Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 20/2023

ti toukok. 16 15:21:48 2023

Vko 20 / 15-21.5.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 18/2023

Vko 20 / 15-21.5.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Edunvalvonta apunasi: kesäopintotuki ja sen hakeminen
📌 Poikkeuksia toimistojen aukioloissa
✔️ Mitäs me päätettiin?
🎉 ISYYn välinelainaus uudistuu!
✍️ Olethan jo vastannut YTHS-kyselyyn?
🗑️ ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!
💎 Hei fuksi 2022, hae haalarimerkki!
🏋🏽‍♀️ Tikkarinteen kuntosali suljettu kesällä 2023
🚴🏽 SYKETTÄ pyöräkorneri  
🌈 Pride-viikko on täällä!
✍️ Vastaa kyselyyn ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatkosta
📌 Pride-viikon koulutus UEF:n opiskelijoille ja henkilöstölle
⚾ CPU Oy tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn Joman otteluun 26.5.

 

 
 
     
 

 
 

Edunvalvonta apunasi: kesäopintotuki ja sen hakeminen

Miten ja milloin voi hakea kesäopintotukea? Mihin opintotuen nostaminen vaikuttaa? ISYYn edunvalvonta-asiantuntija kertoo. 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan kahdeksannessa osassa ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo siitä, miten voit hakea opintotukea kesäksi, ja mitä opintotuen nostamisesta kesällä tulee tietää.

Voit hakea kesäksi opintotukea, mikäli sinun on mahdollista suorittaa tutkintoosi johtavia opintoja kesän aikana. Tukea tulee hakea viimeistään sen kuun aikana, jolle haluat opintotuen. Olet itse vastuussa siitä, että suoritat riittävästi opintoja. Kela tarkastaa opintojen etenemistä lokakuussa ja lähestyy tarvittaessa selvityspyynnöllä.

Muista, että voit aina kysäistä apua ylioppilaskunnalta, mikäli kohtaat opiskeluarjessasi haasteita, etkä tiedä miten toimia.

Lue koko teksti ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloissa

Huomaathan, että ISYYn toimistot ovat tällä viikolla auki vain maanantaista keskiviikkoon helatorstain 18.5. vuoksi.

Toimistot ovat kevätlukukautena auki torstaihin 15.6. asti ja palaavat kesäloman vietosta tiistaina 1.8.2023. 

Toimistojen yhteystiedot

 
 
     
 
 

Mitäs me päätettiin?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto kokusti viime viikon torstaina 11.5. kolmatta kertaa tänä vuonna.

Käy lukemassa kokouksen päätöksistä ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn välinelainaus uudistuu!

Tiesitkö että ISYYltä löytyy monipuolinen valikoima erilaisia liikunta- ja harrastusvälineitä lainattavaksi? Olit sitten menossa SYKETTÄ-palveluiden sulkapallovuorolle tai lähdössä pelaamaan puistoon ystävien kanssa mölkkyä, niin meiltä löydät tarvittavat välineet.

Välinelainauspalvelumme on nyt saanut uudet käyttöehdot helpottamaan lainaamista. Tule ISYYn toimistolle, tutustu valikoimaan ja kokeile vaikka jotakin ihan uutta lajia matalalla kynnyksellä. Valinta on sinun!

 
 
 

Mitä? Laaja valikoima lainattavia välineitä liikuntaan ja vapaa-aikaan. Meiltä löytyy niin lumikengät, sulkapallo- ja padelmailat, sekä frisbeegolfkiekot! Löydät nettisivuiltamme listan lainattavista välineistä ja lautapeleistä.

Kenelle? Kaikille ISYYn jäsenille! Myös SYKETTÄ-käyttäjät, joilla on voimassa oleva liikuntatarra, voivat lainata välineitä. Joensuussa myös ESN Joensuun jäsenet voivat lainata välineitä.

Hinta? Lainaaminen on ilmaista!

Laina-aika ja palautus? Laina-aika on yksi (1) viikko. Välineet palautetaan ISYYn toimistolle.

Miten lainaan? Tule ISYYn toimistolle Joensuuhun tai Kuopioon, valitse lainaan haluamasi välineet, lue asiakaspalvelutiskin läheisyydestä löytyvä QR-koodi, ja täytä sähköinen lainauslomake.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Olethan jo vastannut YTHS-kyselyyn?

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) tekevät kyselyn, jossa selvitetään opiskelijoiden kokemuksia ja mielikuvia YTHS:stä sekä sen tulevaisuudesta.

Vastaamisen jälkeen voit osallistua Lidlin lahjakorttien arvontaan.

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 
 

 

ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanja päättyy keskiviikkona 14.6. jolloin tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan.

Myös ISYY osallistuu miljoona roskapussia -kampanjaan ja kannustammekin nyt opiskelijoita liittymään hommiin mukaan. ISYYn henkilöstö ja hallitus kutsuu opiskelijat kanssaan keräämään roskia kampusalueelta keskiviikkona 24.5. kello 10-11. Tule paikalle Haltialle kello 10. Tarjoamme osallistujille hanskat ja roskapussit. Pussit lasketaan ja ilmoitetaan ISYYlle. ISYY ilmoittaa kerätyn määrän kaupungeittain YLElle. 

Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa ja ilmoittaa kerättyjä pusseja. Lue lisää YLEn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hei fuksi 2022, hae haalarimerkki!

Onnittelut ensimmäisestä lukuvuodesta selviytymisestä! ISYY järjesti vuoden 2022 fukseille lukuvuoden alkuun fuksibingon, jonka tavoitteena oli tutustuttaa uusia opiskelijoita ISYYn palveluiden pariin ja tuoda tällä tavoin ISYYtä lähemmäs uutta opiskelijaa. Fuksibingoa suoritti mukava määrä opiskelijoita, mutta merkkejä jäi vielä jonkin verran yli. Jaammekin nyt loput merkit ilmaiseksi tämän lukuvuoden fukseille! Merkkejä on molemmilla toimistoilla vielä ihan hyvä määrä, mutta kannattaa silti olla nopea. Merkkejä saa hakea ISYYn toimistoilta niin kauan kuin tuotetta riittää.

 

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ x Laituri -yhteistyö kesällä 2023 🌊

SYKETTÄ ja Vesiurheilukeskus Laituri tekevät jälleen yhteistyötä kesällä 2023. Kesän aikana Vesiurheilukeskus Laituri tarjoaa SYKETTÄ-käyttäjille mahdollisuuden päästä kokeilemaan wakeboardingia ja SUP-lautailua. Ilmoittautuminen aktiviteetteihin SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta.

Laituri esittäytyy:
Vesiurheilukeskus Laituri on viiden pähkähullun opiskelijan olohuoneprojekti. Me ollaan jo pitkään haaveiltu rennosta ajanviettopaikasta, missä voisi hengailla porukalla kesällä. Paikka, joka on kaikille meille, jotka haluavat olla ulkona, harrastaa ja pitää hauskaa. Näistä ajatuksista syttyi kipinä vesiurheilukeskuksen perustamiselle! Meille täydellinen paikka löytyi Linnunlahdelta ja alettiin hommiin ja tuloksena syntyi Laituri! Tervetuloa siis nauttimaan Suomen kesästä ja hyvästä mielestä Laiturille!

Aukioloajat: Ma-su klo 12-20
Osoite: Länsikatu 3, 80110 Joensuu

 

 
 
     
 
 

 

Tikkarinteen kuntosali suljettu kesällä 2023 🏋🏽‍♀️

Tikkarinteen kuntosali on suljettu kesällä remontin takia 17.5.-31.7.2023 välisen ajan.

❗Muistathan palauttaa Tikkarinteen kuntosalin kulkutunnisteen ISYYn tai POKAn toimistolle, jos et käytä kuntosalia enää syksyllä 2023 tai jos et osta uutta SYKETTÄ-tarraa. Kulkutunniste tulee palauttaa sille toimistolle, josta se on lunastettu. Palauttamalla kulkutunnisteen ajoissa, saat maksetun pantin takaisin.

 
 
     
 
 

SYKETTÄ pyöräkorneri 🚴🏽 

SYKETTÄ Joensuun joukkue voitti Talvikilometrikisasta tuliterän Tunturi Ponin. Haastamme toukokuun aikana korkeakoulujen ja yhteistyötahojen työntekijöitä koeajolle. Koeajohaasteesta tehdään julkaisusarja, joka julkaistaan touko-kesäkuun aikana SYKETTÄ Joensuun TikTok-, Instagram- ja YouTube-kanavissa. Pysy kuulolla!

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Viime viikon Ärsykkeessä kerroin, että tähän uutiskirjeeseen tulee linkki kyselyyn, jossa pyydämme palautetta SILLAT-hankkeen toiminnoista sekä ISYYn tekemästä hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyöstä ylipäänsä. Palautteeseen vastanneiden ja yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan 6 kpl 50 € lahjakorttia S-ryhmälle eli todellakin kannattaa antaa palautetta! Lisätietoa on luettavissa alempana.

Toivotan ihanaa Pohjois-Karjalan Pride-viikkoa!

- Riina

 
 
     
 
 

 

Pride-viikko on täällä!

ISYY on mukana järjestämässä lauantain 20.5. puistojuhlaa Ilosaaressa yhteistyössä Setan kanssa.

Pride-kulkue alkaa torilta klo 15 ja päättyy klo 16 Ilosaareen puistojuhlaan, jonka ohjelmassa on piknikkiä, live-musiikkia, pomppulinna sekä tietysti loistavaa seuraa. ISYY kannustaa kaikkia opiskelijoita osallistumaan Prideen ja pukemaan opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. Puistojuhlassa ISYYllä on oma vilttialueensa, joka kerää yhteen kaikki opiskelijat ja opiskelijamieliset. Sata ensimmäistä opiskelijaa vilttialueella saa itselleen muistoksi upean ISYYn Pride Hemmo-haalarimerkin.

