Ajankohtaista

22.09.2014

ISYY esittää Paula Martikaista Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen 2015

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 22.9.2014
Vapaa julkaistavaksi: Heti

ISYY esittää Paula Martikaista Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen 2015  

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) asetti Paula Martikaisen ehdolle Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittohallituksen jäseneksi vuodelle 2015. Martikainen opiskelee luokanopettajaksi Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella. Päätös ehdolle asettamisesta tehtiin edustajiston kokouksessa 20.9.2014 Tuusniemellä.

Keväällä 2015 SYL:n tärkein tehtävä on vaikuttaa eduskuntavaaleihin ja hallitusohjelmaan. SYL:n ja ylioppilaskuntien tulee tehdä näkyvä kampanja opiskelijoiden tavoitteiden läpiviemiseksi hallitusohjelmaan. Näkyvyyttä tavoitellaan sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.

– Paulan kokemus viestinnästä sekä kiinnostus eduskuntavaali- ja hallitusohjelmavaikuttamiseen yhdistettynä hänen tunnollisuuteensa ja pitkäjänteisyyteensä tekevät hänestä oivallisen edunvalvojan. Paula on juuri sitä, mitä SYL tarvitsee vuoden 2015 hallitukseen eduskuntavaalivuonna, kertoo ISYY:n edustajiston puheenjohtaja Noora Kettunen.

Kuluvana vuonna Martikainen on toiminut ISYY:n hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2013 Martikainen toimi ISYY:n hallituksen viestintä- ja tuutorointivastaavana.

– Yksi vuosi ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä ja toinen puheenjohtajana ovat pätevöittäneet minut vaikuttamis- ja edunvalvontatyöhön ylioppilaskuntatoiminnan kentällä. Kahden vuoden aikana tutuksi ovat tulleet niin ylioppilaskunnat ja niiden toimijat kuin muutkin tärkeät sidosryhmät. Olen päässyt näkemään opiskelijaliikkeen toimintakenttää usealta eri kantilta ja siksi olenkin kiinnostunut toimimaan Suomen ylioppilaskuntien liiton varapuheenjohtajana, Martikainen kertoo.

SYL:n ensi vuoden puheenjohtaja ja hallitus valitaan liittokokouksessa 21.–22.11.2014 Espoon Korpilammella.

Lisätiedot:

Hallituksen puheenjohtaja Paula Martikainen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 040 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi
Edustajiston puheenjohtaja Noora Kettunen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p.  045 352 8007, epj@isyy.fi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 12 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa.