Ajankohtaista

02.04.2019

Äänestä eduskuntavaaleissa!

Vuoden 2019 eduskuntavaalit järjestetään ensi viikolla. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019 ja ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019. Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää missä tahansa, mutta varsinaisena vaalipäivänä äänestys tulee toimittaa äänestysoikeuskirjeessä ilmoitetussa paikassa. 

Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 3.4. ISYY järjestää Joensuun kampuksella opiskelijoiden ennakkoäänestystempauksen. Kello 13.30 alkaen Carelian edessä tarjoillaan kahvia ja teetä ja kello 14 siirrymme yhdessä äänestämään Joensuun pääkirjastolle. Ennakkoäänestystempaukseen osallistuville jaetaan äänestyksen jälkeen ISYYn Äänestä!-haalarimerkkejä. Joensuussa kampuksella ei ole äänestysmahdollisuutta, mutta lähimmät äänestyspisteet löytyvät läheltä, Joensuun pääkirjastolta ja kaupungintalolta. 

Joensuussa järjestettävä tempaus on osa Suomen Ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK) ennakkoäänestystempausta, jossa kaikki Suomen korkeakouluopiskelijat lähtevät yhdessä äänestämään. Valtakunnallisesti opiskelijoiden tempaus alkaa kello 11. Opiskelijakaupungit keräävät jonoa tunnin ajan ja kello 12 jono mitataan ja ilmoitetaan SYL:lle.

Kuopiossa voit äänestää ennakkoäänestyksessä 3.–9.4. yliopiston kampuksella Studentia-rakennuksessa ISYYn toimistolla Lukemalla (Yliopistonranta 3, käynti C-ovesta). Kampusta lähellä on myös kauppakeskus Prisman äänestyspiste, joka on avoinna myös viikonloppuna. Lukeman ennakkoäänestyspisteellä on jaossa ISYYn Äänestä!-haalarimerkkejä.

Vuoden 2015 vaaleissa nuoret äänestivät vähiten, tänä vuonna tilanne on toivottavasti toinen. Vaikka eduskunta saattaa tuntua kaukaiselta, siellä päätetään asioista, jotka koskettavat meitä kaikkia. Esimerkiksi viime eduskuntakaudella opintotuesta leikattiin 80 euroa. Muista siis käyttää äänesi! Kaikilla äänioikeudellisilla on vain yksi ääni, joten jokainen ääni on tasavertainen. 

Katso ennakkoäänestyspaikat:

Tulospalvelu.vaalit.fi: Yleiset ennakkoäänestyspaikat

Lue lisää:

Isyy.fi: ISYYn vaalitapahtumat eduskuntavaalien 2019 alla (19.3.2019)