Ajankohtaista

07.10.2013

Outi Kimalainen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta kehitysyhteistyöviikon videokilpailun voittajaksi

Osana ylioppilaskuntien ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) yhteistä kehitysyhteistyöviikkoa 7.–12.10. järjestetyn  videokilpailun voittajaksi on valittu Outi Kimalainen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta kesymehiläisiä käsittelevällä videollaan. Kimalainen toi kilpailutyössään esille linkin oman alansa ja kehitysmaiden välillä, kuten työmahdollisuudet kehitysmaissa, sekä kesymehiläisten yhteyden laajempiin teemoihin, kuten koulutukseen, teknologiaan ja ruokaturvaan.

Videokilpailun tavoitteena oli kannustaa eri alojen opiskelijoita löytämään linkki oman alansa ja kehityskysymysten välillä ja samalla innostaa kehitysyhteistyön parissa toimimiseen. Kilpailutöitä lähetettiin SYL:oon määräaikaan mennessä yhteensä neljä. Työt käsittelivät kielen- ja kulttuurintuntemuksen tärkeyttä kansainvälisessä toimintaympäristössä, kesymehiläisten merkitystä sadon onnistumiseksi ja ruokaturvan parantamiseksi, kulttuuriantropologian tuomia mahdollisuuksia maailman monimuotoisuuden ja epäkohtien ymmärtämiseksi sekä designin tuomista myös köyhien ulottuville.

Voittajatyö löytyy YouTubesta:
Outi Kimalainen: Mehiläiset ruokaturvaajina

Lisätietoja:

SYL:n kehitysyhteistyökoordinaattori Johanna Ursin-Escobar, p. 044 780 0220, etunimi.sukunimi@syl.fi
SYL:n tiedote 7.10.2013: Kehitysyhteistyöviikon videokilpailun voittajaksi Outi Kimalainen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta
Kehitysyhteistyöviikon ohjelma ylioppilaskunnissa

 

Julkaistu 7.10.2013