Ajankohtaista

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Kuopio

06.12.2023 - 06.12.2023 |Kuopio

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on jälleen kunnia kutsua opiskelijajäsenemme mukaan Suomen itsenäisyyttä juhlistavaan soihtukulkueeseen 6.12.2023. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on ylioppilaskuntamme vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

Voit osallistua klo 18 alkavaan soihtukulkueeseen soihdunkantajana tai ilman soihtua. ISYY jakaa soihdut ja ohjeistaa osallistujat kulkueen lähtöpaikalla Sotilaskodilla eli Sotkulla (Suokatu 42), jonne osallistujia pyydetään saapumaan viimeistään klo 17.45.

Soihtukulkue lähtee liikkeelle klo 18 lipunkantajien sekä airueiden johdolla, etenee laskemaan seppeleen sankarihautausmaalle, ja saapuu sen jälkeen Tulliportinkatua pitkin Kuopion kaupungintalon edustalle. Kaupungintalolla kuullaan ISYYn edustajiston puheenjohtajan Jimi Viita-ahon puhe ja lauletaan yhdessä Maamme-laulu. Kulkueen jälkeen siirrymme glögille Apteekkariin. Kulkueeseen osallistuvat saavat glögilipukkeet ennen kulkueen lähtöä Sotkulta.

Pukeuduthan lämpimiin, siisteihin ja mielellään tummiin vaatteisiin. Voit pukea yllesi myös ylioppilas- tai ammattilakin. Jätäthän haalarit tällä kertaa kotiin.

Lue lisää

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Kuopiossa 6.12.2023