Ajankohtaista

18.08.2016

Syksy pimenee ja siltojen alla on kylmä – auta koditonta opiskelijaa tilapäismajoituksella!

Kuvan opiskelija ei liity tapaukseen. Kuva: Juho Mutanen

Tänäkin vuonna uusien ja vanhojen opiskelijoiden saapuminen Joensuuhun aiheuttaa omat haasteensa, sillä opiskelijasunnoista on huutava pula. Kaikille opiskelijoille ei ole löytynyt kattoa pään päälle ja tällä hetkellä Joensuun Ellin asuntojonossa seisoo parisataa opiskelijaa. ISYY pyrkii löytämään opiskelijoille tilapäisasuntoja kunnes Joensuun Ellin jonot purkaantuvat, ja tässä sinä voit auttaa! Onko sinulla siis huone, asunto tai sänky tyhjillään? Mahtuisiko sinne koditon opiskelija?

Eli siis mitä: Tarvitaan erityisesti tilapäismajoitusta opiskelijoille asuntojen, huoneiden ja sänkyjen muodossa. Joensuun Ellin ruuhka purkautuu yleensä syyskuun jälkeen, joten suurin tarve ajoittuu nimenomaan syyskuulle. Lisäksi tarvitaan myös joitakin pidempiaikaisia majoitusmahdollisuuksia. Kaikki vaihtoehdot otetaan huomioon, niin kalustetut kuin kalustamattomat.

Miksi tarjota apua?: Erinomainen mahdollisuus osoittaa joensuulaisten vieraanvaraisuus tarjoamalla huone tai sänky opiskelijalle kuukaudeksi! Opiskelija säästyy päätymästä sillan alle ja majoituksen tarjoaja saa vuokrarahojen lisäksi myös hyvän mielen!

Meillä on tilaa! Mistä löydän kodittoman opiskelijan?:  Voit ilmoittaa majoitusmahdollisuudesta ISYY:n nettisivujen kautta  (http://isyy.fi/palvelut/hyvinvointi/asuminen/tarjoa-asuntoasi-vuokralle/), lähettämällä sähköpostia osoitteeseen housing(at)uef.fi tai ottamalla yhteyttä ISYY:n tuutorointisihteeriin Jarno Pitkoon 044 576 8415.

Auta opiskelijaa mäessä!