Ajankohtaista

31.10.2013

Uljaan paperi- ja nettilehdestä luopuminen yksi mahdollinen säästömalli ISYY:n talouden tasapainottamiseksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 31.10.2013
Julkaisuvapaa: heti

Uljaan paperi- ja nettilehdestä luopuminen yksi mahdollinen säästömalli ISYY:n talouden tasapainottamiseksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus esittää ylioppilaslehti Uljaan toimintojen integroimista ylioppilaskunnan muuhun viestintään yhtenä mahdollisena säästökeinona ylioppilaskunnan talouden tasapainottamiseksi.

− Hallituksen esittämässä mallissa toteutettaisiin kokonaan uusi viestinnällinen strategia, jossa ei ole paperista eikä nettilehteä, vaan kaikki ISYY:n viestintä, myös toimituksellinen sisältö, tuotettaisiin yhdelle verkkosivustolle. Säästöjä mallista tulisi noin 25 000 euroa, mutta lisäkuluja aiheuttaisivat uuden sivuston luominen ja sen ylläpitäminen. Hallituksen mielestä kyseinen esitys yhtenäistäisi ylioppilaskunnan viestintää, olisi edellä aikaansa ja veisi ylioppilaskunnan viestinnän täysin uudelle tasolle, kertoo ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Turunen.

Hallituksen esityksen ja Uljaan tulevaisuudesta esitettyjen linjausten takana on ylioppilaskunnan edustajistossa 23.3.2013 käyty keskustelu Uljaan alijäämän pienentämisestä. Uljaan alijäämä vuoden 2012 tilinpäätöksessä oli noin 70 000 euroa, jonka edustajisto näki merkittävästi liian suurena. Keskustelujen perusteella ylioppilaskunnan hallitus ja hallituksen alainen taloustyöryhmä on selvittänyt erilaisia vaihtoehtoja ja säästömalleja Uljaan alijäämän pienentämiseksi.

Hallituksen nyt esittämä malli, jossa Uljaan paperi- ja nettilehdestä tultaisiin luopumaan, on yksi neljästä mahdollisesta säästömallista, jotka kaikki tuodaan edustajiston keskusteluun hallituksen esityksen rinnalla. Edustajisto päättää Uljaan tulevaisuudesta ja mahdollisista lehteen liittyvistä säästötoimenpiteistä Joensuussa 9.11.2013 pidettävässä kokouksessaan.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Marjo Turunen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi
Pääsihteeri Janne Mertanen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi
Ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jori Vaissalo, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8406, jori.vaissalo@isyy.fi

 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 12 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa.