Ajankohtaista

23.02.2015

Tervetuloa opiskelijoiden vaalikampanjastarttiin: Pääsykokeet eduskuntaan!

Tiedote 23.2.2015
Julkaisuvapaa: heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat (POKA, SAVOTTA) tempaisevat yhteistyössä opiskelijoiden vaalikampanjan käyntiin Joensuussa ja Kuopiossa keskiviikkona 25.2. klo 11.30–13.00. Vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaille järjestetään pääsykokeet molemmilla paikkakunnilla samaan aikaan. Ehdokkaat on kutsuttu paikalle Joensuussa Kauppakeskus Ison Myyn tiloihin, Kuopiossa ylioppilaskunnan toimitiloihin Savilahdelle. Tapahtumassa testataan ja päivitetään leikkimielisesti ehdokkaiden osaaminen koulutuksesta ja selvitetään, keiden koulutuslupaukset saavat opiskelijoiden hyväksynnän.

Tapahtuma on osa korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallista #Koulutuslupaus- eduskuntavaalikampanjaa, joka käynnistyy ensi keskiviikkona eri kaupungeissa ympäri Suomen. Kampanjan toteuttavat Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) yhdessä opiskelija- ja ylioppilaskuntien kanssa.

Koulutuslupauksella opiskelijat haluavat muistuttaa ehdokkaita ja puolueita siitä, että koulutus on paras lahja yksilölle ja yhteiskunnalle. Suomalaisen yhteiskunnan kulmakiviä ovat korkea osaaminen ja kansainvälisesti tunnettu koulutusjärjestelmä. Koulutus on eniten hyvinvointia, tasa-arvoa ja talouskasvua tuottava yksittäinen tekijä. Panostamalla koulutukseen panostamme myös Suomen tulevaisuuteen.

– Onnistuessaan tämä yhteinen ponnistus takaa yhden suomalaisen menestystarinan jatkumisen. Koulutuksesta ei pidä tinkiä nyt eikä tulevaisuudessakaan, kiteyttää ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Juho Pulkka.

Joensuun tapahtuma (Facebook)
Kuopion tapahtuma (Facebook)

Lisätietoja:

Juho Pulkka
Hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
p. 044-5768400, puheenjohtaja@isyy.fi.

Anna-Kristiina Mikkonen
Pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi