Ajankohtaista

11.12.2013

ISYY:n viikkotiedotteet uudistuvat tammikuussa 2014

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja Itä-Suomen yliopisto (UEF) aloittavat vuoden 2014 alussa neljän kuukauden yhteisen uutiskirjepilotin, jonka tarkoituksena on testata yliopiston APSIS-uutiskirjetyökalun hyödyntämistä yhtenä ISYY:n viestintävälineenä. Ylioppilaskunnan viikkotiedotteet Wiikko-Ärsyke ja Monday Mail tullaan pilotoinnin ajan toteuttamaan uutiskirjeinä, jotka lähetetään suoraan opiskelijoiden sähköpostiin. Pilotointijakso kestää tammikuusta huhtikuun loppuun, jonka jälkeen yliopisto ja ylioppilaskunta arvioivat sen jatkoa.

Uutiskirjemuotoinen Wiikko-Ärsyke tullaan lähettämään opiskelijoille lukukausien aikana pääasiallisesti maanantai-iltapäivisin ja se tulee ilmestymään Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Kansainvälisille opiskelijoille suunnattu englanninkielinen Monday Mail tullaan lähettämään Joensuussa ja Kuopiossa myös maanantaisin.

Ensimmäiset uutiskirjemuotoiset viikkotiedotteet lähetetään opiskelijoille 13.1.2014.

Muutoksia formaatin lisäksi myös viikkotiedotteiden sisältöön

Ylioppilaskunnan viikkotiedotteiden formaatin muuttuessa tekstimuotoisista dokumenteista uutiskirjeiksi myös niiden sisältö tulee osittain uudistumaan ja muuttumaan. Viikkotiedotteiden kautta pyritään jatkossa tiedottamaan pääasiallisesti ylioppilaskunnan omien toimijoiden, yliopiston sekä ylioppilaskunnan muiden keskeisimpien sidosryhmien ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Viikkotiedotteiden kautta tiedotettavan asian määrä tulee siis vähenemään, ja niiden tavoitteena on jakaa jatkossa nimenomaan Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille suunnattua tietoa.

ISYY ottaa viikkotiedotteisiin edelleen vastaan aineistoa esimerkiksi yliopiston toimijoilta sekä ylioppilaskunnan ainejärjestöiltä, jaostoilta ja kerhoilta. Aineisto tulee toimittaa ylioppilaskuntaan sähköpostitse lyhyessä ja tiiviissä muodossa (max. 500 merkkiä välilyöntien kanssa). Aineiston on myös hyvä sisältää linkki esimerkiksi nettisivuille tai Facebookiin, josta lukijat voi ohjata hakemaan lisätietoa. Monday Maileja varten toimitettavan aineiston tulee olla englanninkielistä.

Mikäli aineistoa ei toimiteta pyydetyssä muodossa, sitä ei julkaista. ISYY saattaa joutua myös tekemään priorisointia julkaistavan materiaalin välillä.

Viikkotiedotteiden kautta julkaistavaksi haluttu tieto tulee toimittaa viikkoa ennen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) seuraaviin osoitteisiin:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi
Kuopion ja Savonlinna Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Monday Mail: kv.joensuu@isyy.fi
Kuopion Monday Mail: kv.kuopio@isyy.fi

Mikäli aineisto koskee useampaa kuin yhtä kampusta, huomioithan, että toimitat sen kaikkiin tarvittaviin osoitteisiin.

Viikkotiedotteita varten on mahdollista toimittaa myös kuvia. Kuvilla on seuraavat vaatimukset:

– Koko: Max. 0,5 MB, 200 x 265 px / 300 x 150 px / 200 x 153 px / 630 x 182 px
– Resoluutio: 72 ppi
– Tiedostonimissä ei saa olla väliviivoja tai erikoismerkkejä (esim. ääkköset)
– Tiedostomuodot: jpeg, png

ISYY pidättää kuitenkin oikeuden olla käyttämättä toimitettuja kuvia. ISYY ei myöskään vastaa sille toimitettujen kuvien käyttöoikeuksiin liittyvistä asioista.

Uutiskirjeen avulla pysyt perillä ajankohtaisista asioista

ISYY:n viikkotiedotteiden avulla pysyt perillä siitä, mitä ylioppilaskunnassa ja eri kampuksilla milloinkin tapahtuu. Lisäksi saat niiden kautta tietoa esimerkiksi edunvalvontaan liittyvistä asioista sekä yliopiston ja ylioppilaskunnan muiden sidosryhmien ajankohtaisista jutuista.

Joensuun, Kuopion ja Savonlinnan Wiikko-Ärsykkeet tullaan lähettämään automaattisesti kaikille oman kampuksensa isyy-info-sähköpostilistalle kuuluville henkilöille. Joensuussa ja Kuopiossa uutiskirjeen vastaanottajat ovat siis samoja kuin nykyisten Wiikko-Ärsykkeiden.

Wiikko-Ärsykkeitä voi lukea myös jatkossa ISYY:n verkkosivuilta.

Mikäli et kuulu oman kampuksesi isyy-info-sähköpostilistalle, mutta haluat uutiskirjemuotoisen Wiikko-Ärsykkeen sähköpostiisi, laita 31.12.2013 mennessä viestiä osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi. Kerro viestissäsi, millä kampuksella opiskelet sekä sähköpostiosoite, johon haluat uutiskirjeen lähetettävän.

Uutiskirjemuotoiset Monday Mailit tullaan jatkossa toimittamaan niiden opiskelijoiden sähköpostiosoitteisiin, jotka ovat liittyneet ESN Joensuu- tai ESN KISA -sähköpostilistoille. Mikäli haluat uutiskirjemuotoisen Monday Mailin sähköpostiisi, laita 31.12.2013 mennessä viestiä osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi. Kerro viestissäsi, millä kampuksella opiskelet sekä sähköpostiosoite, johon haluat uutiskirjeen lähetettävän.

Lisätietoja:

Heljä Koistinen, tiedotussihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, tiedotus@isyy.fi, p. 044 576 8426

 

Julkaistu 11.12.2013