Ajankohtaista

15.09.2017

Järjestöavustushaku vuodelle 2018

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus on päättänyt kokouksessaan 31.8.2017 laittaa hakuun järjestöavustukset vuodelle 2018. Järjestöavustukset jakautuvat yleis- ja hankeavustuksiin.

Yleisavustukset vuodelle 2018

Yleisavustus on tarkoitettu yhteisön toiminnan turvaamiseen yhteisön oman varainhankinnan ohella. Yleisavustus myönnetään yhteisön talouteen perustuvan tarveharkinnan perusteella. Hakukelpoisia yhteisöjä ovat ylioppilaskunnan ainejärjestö- ja kampusjärjestöluetteloon hyväksytyt (tai hyväksymistä odottavat) yhteisöt.

Hakuaika on 2.-31.10.2017. Hakemukset on jätettävä yleisavustushakulomakkeella sähköisesti viimeistään 31.10.2017 klo 12.00. Lomake aukeaa maanantaina 2.10. klo 10.00.  Hakemukseen tulee liittää yhdistyksen kokouksen hyväksymä edellisen vuoden tilinpäätös ja kuluvan vuoden talousarvio, mikäli niitä ei ole aikaisemmin toimitettu ylioppilaskuntaan. Liitteet toimitetaan sähköpostitse Kuopiossa järjestösihteerille ja Joensuussa ja Savonlinnassa vapaa-aika- ja liikuntasihteerille. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Ylioppilaskunnan hallitus päättää yleisavustuksien jakamisesta marraskuun aikana. Yleisavustukset maksetaan helmikuussa.

Yleisavustushakulomake

Hankeavustukset kevätlukukaudella 2018 toteutettaville hankkeille

Hankeavustukset on tarkoitettu yhteisöjen hankkeiden tukemiseen oman ja mahdollisen muun ulkopuolisen rahoituksen ohella. Hankeavustus myönnetään hankesuunnitelman arvioinnin perusteella oikeustoimikelpoiselle yhteisölle tai ylioppilaskunnan kerholle. Avustusta voidaan myöntää ainoastaan yhteisöille, joiden jäsenistä vähintään puolet on ylioppilaskunnan jäseniä.

Hankeavustuksia jaetaan kaksi kertaa vuodessa: syksyisin ja keväisin. Hankeavustusta voidaan hakea mm. järjestön julkaisuun, ylioppilaskunnan tilavuokriin, tapahtuman järjestämistä varten tai kopiokiintiöihin. Vuonna 2018 pääpainopistealueena ovat kansainvälisyyttä, opiskelijoiden työelämätietoisuutta ja -taitoja edistävät hankkeet. Ylioppilaskunta suosii alkoholittomia ja poikkitieteellisiä hankkeita ja projekteja. Hankkeissa edellytetään Reilun kaupan tuotteiden suosimista ja ympäristöystävällisyyden huomioimista.

Avustuksia jaettaessa painotetaan järjestystä ainejärjestöt, kerhot, muut kampusjärjestöt.

Hakuaika on 2.-31.10.2017. Hakemukset kevätlukukaudelle 2018 toteutettaviin hankkeisiin on jätettävä hankeavustushakulomakkeella sähköisesti viimeistään 31.10.2017 klo 12.00.  Lomake aukeaa maanantaina 2.10. klo 10.00. Hakemukseen tulee liittää hankesuunnitelma, joka sisältää hankkeen talousarvion. Liitteet toimitetaan sähköpostitse Kuopiossa järjestösihteerille ja Joensuussa ja Savonlinnassa vapaa-aika- ja liikuntasihteerille. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hankkeen päätyttyä avustuksen saanut yhteisö on velvollinen toimittamaan raportin hankkeesta avustuksen myöntäjälle. Raportoinnin laiminlyöminen ja järjestön yhteystietojen toimittamatta jättäminen estää kaikkien ylioppilaskunnan avustusten hakemisen ja maksamisen. Myönnetty avustus on käytettävä viimeistään 31.5.2018.

Ylioppilaskunnan hallitus päättää hankeavustuksien jakamisesta marraskuun aikana.

Ohje hankeavustushakemuksen tekemiseen löytyy ylioppilaskunnan Säännöt ja ohjeistukset -sivulta kohdan Ohjeet alta.

Hankeavustushakulomake

Lue lisää:

ISYY: Avustukset
ISYY: Hakemukset ja lomakkeet
ISYY: Säännöt ja ohjeistukset

Lisätietoja:

Kuopio: Karoliina Nissinen, järjestösihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, jarjestosihteeri.kuopio@isyy.fi, puh. 044 576 8419

Joensuu ja Savonlinna: Juho Mutanen, vapaa-aika- ja liikuntasihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, vapaa-aika@isyy.fi, puh. 050 346 9620