Ajankohtaista

21.09.2015

Edustajistovaaleissa tehdään tulevaisuuden kansanedustajia

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 17.9.

Vapaa julkaistavaksi: heti

Edustajistovaaleissa tehdään tulevaisuuden kansanedustajia

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä kaikilla kampuksilla Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä ja uuden edustajiston kokoonpano on selvillä 4.11.

Edustajistovaaleilla valitaan 39 jäsentä ylioppilaskunnan edustajistoon, joka päättää muun muassa ylioppilaskunnan budjetista, jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta ja säännöistä. Vaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 21.–23.10. ja 26.–29.10. Varsinaiset äänestyspäivät ovat 3.–4.11.

– Edellisvaaleissa kaksi vuotta sitten äänestysprosentti oli vaivaiset 17,3 ja jäi siten koko maan pienimmäksi. Tänä vuonna ISYY:llä onkin näytön paikka ja tavoitteenamme on nostaa äänestysprosenttia edellisistä vaaleista, taustoittaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Anu Arosanervo.

– Voisi sanoa, että koulutusleikkaukset ja koulutuslupausten pettäminen on saanut kampuksilla aikaan vastareaktion ja sitä kautta opiskelijat ovat aktivoituneet aiempaa vahvemmin. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämä tulee näkymään edustajistovaalien äänestysprosentissa, vaaliteemoissa ja -lupauksissa sekä ylipäätään keskusteluissa vaalien alla, Arosanervo huomauttaa.

Vaalien ehdokasasettelu päättyy ensi viikon perjantaina 25.9. Edellisvaaleissa vuonna 2013 ehdolla oli yhteensä 141 ehdokasta 11 eri vaaliliitosta.

– Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenistämme lähtisi ehdolle. Edustajistovaalit ovat hieno mahdollisuus opiskelijoille päästä vaikuttamaan politiikan saralla ja toisaalta mielenkiintoinen paikka verkostoitua tulevien päättäjiemme kanssa. Muun muassa monet kansanedustajathan ovat ottaneet ensimmäisiä askeliaan politiikan kentällä nimenomaan ylioppilaskuntien edustajistoissa. Esimerkkinä mainittakoon aikoinaan Joensuun korkeakoulun edustajistossa vaikuttanut Pekka Ravi, toteaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen.

ISYY antaa mielellään haastatteluja vaaleihin liittyen. Haastattelupyynnöt pyydämme osoittamaan Anu Arosanervolle tai Anna-Kristiina Mikkoselle.

Lisätietoja:
Anu Arosanervo
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
p. 040 7271 357, evpj2@isyy.fi

Anna-Kristiina Mikkonen
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri
p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi

ISYY:n edustajistovaalien vaalisivusto.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 13 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa.