Ajankohtaista

22.10.2014

Kuopio: Opiskelija-airueeksi Itä-Suomen yliopiston akateemiseen juhlaan

Kuopion kampuksen opiskelija, haluatko osallistua Itä-Suomen yliopiston järjestämään akateemiseen juhlaan? Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen tohtoripromootio järjestetään 4.–6.6.2015. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joissa tarvitaan opiskelija-airuita avustamassa järjestelyissä. Voit ilmoittautua opiskelija-airueksi e-lomakkeella 30.1.2015 mennessä.

Airuena toimiminen on kunniatehtävä. Airuet avustavat promootiotapahtumissa juhlamenojen ohjaajaa ja yliairutta. Heillä on monenlaisia tehtäviä, jotka jaetaan yliairuen johdolla. Airuet muun muassa kantavat lippua, opastavat osallistujia ja yleisöä eri tilaisuuksissa, ottavat promovendien tohtorinhatut vastaan ja järjestävät ne paikoilleen, ojentavat tohtorinhatun ja diplomin promoottorille promootioaktissa, ovat mukana promootiokulkueessa ja voivat osallistua tarvittaessa myös promootiotanssiaisiin promovendin tanssipartnerina. Airuille laaditaan ohjeistus ja ohjelma, josta jokainen näkee oman tehtävänsä eri tilaisuuksissa. Airuille järjestetään myös koulutusta kevätlukukauden aikana ennen promootiojuhlaa. Koulutuksen tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.

Airuet saavat 2 op laajuisen opintosuoritusmerkinnän: 1131006 Osallistuminen hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn, 2 op, arvostelu hylätty/hyväksytty. Airuet saavat osallistua juhlan ohjelmaan kuuluviin ruokailuihin maksutta torstaina ja perjantaina. Lauantain promootioristeilyllä on mukana 4-6 airutta, jotka voivat nauttia risteilylounaan veloituksetta.

Lue lisää:

UEF: Promootion ohjelma
UEF: Joensuun kampuksen promootion airuiden kokemuksia