Ajankohtaista

15.11.2023

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Kuopiossa 6.12.2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on jälleen kunnia kutsua kaikki opiskelijamme Suomen itsenäisyyttä juhlistavaan soihtukulkueeseen 6.12.2023. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on ylioppilaskuntamme vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

Voit osallistua klo 18 alkavaan soihtukulkueeseen soihdunkantajana tai ilman soihtua. ISYY jakaa soihdut ja ohjeistaa osallistujat kulkueen lähtöpaikalla Sotkulla eli Sotilaskodilla (Suokatu 42), jonne osallistujia pyydetään saapumaan viimeistään klo 17.45.

Soihtukulkue lähtee liikkeelle klo 18 lipunkantajien sekä airueiden johdolla, etenee laskemaan seppeleen sankarihautausmaalle Sankaripuistossa, ja saapuu sen jälkeen Tulliportinkatua pitkin Kuopion kaupungintalon edustalle. Kaupungintalolla kuullaan ISYYn edustajiston puheenjohtajan Jimi Viita-ahon puhe ja lauletaan yhdessä Maamme-laulu.

Kulkueen jälkeen siirrymme glögille Apteekkariin. Kulkueeseen osallistuvat saavat glögilipukkeet ennen kulkueen lähtöä Sotkulta.

Yleisohje kulkueeseen osallistujille:

  • Kulkue lähtee kulkemaan klo 18 kohti kaupungintaloa Suomen lipun, ISYYn lipun sekä airueiden johdolla. Näitä seuraavat seppeleenkantaja ja puheenjohtajisto.
  • Pitäkää soihdut pystyssä, jotta lamppuöljy ei valu, ja jotta tuli ei sytytä mitään palamaan. Pitäkää myös riittävä etäisyys edellä kulkijoihin.
  • Tultaessa Sankaripuiston kohdalle kulkue jää paikoilleen, ja lippusaattue jatkaa puheenjohtajiston kanssa haudalle. Kulkueväki pitää aina rintamasuunnan kohti Suomen lippua. Kun seppele on laskettu, palaa lippusaattue kulkueeseen, jossa pidetään minuutin hiljaisuus. Sankarihaudoilla pidettävää hiljaista hetkeä voi halutessaan kunnioittaa riisumalla lakin/hatun.
  • Hiljaisuuden jälkeen kulkue jatkaa matkaansa kaupungintalolle. Lippusaattue siirtyy kaupungintalon portaille viirien ja soihtukulkueen jäädessä paikalleen kasvot kaupungintaloa kohden. Kaupungintalolla kuullaan ISYYn edustajiston puheenjohtajan Jimi Viita-ahon puhe ja lauletaan yhdessä Maamme-laulu. Tämän jälkeen kulkue kaartaa kaupungintalon taakse, jossa soihdut kerätään pois.

Pukeuduthan lämpimästi ja siisteihin, mieluusti tummiin vaatteisiin. Voit pukea yllesi myös ylioppilas- tai ammattilakin. Jätäthän haalarit tällä kertaa kotiin. Tervetuloa tekemään itsenäisyyspäivästä opiskelijoiden näköinen!

Toivottaa,
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Lisätietoja

Eetu Hyvönen, Hallituksen puheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Liisa Kainulainen, Järjestöasiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8419, jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi