Ajankohtaista

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

19.04.2023 - 19.04.2023 |Kaikki

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään joka kevät ja vuonna 2023 päivää vietetään keskiviikkona 19.4. Kampanjaa koordinoi opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä yhdistys Nyyti ry. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja kannustetaan kaikki toimimaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Tänä vuonna päivän teemana on kohtuus.

Päivän aikana on tarjolla mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa. Katso alempaa tarkemmat tapahtumakuvaukset ja ilmoittaudu mukaan.

Tai chi -workshop aloittelijoille klo 11-12 (Joensuu)

Tai chi (suomalaisittain taiji) on terveyttä edistävänä liikuntamuoto, jossa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla rentouttamaan keho ja mieli. SILLAT-hanke tarjoaa 19.4. klo 11-12 lajista kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua tai chi workshoppiin, jossa opetellaan alkeita. Tai chi sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Voit osallistua workshoppiin, vaikka sinulla olisikin lajista kokemusta. SILLAT-tiimiläinen Karla Soto ohjaa workshoppia. Workshop järjestetään Mehtimäkihallin pedagogisessa salissa. Tarvitset sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja kengät. Mukaan mahtuu 19 ilmoittautunutta.

Workshopin jälkeen on mahdollista lähteä porukalla teelle Haltialle.

Ilmoittaudu mukaan tai chi -workshoppiin 18.4. klo 18 mennessä.

Docs.google.com, avautuu uuteen ikkunaan: Ilmoittautuminen tai chi workshoppiin // Registration for tai chi workshop 19.4. 11-12

Kohtuutta etsimässä -webinaari klo 12-15

Tuntuuko vaatimuksia olevan liikaa ja nouseeko stressi opinnoissa välillä liian korkealle? YTHS ja Nyyti ry järjestävät 19.4. klo 12-15 webinaarin, jossa etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tule sietämättömiä paineita. Webinaarin pääpuhujana on kasvatustieteilijä, filosofi ja tietokirjailija Juha T. Hakala. Hakala pohtii puheenvuorossaan, miksi kohtuus kannattaa ja miksi rimaa olisi hyvä laskea – edes joskus.

Webinaari avoin kaikille opiskelijoille. Se striimataan YTHS:n YouTube-kanavan (@YTHSvideo) kautta. Pääset seuraamaan striimiä alempana olevan linkin kautta. Tilaisuuden aikana voit osallistua keskusteluun chatin kautta.

Youtube.com, avautuu uuteen ikkunaan: YTHSvideo

Meditaatiohetki klo 12-13 (Kuopio)

SILLAT-hanke tarjoaa mahdollisuuden osallistua matalan kynnyksen meditaatiohetkeen 19.4. klo 12-13 Studentian Kappelissa. SILLAT-tiimiläisen Matti Karhusen ohjaamassa hetkessä käydään läpi aluksi hieman meditaation hyötyjä ja tekniikoita. Sen jälkeen tehdään lyhyt harjoitus, miten päästää irti hetkeksi kaikista ajatuksista ja palata tähän hetkeen sekä vahvistaa myötätuntoista suhtautumista itseämme ja muita kohtaan. Meditaatio on hyvä tapa pysähtyä arjen kiireissä ja saada energiaa loppupäivään. Osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta meditaatiosta. Riittää, että tulet paikalle ja annat itsesi vain olla. Meditaatiohetken jälkeen voit jäädä nauttimaan teestä. 

Ilmoittaudu mukaan meditaatiohetkeen 18.4. klo 18 mennessä.

Docs.google.com, avautuu uuteen ikkunaan: Ilmoittautuminen meditaatiohetkeen // Registration for meditation session 19.4. 12-13

Leffailta Inside Out - mielen sopukoissa klo 18-20 (Joensuu)

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän iltana järjestetään Agoran AT100-salissa klo 18-20 leffailta, jossa katsotaan animaatio Inside Out - mielen sopukoissa (2015). Elokuva kertoo viidestä tunteesta (ilo, kiukku, viha, pelko ja suru), jotka ovat 11-vuotiaan Riley-tytön pään sisässä ja yrittävät ohjata tyttöä elämässään. Elokuva katsotaan englanniksi suomenkielisillä tekstityksillä. Tapahtumassa on tarjolla popcornia. Mukavuudenhaluiset voivat ottaa mukaan tyynyjä ja/tai peiton. 

Ilmoittaudu mukaan leffailtaan 18.4. klo 18 mennessä.

Docs.google.com, avautuu uuteen ikkunaan: Ilmoittautuminen leffailtaan // Registration for movie night 19.4. 18-20

Lue lisää:

Nyyti.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Lisätietoa:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529