Ajankohtaista

05.05.2014

Vuoden 2014 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi aktiiviset ainejärjestötoimijat

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote

Julkaisuvapaa 30.4.2014 klo 18.30

Vuoden 2014 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi aktiiviset ainejärjestötoimijat

Vuoden 2014 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi on valittu pitkän linjan ylioppilaskunta- ja ainejärjestötoimijat Anna Kaisa Tolvanen ja Mikael Marttinen. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsee joka vuosi Velj’miehen ja Siskotytön, joilla on erityinen kunniatehtävä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa. Tänä vuonna Velj’mies ja Siskotyttö lakittavat allastapahtumassa jälleen Snellmanin patsaan.

Anna Kaisa Tolvanen on pitkän linjan järjestötoimija, joka on hoitanut luottamustehtäviä useissa eri organisaatioissa. Anna Kaisa on toiminut kaksi vuotta ylioppilaskunnan toimintajaoston puheenjohtajana sekä vuoden ISYY:n hallituksessa vastuualueenaan kv-asiat.

– Anna Kaisa on tehnyt merkittävän uran myös farmasian opiskelijoiden hyväksi: Hän on ollut Farmasian opiskelijayhdistys Fortis ry:n hallituksessa kaikkiaan neljä kautta, joista kaksi tapahtumavastaavana, puoli vuotta varapuheenjohtajana sekä puolitoista vuotta puheenjohtajana, kertoo ISYY:n pääsihteeri Janne Mertanen Siskotytön taustoista.

Myös Mikael Marttinen on pitkän linjan järjestötoimija, joka on jatkuvasti pyrkinyt kehittämään opiskelijayhteisöään ja nostamaan sen toimintaa seuraavalle tasolle. Vuosina 2011–2013 Mikael toimi Itä-Suomen yliopiston biolääketieteen opiskelijat Kulti ry:n hallituksessa: vuonna 2012 varapuheenjohtajana ja 2013 puheenjohtajana. Mikael vei Kultin toimintaa huimasti eteenpäin erityisesti yritysyhteistyön osalta.

– Mikael toimi vuonna 2013 myös ISYY:n järjestöjaoston puheenjohtajana sekä kampusvaliokunnassa, jolloin hän vaikutti esimerkiksi Lukeman ja ilmoitustaulujärjestelmän kehittämiseen. Mikaelia pidetään yleisestikin hyvänä tyyppinä, joten hän täyttää Velj’miehen kriteerit erittäin hyvin, Janne Mertanen summaa.

Siskotytöksi ja Velj’mieheksi valittujen nimet julkistetaan ylioppilaskunnan Snellmanin puiston allastapahtumassa vappuaattona 30.4.

Lisätietoja:

Janne Mertanen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi