Ajankohtaista

13.10.2023

Jatkettu haku: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon ja tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin

Ylioppilaskunnan lakisääteisenä tehtävänä on nimetä opiskelijoiden edustajat yliopistolain 3. luvussa mainittuihin toimielimiin, joita ovat yliopiston hallitus, yliopistokollegio sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostot.

Haku avattiin 18.9.2023 ja oli auki 3.10.2023 klo 12.00 asti. Hakuaikana yliopistokollegioon tai tiedekuntaneuvostoihin ei tullut riittävästi hakemuksia, joten ylioppilaskunnan hallitus päätti kokouksessaan 12.10.2023 avata jatkohaun. Ensimmäisellä hakukierroksella toimitetut hakemukset otetaan huomioon.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta julistaa jatkohakuun opiskelijaedustuspaikat Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin.

Yliopistokollegioon haetaan:

  • kahdeksaa (8) varsinaista edustajaa
  • kahdeksaa (8) varaedustajaa

Yliopiston neljän tiedekunnan tiedekuntaneuvostoihin haetaan kuhunkin:

  • viittä (5) varsinaista edustajaa
  • viittä (5) varaedustajaa

Yliopiston neljä tiedekuntaa ovat:

  • Filosofinen tiedekunta
  • Terveystieteiden tiedekunta
  • Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
  • Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Opiskelijaedustajat pitävät yliopiston toimielimissä esillä opiskelijoiden näkökulmaa käsiteltäviin asioihin, tuovat opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun ja heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

Hallinnon opiskelijaedustajana voit saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta. Hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta voidaan myöntää myös opintopisteitä kauden päättymisen jälkeen. 

Kaikki hakemukset tulee jättää sähköisellä lomakkeella maanantaihin 30.10.2023 klo 12.00 mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Jos sinulla on ongelmia lomakkeen käytössä, ota yhteyttä Mikko Aaltoseen.

Hakulomake:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi yliopiston tiedekuntaneuvostoon ja kollegioon toimikaudelle 2024–2025

Viralliset hakukuulutukset:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon, jatkohaku 2023 (PDF)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin, jatkohaku 2023 (PDF)

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Mukaan hallopediksi 

Lisätietoja:

Mikko Aaltonen, Koulutus- ja sosiaalipoliittinen asiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, koso(at)isyy.fi, p. 044 576 8414