Ajankohtaista

09.01.2014

ISYY hakee kehitysyhteistyön pääkoordinaattoria ja kolmea paikalliskoordinaattoria

Kiinnostavatko globaalisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyökysymykset? Oletko reipas, sosiaalinen ja aktiivinen kielitaituri? Kykenetkö sitoutumaan koordinoimiseen ja projektityöskentelyyn? Mikäli vastasit kysymyksiin kyllä, olet juuri etsimämme henkilö!

HAKUKUULUTUS: Itä-Suomen yliopisto ylioppilaskunta (ISYY) hakee kehitysyhteistyön teemaviikon pääkoordinaattoria ja kolmea paikalliskoordinaattoria Kuopioon, Joensuuhun, ja Savonlinnaan

Ylioppilaskuntien kehitysyhteistyöviikko on SYL:n ja ylioppilaskuntien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä kehitysyhteistyötietoutta opiskelijoiden keskuudessa. ISYY osallistuu valtakunnalliseen kehitysyhteistyöviikkoon jo kolmatta kertaa. Vuonna 2014 kehitysyhteistyöviikko järjestetään teemalla “Koulutus ja kehitys.”

Pääkoordinaattorin tehtävä on osallistua SYL:n järjestämään, eri ylioppilaskuntien koordinaattoreista koostuvaan ohjausryhmään, joka koordinoi teemaviikon suunnittelua ja toteutusta. Tämä ohjausryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, joista ensimmäinen koulutuksellinen kokous on 13.–14.2.2014.

Pääkoordinaattorin tehtävä on vastata kaikkien kampusten teemaviikkojen suunnittelusta paikallisen koordinaattorin kanssa sekä olla vastuussa teemaviikosta. Pääkoordinaattorin tehtäviin kuuluu aktiivinen osallistuminen ohjausryhmään ja säännöllinen yhteydenpito kehitysyhteistyötoimijoihin sekä hankkeesta tiedottaminen ylioppilaskunnan jäsenille.

Koordinaattorit kokoavat ympärilleen opiskelijoista koostuvan työryhmän, jonka kanssa yhteistyössä koordinaattori ja paikalliskoordinaattorit suunnittelevat ja järjestävät paikallisen teemaviikon sekä tuottavat materiaalia tapahtumiin. Paikalliskoordinaattorit toimivat oman kampuksensa työryhmän johtajina. He ovat päävastuussa pääkoordinaattorin kanssa oman kampuksensa teemaviikon toteutumisesta yhdessä työryhmänsä kanssa. Paikalliskoordinaattori myös raportoi paikallistason tapahtumasta eteenpäin pääkoordinaattorille, joka koostaa lopullisen raportin SYL:ille.

Työtä on eniten heti keväällä tapahtumia suunnitellessa ja yhteydenpidossa, syksyllä järjestettävän teemaviikon aikaan ja raportoinnin aikana vuoden lopulla. Koordinaattoreilta edellytetään sitoutumista hankkeeseen vuoden loppuun asti. Hakijalta edellytetään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Eduksi katsotaan myös aiempi kokemus sekä tietämys projektityöstä, tiedottamisesta, kehitysyhteistyöstä ja ryhmän johtamisesta.

Koordinaattorina toimiminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia kehitysyhteistyöstä, projektityöstä, viestinnästä ja ryhmän johtamisesta. Apuna koordinaattoreillä on hallituksen kehitysyhteistyövastaava, teemaviikon työryhmät, muut ISYY:läiset koordinaattorit sekä valtakunnallinen ohjausryhmä. Tehtävästä maksetaan palkkio.

Hakeminen:

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen inka-mari.helvila@isyy.fi. viimeistään perjantaihin 17.01.14 klo 12:00 mennessä.

Lisätietoja:

Elina Lammassaari, vuoden 2013 paikalliskoordinaattori, lammassa@student.uef.fi
Inka-Mari Helvilä, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen kehitysyhteistyövastaava, inka-mari.helvila@isyy.fi

 

Julkaistu 9.1.2014