Ajankohtaista

08.01.2014

YTHS tiedottaa: Uusi kielistrategia, sähköinen matkailuneuvonta ja videovälitteinen etäkonsultaatio

YTHS:n uusi kielistrategia astui voimaan 1.1.2014

YTHS:n hallitus hyväksyi 2.9.2013 säätiön kielistrategian, joka tuli voimaan 1.1.2014. Strategia tähtää opiskelijoiden yhdenvertaisen palvelun varmistamiseen.

Kielistrategiassa YTHS:n asiakkaille annetaan palvelulupaus. Sen mukaan kaksikielisillä alueilla opiskelijoita palvellaan hyvällä suomen ja ruotsin kielellä ja muuta kuin ruotsia tai suomea äidinkielenään puhuvia vähintään tyydyttävällä englannin kielellä.

YTHS:n verkkosivuilla julkaistaan mm. palveluihin liittyvät ajankohtaistiedotteet sekä asiakasinfo suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Myös tärkeimmät potilasohjeet sekä terveyden edistämismateriaali julkaistaan niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Lue lisää:

YTHS:n verkkosivut
Alkuperäinen tiedote (julkaistu 3.1.2014)

 

YTHS:n matkailuneuvonta muuttui sähköiseksi

YTHS:n matkailuneuvonta avautui 7.1.2014 sähköisenä palveluna. Samalla neuvonnan numero 046 710 1099 poistui käytöstä.

Uusi palvelu toimii siten, että opiskelija täyttää ja lähettää sähköisen rokotuskartoituslomakkeen YTHS:lle. Tämän jälkeen terveydenhoitaja joko soittaa opiskelijalle tai lähettää viestin hänen Asiointitililleen. Muista siis avata Kansalaisen asiointitili.

Lue lisää:

YTHS:n matkailuneuvonta
Kansalaisen asiointitili
Alkuperäinen tiedote (julkaistu 7.1.2014)

 

Videovälitteinen etäkonsultaatio YTHS:n hoitajien vastaanotoille

YTHS:n terveydenhoitajien vastaanotoilla otetaan tammikuussa käyttöön videovälitteinen etäkonsultaatio. Se mahdollistaa lääkärin tai muun opiskeluterveydenhuollon ammattilaisen osallistumisen vastaanotolle videoyhteyden avulla.

Etäkonsultaatio tuo YTHS:n palvelut entistä paremmin opiskelijoiden saataville. Etäkonsultaatiota käytetään perinteisen vastaanottotoiminnan rinnalla. Se tuo helpotusta niille paikkakunnille, joilla ei ole tarjota kaikkia opiskeluterveydenhuollon palveluja. Etäkonsultaatiossa voidaan hyödyntää mm. psykologin, psykiatrisen erikoissairaanhoitajan, ihotautilääkärin, yleislääkärin ja seksuaalineuvojan asiantuntemusta.

”Uskomme, että asiakkaamme ottavat tämän palvelun nopeasti käyttöön”, toteaa YTHS:n terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari. ”Etäkonsultaation avulla opiskelijalla on mahdollisuus muun muassa akuuttiasioissa saada nopeasti yhteys lääkäriin.”

Etäkonsultaatio tulee käyttöön Tampereen, Joensuun, Savonlinnan, Lappeenrannan ja Turun toimipisteissä. Niin potilailta kuin henkilökunnalta kerätään kokeilun aikana kokemuksia siitä, millaisissa hoitotapahtumissa etälääkärin konsultaatio toimii. Etäkonsultaation mahdollisesta laajenemisesta muihinkin YTHS:n toimipisteisiin tiedotetaan säätiön verkkosivuilla.

MeeDoc-videokonsultaatio on YTHS:n, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja MeeDoc Labs Oy:n yhteishanke. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

”Suomalaiset haluavat enemmän ja parempia sähköisiä terveydenhoitopalveluita, selvityksemme mukaan muun muassa neuvonnan ja konsultoinnin alalle”, asiantuntija Tapio Tuomi Sitrasta kertoo. ”Tämän hankkeen tavoitteena on selvittää, millaisia vastaanottoja hoitajan ja etälääkärin yhteistyöllä on mahdollista järjestää. Tulokset ovat erittäin kiinnostavat paitsi YTHS:n kannalta, myös laajemmin.”

Lisätiedot:

Sisältöasiat: YTHS:n terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari, p. 046 8769 113, hanna.kari(at)yths.fi
Tekniset asiat: MeeDoc Labs Oy, Business Development Aleksi Seppo, p. 0400 513 304, aleksi(at)meedoc.com

Alkuperäinen tiedote (julkaistu 7.1.2014)

Julkaistu: 8.1.2014