Ajankohtaista

23.10.2017

Reilun kaupan viikko muistuttaa, kuinka jokainen voi vaikuttaa omilla ostovalinnoillaan

Reilun kaupan viikkoa vietetään vuosittain viikolla 43. Itä-Suomen yliopisto osallistuu viikkoon yhdessä ISYY:n ja Fazer Amican kanssa.

Itä-Suomen yliopisto osallistuu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Fazer Amican kanssa Reilun kaupan viikkoon vuosittain. Viikkoa vietetään tänä vuonna 23.–29.10.2017. Viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa. Tänä vuonna Reilun kaupan viikolla viestitään erityisesti elämiseen riittävän palkan merkityksestä eriarvoisuuden kitkemisessä, lasten oikeuksien toteutumisessa sekä naisten aseman vahvistamisessa.

Fazer Amican ravintoloissa on viikon 43 aikana päivittäin Reilun kaupan tuotteiden tarjouksia ja maistatuksia ja tarjolla on mm. kevään Reilun kaupan reseptikilpailun voittajan tuote. Samalla palkitaan myös reseptikilpailun voittaja. Lisäksi on kilpailuja ja äänestyksiä ja myös banaanipukuiset ’hemmot’ ovat liikkeellä kaikilla kampuksilla – kuvaa itsesi yhdessä banaanin kanssa Bongaa reilu Banaani ja postaa -kampanjassa ja jaa kuvasi, paras kuva palkitaan!

Reilun kaupan korkeakoulu tukee Reilua kauppaa, käyttää sen tuotteita sekä tiedottaa toiminnasta

Itä-Suomen yliopisto on saanut Reilun kaupan yliopiston arvonimen keväällä 2014. Aloite Reilun kaupan yliopiston arvonimen hakemisesta on lähtenyt aikanaan ISYY:ltä. Sitoumuksen ovat yliopistolla allekirjoittaneet johto, kaikki tiedekunnat, yliopistopalvelut sekä puolet ylioppilaskunnan ainejärjestöistä.

Paras tapa yliopistolle tukea Reilua kauppaa on lupautua eettiseksi toimijaksi ja näin on UEF:n lisäksi kymmenkunta muutakin yliopistoa ja korkeakoulua lupautunut. Reilun kaupan korkeakoulu on tehnyt sitoumuksen tukea Reilua kauppaa ja käyttää Reilun kaupan tuotteita sekä tiedottaa Reilun kaupan toiminnasta yliopistolaisille.

Itä-Suomen yliopistossa yliopisto ja ylioppilaskunta tarjoavat tilaisuuksissaan Reilun kaupan kahvia ja teetä sekä viinejä ja suosivat muutenkin hankinnoissaan Reilun kaupan ja Luomu-tuotteita. Yliopiston ravintolapalveluiden tuottajana toimiva Fazer Amica on myös sitoutunut Reilun kaupan toimintaan, ja kahviloissa ja ravintoloissa on tarjolla Reilun kaupan Mondo-kahvia ja teetä sekä muita tuotteita, joiden valikoimaa lisätään henkilökunnan ja opiskelijoiden toiveiden perusteella.

Lisää tietoa Reilun kaupan toiminnasta saat Reílun kaupan yhdistyksen sivuilta sekä Itä-Suomen yliopiston kestävän kehityksen sivuilta.

Lue lisää:

Bongaa Reilu Banaani ja postaa -kampanja Joensuu, Kuopio, Savonlinna

Reilun kaupan yhdistys
UEF: Reilu kauppa ja UEF