Lue lisää ohjelmasta ja aikataulusta alla olevan linkin kautta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatkosta

UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanke on tulossa päätökseen joulukuussa 2023 ja haluamme kartoittaa, minkälaisia toiveita opiskelijoilla on ISYYn tekemälle hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyölle jatkossa. 

Vastaa kyselyyn alla olevan linkin kautta 30.5. mennessä. Kysely on avoin kaikille UEF:n opiskelijoille. Vastaaminen kestää n. 5-10 minuuttia, ja vastaaminen on anonyymia, mutta jos haluat osallistua S-ryhmän 50 €:n lahjakortin arvontaan, jätä yhteystietosi lomakkeen lopuksi. Yhteystietojasi ei yhdistetä lomakkeen vastauksiin. Lahjakortteja arvotaan yht. 6 kpl.

Kiitos jo etukäteen arvokkaasta vastauksestasi!

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 
 

 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita

Haluaisitko uuden kaverin vapaa-ajan harrastukseen? ISYYn harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille, jotka haluavat uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Tällä hetkellä kaivataan kavereita mm. näihin harrastuksiin:

  • Pöytäroolipelit
  • geokätköily
  • sosiaalisen median sisällöntuottaminen

Lue lisää toiminnasta löytyvän linkin kautta, ja täytä hakemuslomake jo tänään!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Pride-viikon koulutus UEF:n opiskelijoille ja henkilöstölle

Pohjois-Karjala Pride -viikon koulutus Sateenkaarevat opiskelijat oppilaitoksissa Itä-Suomen yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille huomenna tiistaina 16.5. kello 10-11. Kouluttajana toimii Pohjois-Karjalan Setan koordinaattori Anni Rannikko.

Etkö pääse osallistumaan koulutukseen huomenna? Ei hätää. UEF tallentaa koulutuksen kahden viikon ajaksi, ja se liitetään alle linkatun Yammer-postauksen yhteyteen.

Nappaa koulutuksen linkki talteen UEF:n Yammerista. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Digiloma 31.8.-3.9.2023

Kuluuko päivästäsi monta tuntia somessa tai tietokonepelien maailmassa? Toivoisitko tekeväsi jotain muuta? Tahtoisitko kokeilla parin päivän breikkiä digilaitteista?

Haasta itsesi digipaastoon ja testaa DIGILOMA!

Neljän päivän digilomalla ollaan ohjatusti offline ja pohditaan omaa suhdetta digilaitteisiin. Lisäksi
harrastetaan yhdessä ja nautitaan Backbyn kartanon tunnelmasta.

Maksuton Digiloma on ensisijaisesti 18–29-vuotiaille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Äänivyöhykekysely Joensuun kampuskirjaston asiakkaille

Maaliskuun loppupuolella Joensuun kampuskirjasto otti käyttöön äänivyöhykkeet kirjaston tiloissa
auttamaan sopivan työskentelytilan valitsemisessa sekä työskentelyrauhan parantamiseksi. Nyt on tullut
aika kartoittaa ensimmäisiä kokemuksia sekä kerätä palautetta jatkokehittelyä varten. Vastaathan kyselyyn viimeistään sunnuntaina 21.5.2023.

Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille!

 
 
     
 

 
 

CPU Oy tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn Joman otteluun 26.5

Joensuun Maila kohtaa Bolt-stadionilla Koskenkorvan Urheilijat perjantaina 26.5 klo 18.00. Otteluisäntä CPU Oy tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun!

Ilmaislipun lunastus voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä Bolt Stadionin lipunmyynnistä tai ennakkoon Joensuun Mailan toimistolta (Hiiskoskentie 9, 80100 Joensuu, avoinna ma-pe 10-15).

Tule kannustamaan Joma voittoon ja poikkea samalla CPU:n pisteelle tutustumaan yritykseemme.

Kenties löydät seuraavan harjoittelu- tai työpaikkasi maksamisen ratkaisuiden parista?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
16.5. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
16.5. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
17.5. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
18.5. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
18.5. ISYYn toimistot suljettu
19.5. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
20.5. Pride-kulkue ja puistojuhla klo 15 alkaen (lähtö torilta)
22.5. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
23.5. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
24.5. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
26.5. Joensuun Maila vs Koskenkorvan Urheilijat Bolt-stadionilla klo 18.00 - ilmainen sisäänpääsy opiskelijoille!

Kesäkuu
9.6.
SPR Speedfriending klo 16-17.45, Kulttuuritehdas Siihtala

Syksyn tapahtumia
1.-14.9.
SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot
7.9. Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot
17.9. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma Joensuussa 
2.-6.10. Hyvinvointiviikko
4.10. Liikuntailtapäivä
4.10. ISYYn Liikuntailtapäivän jatkot
10.-11.10. Järjestöpäivät
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys
8.11.  ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko