantaina 27.2. kello 12-13. Paneeliin osallistuvista ehdokkaista tiedotetaan torstaina 23.3.2023. 

Kaikki kiinostuneet ovat tervetulleita seuraamaan paneelia paikan päälle tai live-streamille. 

Panelistimäärän rajaamiseksi tilaisuuteen on kutsuttu ehdokkaat vain niiltä puolueilta, joilla on tällä hetkellä kansanedustaja eduskunnassa. Torstaina 16.3. ISYY ja SAVOTTA järjestävät Snellmanialla eduskuntavaalitorin, johon on kutsuttu kaikki puolueet.

Tiesitkö, että eduskuntavaaleissa Joensuu ja Kuopio kuuluvat samaan Savo-Karjalan vaalipiiriin? Kannattaa siis katsoa striimiltä myös Joensuun vaalipaneeli.

Tervetuloa vaalitapahtumiin! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdota kysymystä ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn vaalipaneeleihin

Onko sinulla mielessä kysymys eduskuntavaaliehdokkaille? Mistä teemasta olisi tärkeää herättää keskustelua eduskuntavaaliehdokkaiden paneelissa? Kerro meille!

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa paneelissa käytävään keskusteluun antamalla kysymysehdotuksia. ISYY, POKA ja SAVOTTA käsittelee ehdotukset ennen paneeliviikkoa. Ehdotuksia voi antaa alla olevalla Google Forms -lomakkeella torstai-iltaan 23.2.2023 kello 23.59 asti. 

Google Forms, avautuu uuteen välilehteen: Ehdota kysymystä ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn eduskuntavaalipaneeleihin

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn uusi pääsihteeri aloittanut tehtävässään

ISYYn uusi pääsihteeri Helena Kansanen on aloittanut tehtävässään viime viikolla. Tervetuloa ylippilaskuntaamme!

Pääsihteeri vastaa ylioppilaskunnan henkilöstö- ja taloushallinnosta sekä yleishallinnosta ja sääntöjen ja lainmukaisuudesta. Tavoitat Helenan pääsihteerin yhteystiedoista: paasihteeri(at)isyy.fi ja p. 044 576 8417.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa liikuntavälineitä ja lautapelejä talvipäivien iloksi

Muistathan, että ISYYn jäsenenä voit käydä lainaamassa toimistoltamme veloituksetta liikuntavälineitä ja lautapelejä.

Valikoimasta lyötyy talviurheiluun pulkkia, liukureita, suksia ja luistimia, mutta myös sisäliikuntaan löytyy paljon välineitä, kuten sulkapallo- ja padelmailoja ja erilaisia palloja. 

Liikuntavälineitä voi tulla lainaamaan toimistolle aukioloaikoina. Välineitä ei voi varata etukäteen. 

Tervetuloa lainaamaan välineitä ja tutustumaan myös lautapelivalikoimaan. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉Liikuntailtapäivä tiistaina 21.2. klo 12-> katso viime hetken ilmoittautumiset täältä.
Ohjelmassa on tarjolla monipuolista sisäliikuntaa ja hyvinvointia sekä ulkoaktiviteetteja.

👉Liikuttavan tärkeä tempaus keskiviikkona 22.2.  - tauota opiskeluasi 54min ajan!
SYKETTÄ Kuopion on mukana Opiskelijoiden liikuntaliiton eduskuntavaalikampanjassa tarjoamalla muutamia erilaisia taukoliikuntavideoita, joilla voit tauottaa opiskelupäivääsi.

Vaikka hyvinvointinsa kannalta tarpeeksi liikkuvien korkeakouluopiskelijoiden määrä onkasvanut, saa edelleen yli puolet (54 %) korkeakouluopiskelijoista liian vähän liikettä arjessaan. Tilanteen korjaaminen vaatii konkreettisia muutoksia korkeakouluympäristöön ja opiskeluolosuhteisiin sekä rahallisia kannustimia korkeakouluille liikuntamahdollisuuksien turvaamiseksi. VALITSE NÄISTÄ MIELEISESI. Voit tehdä vaikka kaikki!

👉 Lisää ajankohtaisia asioita helmikuun uutiskirjeessä

 
 
     
 

 
 

 

Sober Disco tulee, oletko valmis?

ISYY järjestää kuopiolaisille korkeakouluopiskelijoille ensimmäistä kertaa ikinä Sober Discon eli alkoholittomat iltabileet Kulttuuriareena 44:ssä tiistaina 21.3. klo 19-01!

Tämän vuosikymmenen aikana alkoholittomista bileistä on tullut yhä suositumpia. Sober Discossa pääset nauttimaan live-musiikista sekä pitämään hauskaa ilman alkoholia. Illan aikana suun kostuttavat mm. holittomat mocktailit.

Ennakkolipunmyynti alkaa Kide.appissa 1.3. klo 13. Ennakkolipun hinta on 3 € (+ 0,5 € palvelumaksu), joka sisältää tapahtuman ainutlaatuisen haalarimerkin. Ennakkolippuja on rajoitetusti, joten hanki omasi ripeästi. Lue lisää isyy.fi/soberdisco.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Grillaamaan Puijonlaaksoon 15.3.

SILLAT-hankkeessa järjestetään opiskelijoille myös päiväretkiä lähiluontoon. Tällä kertaa keskiviikkona 15.3. klo 15-17 suuntaamme Kuopiossa Puijonlaaksoon laavulle rauhoittumaan luonnon äärelle sekä grillailemaan.

Kokoonnutaan ensin yhdessä Puijonsarvelle (Puijonsarventie 63, 70260 Kuopio) klo 15, josta lähdemme yhtä matkaa kohti laavua.

Ilmoittaudu mukaan retkelle alempaa löytyvän lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen päättyy 14.3. klo 15. Osallistuminen on maksutonta. 

Ilmoittautuminen

 

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa Kuopion Kaverikahvilaan!

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Studentian Kappelissa. Kaverikahvila kohtaamispaikkana avaa mahdollisuuden tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Kyseessä on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Luvassa on myös vaihtuvaa ohjelmaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa. 

Tervetuloa!

 
 
     
 

 
 

 

Arjen pienet ekoteot -haaste kaikille uefilaisille!

Osallistu UEF:n Arjen pienet ekoteot -haasteeseen ja tule kuulolle Teams-infoon 27.2.2023 klo 14!

Oletko tehnyt ekotekoja tai voisitko tehdä niitä aktiivisemmin jatkossa? Arjen pienet ekoteot (APE) -haasteen tavoitteena on innostaa yliopistolaisia arjen pieniin ekotekoihin, koota niitä yhteen ja lisätä samalla kestävän kehityksen osaamistamme.

Haaste on lähtenyt liikkeelle Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksesta (JOK). Saimme kokoon 499 ekotekoa. Vastausprosentti oli 65 prosenttia ja vastaajien hiilijalanjäljen keskiarvo 7350 kg CO2e.

Nyt haastamme mukaan kaikki yliopistomme henkilökunnasta ja opiskelijoista. Ota sinäkin haaste vastaan ja tule kuulolle haasteen Teams-infoon maanantaina 27.2.2023 klo 14.00–14.30. Haastetta esittelevät Jatkuvan oppimisen keskuksen suunnittelijat ja professori Elina Oksanen. Osallistumislinkki tässä. Infosta tehdään myös tallenne.

Lisätietoja haasteesta saat Riitta Sutiselta (riitta.sutinen@uef.fi) ja Tiina Pyrstöjärveltä (tiina.pyrstojarvi@uef.fi).

 
 
     
 
 

EU-uralähettilääksi kaudelle 2023–2024

Kansainvälisistä urista ja EU:sta kiinnostuneelle erinomainen näköalapaikka, verkosto ja arvokas lisä ansioluetteloon.

Hae 13.3.2023 mennessä täällä.

EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSO ilmoittaa valinnasta toukokuussa ja kouluttaa tehtävään lokakuussa 2023.

Lisätietoja nyk. lähettiläältä Risto Hämäläiseltä eu-careers.ambassador@uef.fi tai uraohjaaja Hanna Reinikaiselta hanna.reinikainen@uef.fi.

 
 
     
 
 

 

Osallistu Ruokaoivallus-kilpailuun!

Kutsumme kaikki Suomessa opiskelevat 16–29 –vuotiaat mukaan kilpailuun. Maistuvimmat festarit -kilpailutyö koostuu kahdesta tehtävästä: 

a)Ruokamatkailutapahtuma nuorille

Ideoi uudenlainen ruokamatkailutapahtuma, joka saa nuoret liikkeelle. Tapahtuma tulee sijoittua Saimaan alueelle.

b) Suunnittele tapahtumalle ruoka

Tapahtumaan liittyvä uusi ja suunnittelemasi ruokatuote itse valittavista raaka-aineista. Käytä kuitenkin inspiraationa Saimaan alueen ruokakulttuuria. Perustele valintasi. Lisää ruokatuotteeseen tarvittavat raaka-aineet ja valmistusohje kilpailulomakkeeseen sekä valokuva valmiista tuotteesta.

Kilpailutyön voi jättää myös parityönä. Kilpailun palkinnot 1.sija 1000 € 2.sija 400 € 3. sija 200 €. Lisäksi kaksi muuta kilpailutyötä palkitaan tuotepalkinnoilla.

Kilpailuaika on 13.2.-14.4.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Armoa aivoille! YTHS-päivässä 22.3.2023 puhutaan kognitiivisesta ergonomiasta

Tämänvuotisen YTHS-päivän teemana on kognitiivinen ergonomia. YTHS-päivää vietetään 22.3.2023 klo 14 Armoa aivoille -nimisessä verkkowebinaarissa. Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen.

YTHS-päivän webinaari striimataan YouTuben kautta. Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan @YTHSvideo etusivulta tai suoralinkillä. Webinaari järjestetään suomen kielellä, mutta julkaisemme kevään aikana kognitiivisen ergonomian vinkkejä digitaalisissa kanavissamme niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi – olethan siis jo ottanut sosiaalisen median kanavamme seurantaasi?

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
21.2. ISYYn toimisto auki klo 10-12
21.2. Liikuntailtapäivä
21.2. Kaverikahvila klo 16-18 Studentian kappelissa
22.2. Somerajaton-hengailumiitti klo 16.30-19 (Pelihuone Game over, Haapaniemenkatu 20, H-talo)
22.2. Palapelit vol. 4 ARI-bileet klo 21 alkaen, Bar Nousu ja Bar Lasku
27.2. ISYYn ja SAVOTTAn vaalipaneeli klo 12-13, Savonian kampussydän
28.2.-2.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 Snellmanian ravintolassa (ilmoittaudu etukäteen)
28.2. ISYYn toimisto auki klo 10-12

Maaliskuu
6.-12.3. ISYYn toimistot suljettu
15.3. SILLAT: Grillaamaan Puijonlaaksoon klo 15-17, lähtö Puijonsarvelta klo 15
16.3. ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalitori klo 10-14, Snellmania
21.3. Sober Disco klo 19, Kulttuuriareena 44

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko