Ajankohtaista

09.04.2019

Eurostudent-opiskelijatutkimuksella kartoitetaan korkeakouluopiskelijoiden elinoloja, opiskelua, liikkuvuutta, sosiaalista taustaa ja toimeentuloa – vastaa sinäkin!

Nyt kysytään opiskelijoilta! Eurostudent-opiskelijatutkimuksella kartoitetaan jälleen korkeakouluopiskelijoiden elinoloja, opiskelua, liikkuvuutta, sosiaalista taustaa ja toimeentuloa. Nyt käynnistyvässä tutkimuksessa teemoina ovat erityisesti koulutuksen ja työn yhdistäminen sekä koulutuksen tasa-arvo ja saavutettavuus.

Tietoa kerätään samanaikaisesti 30 Euroopan maassa korkeakoulupolitiikan, korkeakoulujen ja tutkijoiden käyttöön. Eurostudent-kysely tehdään Suomessa nyt seitsemättä kertaa. Kyselyaineiston avulla on saatu kattava kuva suomalaisista opiskelijoista kansainvälisiä vertailuja varten. Uusimman tutkimuksen tuloksia on tarkoitus saada paremmin myös korkeakoulujen, yhteiskunnan ja tutkijoiden käyttöön.

Saitko sähköpostia? Suomessa tutkimukseen on poimittu korkeakoulujen opiskelijatietokannasta satunnaisesti edustava otos korkeakouluopiskelijoista. Jokainen otokseen osunut saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen linkin, jonka kautta vastaaminen tapahtuu. Tiedot kerätään verkkokyselyllä, johon voi vastata nimettömänä. Tiedonkeruu käynnistyy maaliskuussa ja päättyy huhtikuun lopussa.

Tutkimustulokset julkaistaan keväällä 2021 osana kansainvälistä Eurostudent-julkaisua, minkä lisäksi aineistosta tuotetaan syksyllä 2020 tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja sekä kansallinen tutkimusraportti.

Tutkimuksen toteuttaa Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedonkeruusta ja aineistojen koostamisesta vastaa Tilastokeskus. Tutkimuksen ohjausryhmässä on lisäksi Kela, Unifi, Arene, THL, Otus sekä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK.

Tarkempaa tietoa opiskelijatutkimuksesta ja sen toteutuksesta löydät Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Lue lisää:

Tilastokeskus: EUROSTUDENT VII Opiskelijatutkimus 2019