Ajankohtaista

06.02.2018

Mikä ISYY: Edustajisto

ISYYn toimijoiden esittelyn #mikäISYY -sarjassa aloittaa mikäs muukaan kuin ylioppilaskuntamme yli päättävä elin – edustajisto!

ISYYn joka toinen vuosi valittava edustajisto koostuu 39 edustajasta, edaattorista, jotka kuuluvat erilaisiin edustajistoryhmiin esimerkiksi poliittisen kannan tai oman ainejärjestön mukaan. Edustajiston tehtävä on linjata ylioppilaskunnan toimintaa hyväksymällä muun muassa vuoden toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Edustajisto siis päättää, mitä ISYY tekee, ja valitsee vuosittain hallituksen toteuttamaan näitä suunnitelmia käytännössä. Edustajisto nimittää myös opiskelijaedustajia esimerkiksi yliopiston toimielimiin.

Edustajisto kokoustaa noin joka toinen kuukausi. Kokoukset ovat kaikille avoimia ja seurattavissa verkossa suorina lähetyksinä tai jälkikäteen tallenteina. Kokousten ajankohdista tiedotetaan etukäteen ISYYn nettisivuilla.

Psst! Seuraavat edustajistovaalit tulevat syksyllä 2019 ja ISYYn jäsenillä on oikeus äänestää sekä asettua niissä ehdokkaaksi!

Edustajiston puheenjohtajisto

Tänä vuonna edustajiston puheenjohtaja on kuopiolainen Jonni Nykänen (DeeKu). Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Tommi Anttalainen (Keskeiset) Joensuusta ja toisena varapuheenjohtajana Brenda Nissén (FaBio) Kuopiosta.

Jonni Nykänen

Olen Jonni Nykänen, 23-vuotias kuopiolainen hammaslääkäriopiskelija ja uusi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) puheenjohtaja. Puheenjohtajana johdan edustajiston kokouksia ja tuen edustajiston linjan toteutumista meidän opiskelijoiden arjessa yhteistyössä ISYYn hallituksen kanssa.

ISYYn toimintaan tulin mukaan vasta syksyn edustajistovaalien myötä, aiemmin olen pyörinyt mukana oman ainejärjestöni hallituksessa ja aivan ruohonjuuritasolla oman vuosikurssini kurssi-isäntänä. Puheenjohtajana haluankin toivottaa kaikki ISYYstä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan esimerkiksi jaostojen kautta!

Tommi Anttalainen

Olen Tommi Anttalainen ja toimin edustajiston ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Tämä on toinen kauteni ISYY:n edustajistossa. Lähdin edustajiston puheenjohtajistoon, koska uskoin kokemuksestani olevan hyötyä siellä ja tiedän jo kuinka edustajisto toimii.

Brenda Nissén

Olen Brenda Nissén, opiskelen ravitsemustieteitä ja toimin ISYYn edustajiston toisena varapuheenjohtajana. Olen iloinen päästessäni tähän homman, sillä on aivan mahtavaa päästä näkemään ja oppimaan, miten kaikki toimii.

Lue lisää:

Mikä ISYY: ISYY pähkinänkuoressa 

ISYY: Edustajisto
ISYY: Edustajistovaalit
ISYY: Edustajiston yhteystiedot