Ajankohtaista

11.11.2013

ISYY:n edustajisto päätti Uljaan tulevaisuudesta: Ylioppilaslehti Uljas jatkaa toimintaansa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 9.11.2013
Julkaisuvapaa: heti

ISYY:n edustajisto päätti Uljaan tulevaisuudesta: Ylioppilaslehti Uljas jatkaa toimintaansa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto on päättänyt 9.11. kokouksessaan 5/2013, että ylioppilaslehti Uljas jatkaa toimintaansa eikä sen alijäämään puututa.

– Uljas jatkaa ylioppilaslehtien rohkeaa perinnettä ylioppilasliikkeen sanansaattajana Itä-Suomessa. Toivottavasti Uljaasta noussut kiinnostus ja keskustelu säilyy myös tulevaisuudessa, kommentoi ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jori Vaissalo kokoustauolla.

Ylioppilaskunnan hallitus esitti edustajistolle mallia, jossa ylioppilaskunnalla ei olisi tulevaisuudessa lainkaan paperista eikä netissä julkaistavaa lehteä, vaan kaikki ylioppilaskunnan viestintä, markkinointi ja toimituksellinen sisältö siirtyisi yhden sivuston alle. Hallituksen esitys ja Uljaan tulevaisuus ovat herättäneet ylioppilaskunnassa runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Keskustelu edustajiston kokouksessa oli rakentavaa ja hyvähenkistä. Uljasta koskevat päätökset olivat ennen kaikkea ylioppilaskunnan arvoihin perustuvia.

– Edustajiston käymä keskustelu oli asiallista ja se pohjautui hallituksen esittämiin malleihin. Edustajiston päätöksistä huokuu arvostus ylioppilaslehteä kohtaan, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Marjo Turunen.

Ylioppilaskunnan edustajiston päätös on ratkaisu keskustelulle, jota Uljaan tulevaisuudesta ISYY:n talouden tasapainottamiseksi on vuoden mittaan edustajistossa käyty, ja johon myös ylioppilaskunnan hallituksen esitys pohjasi.

Lue lisää:

ISYY:n tiedote: Uljaan paperi- ja nettilehdestä luopuminen yksi mahdollinen säästömalli ISYY:n talouden tasapainottamiseksi (julkaistu 31.10.2013)

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Marjo Turunen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi
Pääsihteeri Janne Mertanen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi
Ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jori Vaissalo, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8406, jori.vaissalo@isyy.fi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 12 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa.