Ajankohtaista

10.10.2018

Energiansäästöviikko 8.–14.10.2018

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen 8.–14.10.2018 viikolla 41 teemalla järkevä energian ja materiaalien käyttö. ISYY, UEF ja Fazerin kampusravintolat ovat tänäkin vuonna mukana tietoiskujen ja tempausten muodossa. Esimerkiksi kampusravintoloissa on päivittäin tarjolla energiaa ja materiaaleja säästäviä ruokia sekä ostamalla Reilun Kaupan kahvin tai teen omaan mukiin, saat -20 % alennuksen!

Voit osallistua myös jakamalla parhaan energiansäästövinkkisi tekstinä tai vaikkapa videona Yammerin Energiansäästönurkkaan, parhaat palkitaan!

Viikon ohjelma

MA Käytä energiaa järkevästi – Pienilläkin teoilla on merkitystä!
Sammuta valot ja tietokone, kun et ole työhuoneessasi, työmatkapyöräile www.fiksustitoihin.fi, valmista vähemmän energiaa vievää ruokaa, vinkkejä mm. ruokahävikin vähentämiseen www.saasyödä.fi ja Energiansäästöviikon ruokalista.

TI Parhaat vinkit ja ideat kiertoon!
UEF-laisten vinkki- ja ideanurkka – laita omat järkevän energian ja materiaalin käytön vinkkisi kiertoon tai osallistu videokilpailuun ja esitä vinkkisi tai ideasi lyhyellä videolla! Tallenna videosi (esim. kännykällä). Osallistua voivat sekä opiskelijat että henkilökunta. Paras vinkki tai idea sekä video palkitaan! Parhaita toteuttamiskelpoisia ideoita viedään mahdollisuuksien mukaan eteenpäin yliopistolla.

KE Kahvia ja teetä omaan mukiin -20%
Hae Fazerin ravintoloista ja kahviloista omaan mukiisi kahvia tai teetä. Ravintoloissa tarjolla myös ruokaa, jonka valmistuksessa on käytetty järkevästi energiaa ja materiaaleja. Kasvisruoan valmistus säästää energiaa ja materiaaleja. Pidä Biojätteetön päivä – älä heitä ruokaa roskiin!

TO Henkilökunta ja opiskelijat tempaisevat
ISYY ja yliopiston yksiköt tempaisevat henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa järkevän energian ja materiaalin käytön puolesta kukin omalla tavallaan! Esim. pidä etätyöpäivä.

PE Mitä olemme tehneet ja saaneet aikaan yliopistolla?
Pienilläkin teoilla on merkitystä – ja säästyvät eurot voi käyttää järkevämmin johonkin muualle.

LA-SU Järkevän energian ja materiaalin käytön viikonloppu
Täytä ruokakassisi ympäristöystävällisillä tuotteilla. Ota lyhyempi suihku ja säästä vettä. Sammuta kiuas heti saunomisen jälkeen. Sammuta turhat valot. Pyöräile tai kävele autoilun sijaan.

Lue lisää:

Motiva.fi: Valtakunnallinen Energiansäästöviikko
Heimo: Kestävä kehitys näkyy kampuksilla syksyllä