Ajankohtaista

Kestävän kehityksen viikko & SILLAT: Excursio Omavaraopistoon

05.11.2022 - 05.11.2022 |Kaikki

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) SILLAT-hanke järjestää Kestävän kehityksen viikon yhteydessä excursion Nurmeksen Valtimolla sijaitsevaan Omavaraopistoon.

Omavaraopisto on Valtimolla sijaitseva pieni opinahjo, jossa opetetaan miten elää yhteydessä luonnon kanssa, mahdollisimman vähäisellä tarpeella ulkoisiin resursseihin. Opisto on perustettu 2020 pariskunnan Lasse Nordlundin ja Maria Dorffin toimesta. Lasse Nordlund ehti elää 30 vuotta omavaraisesti ennen opiston perustamista. Opiston tavoite on esittää vaihtoehtoinen ratkaisu nykyisen ilmastohätätilan ratkaisemiseksi. Omavaraisuus on yksi tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta ja se on myös asia jota jokainen voi myös pienessä mittakaavassa harjoittaa. Excursion aikana pääsemme tutustumaan omavaraopiston toimintaan ja oppimaan myös käytännönasioita miten elää omavaraisemmin ja mitä omavaraisuudella voidaan saavuttaa. Omavaraopiston toimintaan voi tutustua tarkemmin heidän verkkosivuiltaan omavaraopisto.fi. Tule mukaan oppimaan vaihtoehtoisesta tavasta ekologisempaan elämään! 

Excursion aikataulu

Excursiolle kuljetaan busseilla Kuopiosta ja Joensuusta. Bussit lähtevät lauantaiaamuna klo 9. Matka Omavaraopistoon kestää noin 2 tuntia. Takaisin päin lähdetään klo 16. Paikanpäällä tarjoillaan lounas. Retki sisältää opistoon tutustumista, sekä luentoja omavaraisuudesta ja opiston toiminnasta. 

Ilmoittautuminen

Retki on avoin Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille. Mukaan ilmoittaudutaan etukäteen Kide.appissa, jonka linkin löydät alempaa. Ilmoittautuminen on auki 14.-30.10. välisen ajan tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Kuljetukset Nurmekseen ja takaisin ovat maksuttomia, mutta ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa 10 € panttimaksu + 0,5 € palvelumaksu sitouttaaksemme osallistujia. Pantin voi tulla maksamaan myös ISYYn toimistolle, otathan etukäteen yhteyttä riina.paakkonen(at)isyy.fi. Pantin saa takaisin tapahtumaan osallistumisen jälkeen, palvelumaksua ei palauteta. Ilmoittautumisajan jälkeen osallistumisen peruuntumisesta ei saa panttia takaisin.

Kide.app, aukeaa uuteen välilehteen: Excursio Nurmeksen omavaraopistoon

Lue lisää:

Isyy.fi, aukeaa uuteen välilehteen: ISYYn kestävän kehityksen viikko 7.–13. marraskuuta

Lisätietoja:

Matti Karhunen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, Hallituksen jäsen, matti.karhunen(at)isyy.fi, 044 576 8410
Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi p. 044 491 6529