Ajankohtaista

05.12.2017

Frank Students nostaa puolen miljoonan kasvurahoituksen – opiskelijoiden strateginen kumppanuus KILROY:n kanssa vahvistuu

Digitaalisesta opiskelijatunnisteestaan palkittu Frank Students nostaa puolen miljoonan rahoituksen kasvun vahvistamiseksi ja toiminnan laajentamiseksi. Sijoituksen tekijä on Frankin pitkäaikainen kumppani, opiskelijoihin liittyvää liiketoimintaa itsekin harjoittava KILROY Group.

“Frankin tavoitteena on tehdä opiskelijaelämästä mahdollisimman hyvää. Opiskelijajärjestöjen ja KILROY:n omistuksessa Frank on vahvojen investointien kautta rakentanut lähes 100 000 käyttäjän teknologia-alustan, joka mahdollistaa jatkossa perinteisen opiskelijatunnistautumisen lisäksi paljon muitakin parannuksia opiskelijaelämään”, kertoo Oy Frank Students Ab:n hallituksen puheenjohtaja Matti Parpala. “Esimerkiksi syksyllä pilotoitu opiskelija-alennuksen myöntäminen maksun yhteydessä ilman erillistä opiskelijakortin näyttämistä on vasta alkusoittoa”, Parpala lisää.

Kasvurahoituksen avulla Frank kehittää edelleen jo rakennettua teknologiaa niin, että helposta opiskelijatunnistautumisesta ja muista opiskelijapalveluista pääsee nauttimaan mahdollisimman moni. Samalla yritystä lähdetään kasvattamaan nykyisestä noin miljoonan euron liikevaihdosta selvästi isommaksi erityisesti siten, että alustasta tehdään opiskelijoista kiinnostuneille kumppaneille yhä luontevampi tapa opiskelijayhteistyöhön. Tällä hetkellä Frankin suurimpia kaupallisia kumppaneita ovat KILROY:n lisäksi muun muassa Danske Bank ja Telia.

Järjestelyn myötä yrityksen omistus päivittyy niin, että Pohjois- ja Keski-Euroopassa toimivasta KILROY:sta tulee Frankin enemmistöomistaja 70 % omistuksella. Aiempi enemmistöomistaja, valtakunnalliset opiskelijajärjestöt, omistaa jatkossa 30 % yhtiöstä. Frankin kovaa ydintä on nyt ja tulevaisuudessa opiskelijoiden elämän helpottaminen ja elämänlaadun parantaminen Suomessa, mutta jatkossa on mahdollista, että yritys pyrkisi hakemaan kasvua myös ulkomailta.

Opiskelijajärjestöille on ollut tärkeää varmistaa yhtiön kasvaessa, että opiskelijoiden ääni kuuluu yrityksen kehityksessä. Myös KILROY on sitoutunut siihen, että opiskelijoilla on jatkossakin tuntuva omistus ja vahva vaikutusvalta yhtiössä.

“Frankista on kehittynyt todella hieno yhtiö. On hyvä, että pystymme siirtymään yrityksen kehittämisessä seuraavaan vaiheeseen saman, opiskelijoiden näkökulmasta toimivaksi todetun omistuspohjan puitteissa. Yhteinen työ paremman opiskelijaelämän puolesta jatkuu entistä vaikuttavampana”, Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri Saara Hyrkkö sanoo.

Lisätietoja:

Frank Students, hallituksen puheenjohtaja Matti Parpala, p. 040 846 3847

Frank Students on vuonna 2013 perustettu opiskelijoiden hyötypalvelu, joka tarjoaa opiskelijatunnistautumisen ja opiskelijaedut saman katon alta. Frank haluaa varmistaa, ettei opiskelija jää paitsi mistään mahdollisuuksista, joita opiskelijuus hänelle tuo. Yrityksille Frank tarjoaa puolestaan alustan, jolla tavoittaa opiskelijat ja tarjota heille kohdennettuja palveluja.

Frankin syksyllä 2016 lanseeraamalla digitaalisella opiskelijakortilla Frank Appilla on jo yli 90 000 käyttäjää, ja se palkittiin Slushissa 2016 Suomen parhaana mobiilihyötypalveluna. Lisäksi Frank Students palkittiin Blue Arrow Awardseissa 2017 Best Performing Teamina. Frankin omistavat Pohjoismaiden johtava nuorten ja opiskelijoiden matkatoimisto KILROY sekä opiskelijajärjestöt SAKKI, SAMOK, SLL ja SYL. www.frank.fi