Ajankohtaista

10.12.2016

Edustajiston kokouksen 6/2016 päätöksiä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto hyväksyi 9.12.2016 pidetyssä kokouksessaan (6/2016)  ylioppilaskunnan vuoden 2017 toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Edustajisto hyväksyi myös ylioppilaskunnan  säännöt, vuosien 2017–2021 strategian sekä viestintästrategian. Tämän lisäksi edustajisto päätti ISYY:n Setan kannatusjäsenyyden hakemisesta.

Vuoden 2017 toimintasuunnitelman kirjaukset ja talousarvio

ISYY:n ensi vuoden toimintasuunnitelmaan on kirjattu seuraavat projektit:

1. Viestintä
2. Kansainvälinen toiminta
3. Opiskelijoiden terveydenhuolto, hyvinvointi ja yhdenvertaisuus
4. OKKK 2.0
5. Savonlinna
6. Kuntavaalit
7. Liikunnasta hyvinvointia
8. Turvapaikanhakijayhteistyö
9. Muut projektit
10.Strategiat käytäntöön

Viestinnän osalta ISYY haluaa vuonna 2017 kehittää erityisesti ulkoista viestintää ja valjastaa viestinnän tehokkaammaksi osaksi edunvalvontaansa. Kansainvälisessä toiminnassa pureudutaan puolestaan kansainvälisen edunvalvonnan kehittämiseen, opiskelijanäkökulman huomioimiseen lukuvuosimaksuihin liittyvissä kysymyksissä sekä kansainvälisten opiskelijoiden ryhmäyttämiseen osaksi yliopistoyhteisöä.

Opiskelijoiden terveydenhuolto, hyvinvointi ja yhdenvertaisuus -kirjauksessa painotetaan YTHS:n kehittämistä SoTe- ja maakuntauudistuksen yhteydessä, yksinäisten opiskelijoiden kohtaamista, perheellisten opiskelijoiden palveluiden parantamista sekä yhdenvertaisuustyötä. Vuonna 2017 tullaan päättämään myös ylioppilaskunnan OKKK (Oma koti kullan kallis) -hankkeen jatkosta.

Savonlinnan osalta ISYY tulee ensi vuonna panostamaan ISYY:n palveluiden ja edunvalvonnan säilyttämiseen kampuksella sen siirtoon asti, Joensuun palvelukapasiteetin parantamiseen sekä Savonlinnan ja Joensuun opiskelijoiden keskinäiseen ryhmäyttämiseen.

Lisäksi toimintasuunnitelmassa nostetaan esiin kuntavaalivaikuttaminen, opiskelijaliikunta-asioiden edistäminen, turvapaikanhakijoiden avustustoiminnan kehittäminen sekä järjestyksenvalvojakoulutuksen aloittaminen ISYY:ssä. Tulevana vuonna ylioppilaskunnalle tehdään myös keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma.

Talousarviossa ISYY päätti panostaa muun muassa OKKK-hankkeeseen sekä henkilöstöresurssien kasvattamiseen.

Strategia määrittelee ylioppilaskunnan arvot ja toiminnan tavoitteen

Edustajisto hyväksyi kokouksessaan myös ISYY:n päivitetyt säännöt, strategian vuosille  2017–2021 sekä viestintästrategian.

Ylioppilaskunnan strategiassa määritellään sen toimintaa ohjaavat arvot sekä toiminnan tavoitteet. Strategia linjaa mm., että vuonna 2021 Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toiminta tunnetaan ja koetaan merkitykselliseksi niin opiskelijoiden kuin yliopistoyhteisön keskuudessa.

Edustajiston hyväksymä viestintästrategia tukee kokonaisstrategian linjauksia.

ISYY hakee Setan kannatusjäsenyyttä

Edustajiston kokouksessa käsiteltiin myös edustajistoryhmien tekemää aloitetta Seta ry:n (Seksuaalinen tasavertaisuus) kannatusjäsenyyden hakemisesta. Aloitteen olivat allekirjoittaneet Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto, Opiskelijan ISYY, Oikeat, Vihreä lista, Demariopiskelijat, Keskeiset, Tombolo ja Puolueettomat.

Setan kannatusjäsenyyttä on käsitelty ISYY:n edustajistossa edellisen kerran vuonna 2011, jolloin asia päätettiin jättää pöydälle.

Edustajisto päätti nyt kokouksessaan selvällä enemmistöllä, että ISYY tulee hakemaan Setan kannatusjäsenyyttä.

– Päätös oli mielestäni odotettavissa sillä suurin osa edustajistoryhmistä oli esityksen takana. SETA:n kannatusjäsenyys on mielestäni looginen jatkumo ISYY:n aiemmille kannoille. Linjapankkiimme on kirjattu, että yliopistoyhteisössämme kaikki ovat tasa-arvoisia ja kannatamme seksuaalista tasa-arvoa sekä sukupuolisensitiivisyyttä, toteaa ylioppilaskunnan puheenjohtaja Pyry Mattila.

Edustajiston päätökset panee toimeen 9.12.2016 valittu ISYY:n vuoden 2017 hallitus.

Lue lisää:

ISYY valitsi itselleen uuden hallituksen ja edustajiston puheenjohtajiston
Ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuodelle 2017–2018

Lisätietoja:

Tahvo Kekkonen, hallituksen puheenjohtaja 2017, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, tahvoke@student.uef.fi, p.040 523 2441

Pyry Mattila, ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2017, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, pyrym@student.uef.fi, p.044 576 8406

Anna-Kristiina Mikkonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, paasihteeri@isyy.fi, p. 044 576 8417