Ajankohtaista

02.05.2018

Vuoden 2018 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi pitkän linjan aktiivit

Vuoden 2018 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi on valittu pitkän linjan ylioppilaskunta- ja ainejärjestötoimijat Elina Kilponen ja Paavo Kyyrönen.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsee joka vuosi Siskotytön ja Velj’miehen, jotka ovat ylioppilaskunnan toiminnassa ansioituneita henkilöitä. Heillä on erityinen kunniatehtävä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa Kuopion torilla, jolloin he pääsevät lakittamaan Velj’mies-patsaan.

Elina Kilponen on pitkän linjan järjestötoimija, jonka panos opiskelijayhteisön kehittämisessä on ollut suuri. Elina on toiminut ISYYn hallituksessa kaudella 2016 2. varapuheenjohtajana, Kuopion kampuspuheenjohtajana ja viestintävastaavana. Hän on toiminut myös yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Socius Ry:n hallituksessa kaudella 2014 sihteerinä ja viestintävastaavana sekä kaudella 2015 viestintävastaavana. Näiden lisäksi Elina on ollut tuutorina.

– Elina on elävä esimerkki suomalaisesta sisusta. Vuonna 2016 hän pyöritti ainoana kuopiolaisena ylioppilaskunnan hallituksen arkea kampuspuheenjohtajana ja suuresta työmäärästä huolimatta eteni myös opinnoissaan. Hän on ollut myös useamman kauden mukana Socius ry:n hallituksen toiminnassa.  Lisäksi hän on ollut aktiivinen kerhotoimija ja pidetty tuutori. Elina jaksaa aina tsempata muita niin opinnoissa kuin luottamustoimissa, kertoo ISYYn hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja Heidi Hämäläinen.

Myös Paavo Kyyrönen on pitkän linjan järjestötoimija, joka on toiminut luottamustehtävissä useissa eri organisaatioissa. Paavo on toiminut ylioppilaskunnan järjestöjaoston puheenjohtajana ja kampusvaliokunnan jäsenenä kaudella 2015, vapaa-ajan jaoston puheenjohtajana ja kampusvaliokunnan varapuheenjohtajana kaudella 2016 sekä edustajistossa kahdella kaudella, joista kauden 2017 2. varapuheenjohtajana. Kausina 2014-2015 Paavo on toiminut UEF-lähettiläänä.

– Paavo on tehnyt vähintäänkin merkittävän uran niin ylioppilaskunnan kuin tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö Serveri Ry:n hyväksi. Ainejärjestönsä puolella hän on toiminut kaiken kaikkiaan neljä kautta, joista yhden sihteerinä ja tapahtumavastaavana, yhden toiminnantarkastajana ja kaksi puheenjohtajana. Lisäksi hän on ylioppilaskuntamme kolmen kerhon aktiivinen perustajajäsen. Hän jos kuka ansaitsee vuoden 2018 Velj’mies -tittelin, Hämäläinen summaa.

Vuoden 2018 Siskotytöksi ja Velj’mieheksi valitut julkistettiin Kuopion torilla ylioppilaskunnan allastapahtumassa vappuaattona.

Lisätietoja:

Heidi Hämäläinen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, p. 044 576 8404, kampuspj.kuopio@isyy.fi