Ajankohtaista

29.08.2018

Uudet opiskelijat aloittavat Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Lehdistötiedote 29.8.2018
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Uudet opiskelijat aloittavat Itä-Suomen yliopistossa

ISYY toivoo teillä liikkuvilta malttia uusien opiskelijoiden ilmestyessä katukuvaan. Liikenteen volyymi lisääntyy varsinkin Joensuussa Savonlinnan kampussiirron myötä.

Itä-Suomen yliopistossa Joensuun ja Kuopion kampuksilla aloittaa opintonsa maanantaina 3.9.2018 yhteensä yli 2500 uutta opiskelijaa. Joensuussa opiskelupaikan vastaanottaneita on 1419 ja Kuopiossa 1108 opiskelijaa. Joensuussa aloittavien opiskelijoiden määrä on tänä vuonna aiempaa suurempi Savonlinnan kampussiirron myötä. Joensuuhun siirtyy Savonlinnan kampukselta myös jo aiemmin opintonsa aloittaneita opiskelijoita.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toivoo teillä liikkuvilta malttia koulu- ja työmatkaliikenteen sujuvoittamiseksi.

– Varmistetaan kaikille turvallinen ja sujuva opiskelu-, koulu- ja työmatka ja hiljennetään vauhtia sekä huomioidaan muut tienkäyttäjät varsinkin ruuhkaisissa paikoissa, muistuttaa ISYYn hallituksen puheenjohtaja Juuso Sikiö.

Sikiön mukaan erityistä tarkkaavaisuutta vaativia paikkoja ovat etenkin Agoran ja Metrian välinen Yliopistokadun ylityspaikka Joensuussa sekä remontissa oleva Niiralankatu Kuopiossa. Kampusalueilla on käynnissä myös rakennustöitä, joiden mahdolliset vaikutukset liikkumiseen on hyvä huomioida.

Lisätietoja:

Juuso Sikiö, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, p. 044 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi