Ajankohtaista

30.09.2014

Kela tiedottaa: Kela avasi uuden palvelukanavan verkkoon

Kela tiedottaa 30.9.2014

Kela avasi uuden palvelukanavan verkkoon

Kela.fi-sivuilla on avattu asiakkaille uusi Kysy Kelasta -keskustelupalsta. Ensi vaiheessa palsta palvelee lapsiperheitä ja opiskelijoita, jotka asioivat muutenkin mielellään verkossa. Kelan asiantuntijat vastaavat palstalla kysymyksiin arkisin.

Kela on viime vuosina kehittänyt eri tavoin sekä julkista verkkopalveluaan että tunnistautumista edellyttävää verkkoasiointia. Uudet Kysy Kelasta -keskustelupalstat tuovat asiakaspalvelun ja vuorovaikutteisuuden entistä näkyvämmin kela.fi-sivuille.

– Palveluneuvojamme toimistoissa ja puhelinpalvelussa vastaavat päivittäin asiakkaiden kysymyksiin. Keskustelupalstat tuovat asiakaspalvelun myös kela.fi-sivuille. Kun asiakas on saanut kysymykseensä vastauksen, hänen on helppo siirtyä asiointipalveluun täyttämään hakemusta, kuvailee kehittämispäällikkö Päivi Bergman Kelan viestintäyksiköstä.

Kysy Kelasta -palvelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttömukavuuteen. Palsta toimii joustavasti eri päätelaitteilla. Palvelua voi käyttää myös älypuhelimella ja tablettitietokoneella.

Asiakas voi rekisteröityä keskustelupalstalle, jolloin hän pystyy helposti seuraamaan aloittamiaan viestiketjuja ja muita itseään kiinnostavia keskusteluja.

Kysymyksen voi jättää palstalle myös ilman rekisteröitymistä. Pelkästään palstaa selaamalla saattaa löytää vastauksen kysymykseensä: usein lapsiperheitä ja toisaalta opiskelijoita askarruttavat melko samanlaiset kysymykset.

Kela-Kerttu neuvoo lapsiperheitä

Lapsiperheen tukien asiantuntija Kela-Kerttu siirtyy uudelle Kysy Kelasta -palstalle Suomi24-palvelusta, jossa se on neuvonut tuhansia äitejä ja isiä vuodesta 2010 alkaen. Kela-Kerttu jatkaa toimintaansa myös Facebookissa, jossa se jakaa vinkkejä ja ajankohtaista tietoa lapsiperheille.

Opintotuen asiantuntijat vastaavat opiskelijoille

Opintotuen keskustelupalsta on toiminut Kelan verkkosivuilla vuodesta 2002. Nyt palvelu on siirretty uudelle Kysy Kelasta -keskustelupalstalle. Kelan opintotukiasiantuntijat vastaavat palstalla kysymyksiin, joita voivat esittää sekä korkeakouluopiskelijat että toisen asteen opiskelijat.

Lisätietoja asiakkaille:

Kysy Kelasta -keskustelupalsta verkossa: www.kela.fi/kysy-kelasta
Kysy lapsiperheen etuuksista: kysykelasta.kela.fi/lapsiperheet
Kysy opiskelijan etuuksista: kysykelasta.kela.fi/opiskelijat

Kelan alkuperäinen tiedote: Kysy Kelasta -palvelu avautui verkossa (julkaistu 30.9.2014)