Ajankohtaista

15.11.2017

SYKETTÄ -Kuopion korkeakoululiikunnalle Kuopion vuoden 2017 palvelupalkinto

SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunnalle on myönnetty Kuopion kaupungin palvelupalkinto 2017. SYKETTÄ on Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntapalvelu, jota hyödyntävät myös Taideyliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat Kuopiossa.

Palkinnon myöntämisen perusteluissa todetaan, että SYKETTÄ -liikuntapalvelu täyttää erinomaisesti kaupungin palvelupalkinnon saajaa koskevat kriteerit hyvästä asiakaspalvelusta. SYKETTÄ liikuttaa koko Itä-Suomen korkeakouluja, ja samalla liikuntamaksulla pääsee hyödyntämään myös Joensuun ja Savonlinnan liikuntapalveluja.

Ensi vuonna 5-vuotista toimintaansa juhlistava liikuntapalvelu on erittäin suosittu.

– Tänä syksynä tulemme rikkomaan viime syksyisen ennätyksemme. Jo tähän mennessä syyskaudella liikkujia on ollut yli 2600, kertovat korkeakoululiikunnan liikuntasuunnittelijat Sirpa Risto ja Paula Ruokonen. Suosittu palvelu tavoitaa kaikkiaan yli 15 000 korkeakoulujen jäsentä.

Monipuolisesta liikuntatarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille liikkujille. Liikuntapalvelut ovat myös helposti saavutettavissa ja ne ovat edullisia. Palvelu tarjoaa viikoittain yli 60 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, yli 20 avointa lajivuoroa, opiskelija- ja henkilöstöryhmien vakiovuoroja, lajikokeiluja ja liikuntakursseja.

Liikunnasta laajempaan hyvinvointiin

SYKETTÄ-palvelut ovat laajentuneet liikunnasta kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämiseen.

– Meillä on ravitsemusneuvontaa, fysioterapiaohjausta ja teemme yhteistyötä terveysalan opiskelijoiden kanssa muun muassa Viretorilla, liikuntasuunnittelijat kertovat. Matalan kynnyksen kursseille on kysyntää: ravitsemusillat ja kokkikurssit ovat hyvin suosittuja, ja erityisesti opiskelijoita kiinnostavat mm. stressinhallintakurssit.

SYKETTÄ-liikuntapalveluita voi käyttää korkeakoulujen omissa liikuntatiloissa, minkä lisäksi yksittäisiä erikoistunteja on saatavilla yhteistyökumppaneiden tiloissa ympäri kaupunkia. Palvelu toimii aktiivisesti verkkosivujen ja sosiaalisen median avulla. Oma Sykettä -mobiilisovellus lisää palvelujen saatavuutta. Facebookin Sykettä-sivulla aktiiviset käyttäjät kannustavat toisiaan blogikirjoituksilla paitsi liikunnan harrastuksiin, myös laajemmin terveellisten elämäntapojen pariin.

Kuopion palvelupalkinto vuodesta 1994

Kuopion kaupunki palkitsee vuosittain palvelupalkinnolla asiakaspalvelussa erinomaisesti kunnostautuneen henkilön tai ryhmän. Palkinnon saaja voi edustaa yritysmaailmaa, toimia kaupungin tai muun työnantajan palveluksessa tai olla mukana järjestö- ja yhdistystoiminnassa. Palkinnon myöntämisen peruste voi olla yksittäinen palvelutapahtuma tai koko vuoden jatkunut hyvä asiakaspalvelu. Palvelupalkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien.

Lue lisää:

Sykettä – Kuopion korkeakoululiikunta

Sykettä – Kuopion korkeakoululiikunta Facebookissa