Ajankohtaista

02.05.2018

Vuoden 2018 Uitettu proffa on persoonallinen ja innostava luennoitsija

Vuonna 2018 järjestyksessään 45. uitettavaksi professoriksi valittiin yhteiskuntatieteiden tohtori ja professori Pertti Töttö.

– Pertti on tehnyt pitkän uran tutkimusmenetelmien parissa joista viimeiset vajaa kaksikymmentä vuotta täällä meillä Kuopiossa. Tilastomenetelmien kurssit ovat tunnetusti ehkäpä haastavimpia Yhteiskuntatieteiden ja Kauppatieteiden tiedekunnan opinnoissa ja Pertin opetusmetodien ja luentojen ansiosta moni opiskelija on kiinnostunut alasta. Hän on pidetty ja persoonallinen luennoitsija ja kuuleman mukaan myös intohimoinen pyöräilyn harrastaja. Huhujen mukaan hän on eläköitymässä, joten haluamme muistaa häntä virkistävällä Velj’mies-altaan kasteella, kertoo ISYYn hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja Heidi Hämäläinen valinnan taustoista.

Töttö on toiminut vuodesta 2000 Kuopion yliopistossa aina sen loppuun saakka sosiaalityön ja sosiaalipedagologian laitoksen professorina. Vuodesta 2010 lähtien hän toiminut Itä-Suomen yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan professorina. Opetusalana hänellä on sosiaalitutkimuksen kvantitatiiviset ja kvalitatiiviset menetelmät. Töttö on myös kirjoittanut aktiivisesti tieteellisiä julkaisuja urallaan.

Professoreita on uitettu Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa Velj’mies-patsaalla vuodesta 1974 lähtien. Perinne siirtyi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jatkettavaksi vuonna 2010 yliopistojen yhdistyessä. Alun perin proffan kantamisessa käytettiin SPR:n paareja, mutta nykyään kunniatehtävää hoitaa vuonna 2015 uusittu proffankantotuoli.

Tapahtuma on Suomessa ja jopa kansainvälisesti ainoa laatuaan, sillä proffia ei uiteta muualla kuin Kuopiossa. Proffan uiton ohella allastapahtumassa pestään ja lakitetaan Velj’miehen patsas sekä palkitaan opiskelijoiden keskuudesta Siskotyttö ja Velj’mies.

Lisätietoja:

Heidi Hämäläinen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, p. 044 576 8404, kampuspj.kuopio@isyy.fi