Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 17/2024

ti huhtik. 23 13:53:44 2024

Vko 17 / 23.-29.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 17/2024

Vko 17 / 23.-29.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Iloista tiistaita,

Talvisesta kevätsäästä huolimatta vappuriennot ovat jo täydessä vauhdissaan! Ensi viikolla pääsemme jo viettämään vappuaattoa ylioppilaskunnan vappuperinteiden parissa.

Tämän viikon uutiskirjeessä saat tietoa mm.

  • ISYYn toimistojen vapun aukioloista
  • ensi viikon vappukirjeistä (eli uutiskirjeistä)
  • Hymy- ja valitusviikosta
  • ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn yhteisestä kannanotosta

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Ensi viikon uutiskirjeet ilmestyvät maanantaina!

Vappukirjeet eli ensi viikon uutiskirjeet ilmestyvät poikkeuksellisesti jo maanantaina 29.4., jotta saadaan tiedotettavat alta pois ennen vappuaaton hulinoita! Vapun jälkeen jatketaan tuttua tiistairytmiä.

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia aukioloajoissa

Ensi viikolla vietämme vappua ja heti perään seuraavalla viikolla on helatorstai. Näin juhlapäivät ja arkipyhät vaikuttavat ISYYn toimistojen aukioloon:

  • vappuaatto, ti 30.4. SULJETTU
  • vappupäivä, ke 1.5. SULJETTU
  • helatorstai, to 9.5. SULJETTU
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Katso Joensuun vappumenot!

Vappukuukausi on jo täydessä vauhdissa! Olemme koostaneet molemmille kampuksille omat tapahtumalistaukset kaikista meille ilmoitetuista opiskelijavapputapahtumista.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja katso Joensuun kampuksen opiskelijavapputapahtumat. Lista sisältää myös kaikki ISYYn vappuperinteiden aikataulut ja linkit tarvittaviin lisätietoihin.

Riemukasta Vapun odotusta!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla!

ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 22-28.4. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa ISYYn kautta palautetta ylioppilaskunnalle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskeluelämään vaikuttavalle toimijalle. 

Palautetta voit antaa nimettömästi paikan päällä molemmilla kampuksilla Post-it  -lapuilla tai sähköisellä lomakkeella. Post-it -lapuilla palautetta on mahdollista antaa Kuopiossa Snellmanian ja Canthian aulassa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn yhteiskannanotto

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja paikalliset opiskelijakunnat POKA ja SAVOTTA ottivat viime viikolla yhdessä kantaa hallituksen kehysriihen päätöksiin opiskelijoihin kohdistuvista leikkauksista. Pelkäämme, että opiskelijoiden toimeentulosta tehtävät säästöt vähentävät kiinnostusta korkeakouluopintoihin, lisäävät osaamisvajetta työmarkkinoilla ja pahentavat entisestään mielenterveyskriisiä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat kampuksella

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään Kaverikahviloiden teemat:

  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä. Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa.

 
 
 

Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki ISYYn hattulyyra!

Tiesitkö, että voit hankkia ISYYn lyyran ylioppilaslakkiisi symboloimaan omaa yliopistoyhteisöäsi?

Ylioppilaskunnilla on omat lyyrat, jotka symbolisoivat kyseistä yliopistoyhteisöä. Yliopiston opiskelija voi hankkia oman ylioppilaskunnan lyyran lakkiinsa aiemman lyyran tilalle.

Standardina lakissa oleva Apollon lyyra symboloi ylioppilastutkintoa ja Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Lyyran vaihtaminen ylioppilaslakkiin oikeuttaa sinut kantamaan lakkia, vaikket olisikaan suorittanut ylioppilastutkintoa.

Vielä ehdit hankkia lyyran ISYYn toimistolta ennen vappuhulinoita! Hinta: 18€.

 

 
 
     
 

 
 

Kauden 2024-2025 vakiovuorohaku

Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilökuntaryhmät voivat hakea itselleen vakiovuoroa SYKETTÄ-liikuntapalveluista lukuvuodelle 2024-2025.

Vuorolla tulee olla 1-2 vastuuhenkilöä.
Vastuuhenkilö sitoutuu tarkistamaan vuorolla, että osallistujilla on voimassaoleva palloilu- tai ryhmäliikuntatarra, huolehtimaan vuoron yleisestä järjestyksestä sekä raportoimaan kävijämääriä ja tarvittaessa perumaan vuoron ajoissa, viimeistään viikkoa ennen vuoroa. Vastuuhenkilö on edellytys vuoron myöntämiselle. Tarkemmat ohjeet toimitetaan elokuussa.

 

 
 
 

Kaikki myönnettävät vakiovuorot ovat pituudeltaan 55 minuutin mittaisia (esim. klo 18-18.55). Suosittelemme, että pienet ryhmät/ainejärjestöt (keskimäärin alle 10 kävijää per vuoro) hakevat vuoroa yhdessä toisen ryhmän/ainejärjestön kanssa. Liikuntakerhon sarjoihin (Säbäliiga, Susiliiga tms.) osallistuville joukkueille ei myönnetä omia harjoitusvuoroja vaan sarjoille tulee yhteisiä harjoitusvuoroja.

Hakuaika päättyy 31.5.2024 klo 23:55. Lisätietoja saa Niklas Leinoselta, p. 044 576 8418, vapaa-aika(at)isyy.fi.

  hakulomake  
 
 
     
 

 
 

 

Compass Group: Vappuherkut vielä hankkimatta?

Korista vappupöytääsi herkullisilla leipuriemme paistamilla munkeilla ja käsityönä tehdyllä
Amica-simalla, joka on ansainnut Avainlipun merkkinä kotimaisuudestaan.

Tule hakemaan omasi kampusten ravintoloistamme!

Haluamme toivottaa teille kaikille hilpeyden ja herkullisuuden täyteistä vappua!

 
 
     
 
 

Havuja#!@%&! Bootcamp -kiihdytysohjelma pidetään jälleen toukokuussa!

Havuja#!@%&! Bootcamp on Business Center Pohjois-Savon Havuja -kiihdytysohjelman ensimmäinen vaihe. Havuja Bootcamp on tarkoitettu kaikille, joilla on alustava liikeidea, jota haluaisivat työstää eteenpäin. Osallistujat pääsevät kehittämään liikeideaansa neljässä kolmen tunnin työpajassa Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoiden avustuksella. Sinulla ei tarvitse olla selkeää liikeideaa valmiina. Viimeisessä sessiossa kaikki tiimit pääsevät esittelemään liikeideansa Bootcampin raadille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hei valmistuva opiskelija!

Mitä sinulle on jäänyt erityisesti mieleen opiskeluajastasi? Kerätään yhteiset hetket talteen ja muistellaan niitä Publiikissa 17.5.2024.

Käy kirjoittamassa oma mieleenpainuva hetkesi korttiin ja jätä se esille muidenkin nähtäväksi kampusten aulaan. Löydät kortteja Joensuussa Carelialta ja Kuopiossa Snellmanialta. Tai osallistu Viva Engagessa

Voit osallistua myös valokuvalla. Jättämällä kuvan merkityksellisestä hetkestä 23.4.2024 mennessä olet mukana arvonnassa. Koostamme yhteisistä muistoista esityksen Publiikkiin. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kirjaston aukioloajat vappuna ja helatorstaina

Tiistaina 30.4. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Keskiviikkona 1.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Keskiviikkona 8.5. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Torstaina 9.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Kirjastojen 24/7-itseopiskelutilat ovat avoinna normaalisti myös juhlapyhien aikaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

YTHS: Kysy vireydestä 25.4.

Miksi on vaikeaa pysähtyä ja rentoutua? Onko normaalia välillä vain nukkua pari päivää? Miten säädellä omaa vireystilaa?

YTHS:n verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45. Huhtikuun tapaamisessa 25.4.2024 aiheena on vireystila ja sen säätely. Päivän asiantuntijat ovat YTHS:n psykologi Roosa Kämäräinen ja terveydenhoitaja Alina Hägglund.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

AEGEE Think Drink 29.4.

AEGEE Joensuu Think Drink - Europe's Green Transition and Indigenous People's Rights

Joka kuukauden viimeinen maanantai tapaamme Bar Playssa ja keskustelemme merkityksellisistä tai satunnaisista aiheista. Tässä kuussa Think Drink tuodaan teille yhteistyössä UEFin Sustainable Lifestyle Clubin kanssa!

  • Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
  • maanantai 29.04 klo. 20.00

Tule mukaan huhtikuun Think Drinkiin keskustelemaan vihreän siirtymän vaikutuksista alkuperäiskansoihin ja heidän oikeuksiinsa.

 

 
 
 

AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, eikä ilmoittautumista! Huomaa, että pyrimme luomaan avoimen ja kunnioittavan tilan keskustelulle, kaikkien osallistujien on noudatettava periaatteitamme turvallisemmasta tilasta koko tapahtuman ajan.

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan! Ota yhteyttä ja kysy lisää AEGEEn Instagramin (@aegee_joensuu) tai Facebookin (AEGEE Joensuu) kautta tai sähköpostitse osoitteestai aegee-joensuu@aegee.eu.

 
 
     
 
 

 

AEGEE Vappukaraoke

Oletko valmis vapauttamaan Vappu-hengen ja laulamaan karaokelavalla? Tule mukaan Vappu-karaoketapahtumaamme! Tänä iloisena vuodenaikana haluamme kutsua sinut Takataskuun juomaan, juttelemaan ja tietysti nauttimaan karaokesta!

Tapahtuma on avoin kaikille, niin AEGEE:n jäsenille kuin ei-jäsenillekin - ilmoittauda alta!

  • Mitä? Vappu Karaoke
  • Milloin? ke. 24.04 klo. 21.00
  • Missä? Takatasku, Keskuskuja 1, 80100 Joensuu
  • Kuka? kaikki, AEGEE-Joensuun jäsenet sekä ei-jäsenet ovat tervetulleita
  kide.app  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma 29.4. ISYYn Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 16-18 JEIS - Joensuu's Exchange and International Students
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko