Ajankohtaista

26.10.2017

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ilmastokumppaniksi Joensuun kaupungin kanssa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on solminut ilmastokumppanuuden Joensuun kaupungin kanssa. Ilmastokumppaniksi ISYY liittyi allekirjoittamalla ilmastositoumuksen 26.10.2017 kaupungin edustajien kanssa.

Ilmastokumppanuus kuuluu osaksi Joensuun kaupungin Ilmastotori-hanketta, jossa paikallisten organisaatioiden kanssa sovitaan yhdessä tavoitteet ympäristöystävällisemmän toiminnan parantamiseksi. ISYY on Joensuun kaupungin 25. ilmastokumppani.

ISYY:llä on ympäristöohjelma, jota ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan, mutta parantaakseen ympäristöystävällistä  toimintaa entuudestaan ISYY:n ilmastokumppanuuden yhdeksi tavoitteeksi on asetettu ympäristöohjeistuksen laatiminen nykyisen ympäristöohjelman pohjalta. ISYY voi käyttää kyseistä ohjeistusta esimerkiksi ympäristöystävällisen toiminnan levittämiseen ja ohjeistamiseen ainejärjestöjen suuntaan.

Muita tavoitteita ilmastokumppanuudessa ovat muun muassa Itä-Suomen yliopiston ympäristöystävällisyyden seuraaminen ja tarpeen tulleen siihen vaikuttaminen sekä viestiminen jäsenistölle ympäristöystävällisen toiminnan parantamisesta.

Joensuun kaupungin muita ilmastokumppaneita ovat muun muassa Ilosaarirock ja Joensuun tiedepuisto.

Lue lisää:

Ilmastositoumus (pdf)
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan ympäristöohjelma (pdf)

Lisätietoja:

Henri Hakkarainen, hallituksen viestintä- ja ympäristövastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8405
Anna-Kristiina Mikkonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi