Ajankohtaista

30.09.2013

Opiskelijoiden työnhakupalveluiden verkkosivu opiskelijatöihin.fi on avattu

Lehdistötiedote

26.9.2013

Opiskelijan Itä-Suomi ry on kehittänyt Kuopion kauppakamarin ja Savon Yrittäjien toiveesta Pohjois-Savon alueelle uuden yritys- ja opiskelijalähtöisen työnhakupalvelun.

– Maakunnan tulevaisuuden kannalta on keskeistä, että alueen yritykset löytävät riittävästi osaavaa työvoimaa. Yhtä lailla valmistuvien nuorten tulee löytää täältä nopeasti töitä, jotta he jäävät töihin Pohjois-Savoon. Tavoitteena on, että tämä elinkeinoelämän toiveesta syntynyt työkalu helpottaa työnantajien ja nuorten kohtaamista, Kuopion kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kommentoi.

– Opiskelijatöihin.fi auttaa yrityksiä löytämään kasvavat osaajat ja opiskelujen ohessa kesä- ja työharjoittelupaikoissa työura lähtee heti liikkeelle. Se on yritysten ja nuorten etu. Nykyisin opinnäytetöitä tehdään pääasiassa suurissa yrityksissä. Järjestelmän avulla opinnäytetyöt suuntautuvat myös pieniin yrityksiin, Savon Yrittäjien vs. toimitusjohtaja Sirpa Alho-Törrönen toteaa.

Opiskelijan Itä-Suomi ry:n puheenjohtaja Jari Smolander kertoo, että opiskelijat kokevat palvelun helpoksi tavaksi saada oma osaaminen työnantajien tietoisuuteen.

– Uskomme, että sivuston tullessa tutuksi tämä palvelu edistää merkittävästi opiskelijoiden työnsaantimahdollisuutta Pohjois-Savon alueella, Smolander toteaa.

Palvelu on tarkoitettu kaikille pohjoissavolaisille opiskelijoille alaan tai oppilaitokseen katsomatta. Opiskelijat tai korkeintaan kaksi vuotta sitten valmistuneet voivat anonyymisti jättää oman työnhakuprofiilinsa työnantajien luettavaksi. Työnhakuprofiili on voimassa 6 kuukautta kerrallaan. Samassa palvelussa työnantajat voivat maksutta jättää ilmoituksen työharjoittelupaikasta, koko- tai osa-aikaisesta työpaikasta tai opinnäytetyön aiheesta. Jos sopiva opiskelija löytyy, työnantaja saa yhteyden opiskelijaan palvelun kautta. Tämän jälkeen opiskelija ja työnantaja voivat sopia keskenään jatkotoimenpiteistä.

Opiskelijan Itä-Suomi ry:n (OIS ry) tuottama opiskelijatöihin.fi -palvelu on toteutettu opiskelijankuopio.fi -sivuston yhteyteen. Yhdistyksen ovat perustaneet vuonna 2010 Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (POKA) sekä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAVOTTA) kehittääkseen yhdessä opiskelijoille suunnattuja palveluja. Opiskelijatöihin.fi -palvelussa ovat mukana Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammatti- ja aikuisopisto.

Lisätietoja:

Jari Smolander
Opiskelijan Itä-Suomi ry:n puheenjohtaja
puh. 044 7855069
jari.smolander@savonia.fi

Opiskelijatöihin.fi -palvelu on mukana Pohjois-Savon maakuntaseminaarissa esittelyosastolla 27.9.2013 kello 12.30–16.30 Itä-Suomen Yliopiston Snellmanian auditorion edessä.