Ajankohtaista

17.05.2018

Hae ISYYn edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle?

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). 15 jäsenjärjestöä ja 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustava SYL on maan suurin opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa.

Edellytämme KENKKUn jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä ja motivaatiota, mutta KENKKU on nimenomaan tarkoitettu oman osaamisen kartuttamiseen.

KENKKU koostuu kolmesta eri teemaryhmästä: viestintä-, vaikuttamis- ja verkosto/yritysyhteistyötiimistä. Jokaisessa tiimissä on 5 jäsentä, joista yksi on puheenjohtaja.

Koko KENKKUlla on kolme yhteistä tapaamista vuodessa: syyskuussa, joulu/tammikuussa ja toukokuussa.  KENKKUlaisten oletetaan osallistuvan yhteisiin tapaamisiin. Tämän lisäksi tiimien puheenjohtajat tapaavat noin kerran kuussa SYL:n toimistolla suunnitellen ja kehittäen toimintaa.

Puheenjohtajien ja KENKKUn kokousten välillä tiimit työskentelevät itsenäisesti Slack-tiedotuskanavaa hyödyntäen. Tämän lisäksi kullakin ryhmällä on kaksi omaa tapaamista SYL:ssa. Kaikkien KENKKUn jäsenten toivotaan esittelevät SYL:n kehitystoimintaa oman yo-kuntansa edustajistolle, hallitukselle ja/tai kehyvaliokunnalle.

Ensimmäinen koko KENKKUn yhteinen tapaaminen on perjantaina 14.9.2018 klo 1016.

Kokousten lisäksi KENKKUn toimintaan on hyvä varata noin 20 tuntia / lukukausi, puheenjohtajien hieman enemmän. SYL:lla pidettävissä kokouksissa on tarjolla lounas, ja osallistujien matkakulut kokouksiin korvataan.

Tiimit ja niiden tehtävät:

1. Viestintätiimi

Viestintätiimi pitää huolen kehitysyhteistyötoiminnan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa, luo viestinnän sisältöjä ja ideoi viestinnän kehittämistä. Tiimin jäsenenä pääset kirjoittamaan blogitekstejä, koordinoimaan yo-kuntavierailuja ja niiden sisältöä sekä toimimaan linkkinä yo-kuntien viestintäsektorien kanssa.

2. Vaikuttamistiimi

Eduskuntavaalit pidetään keväällä 2019. Vaikuttamistiimin jäsenenä pääset kehittämään sisältöjä SYL:n eduskuntavaalivaikuttamiseen kehityspolitiikan osalta. Koska myös eurovaalit ovat nurkan takana, voit päästä perehtymään myös sen kehityspoliittisiin sisältöihin. Tiimin työhön kuuluu tiedon etsintää, taustamateriaalien tekoa ja argumenttien luomista vaikuttamistyöhön.

3. Verkosto/yritysyhteistyötiimi

Verkosto/yritysyhteistyötiimi työskentelee kehitysyhteistyön varainhankinnan parissa. Pääset kartoittamaan ja kontaktoimaan mahdollisia yritysyhteistyökumppaneita ja etsimään tukea SYL:n kehitysyhteistyötoimintaan. Tiimin jäseniltä kaivataan idearikkautta ja näkemystä markkinointiin ja rahoitukseen.

Hakemuksiin toivotaan liitettäväksi pienimuotoinen ansioluettelo ja motivaatiokirje, jossa voit kertoa näkemyksistäsi ja kokemuksestasi toimintaan liittyen. Ilmoita myös, minkä tiimin jäsen haluaisit olla sekä mahdollinen kiinnostuksesi tiimin puheenjohtajuuteen. Myös mahdolliset pidempikestoiset esteet täysipainoiselle osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) pyydetään ilmoittamaan.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen ronja.makinen@isyy.fi 25.5.2018 mennessä.

Lisätietoja:

SYL:n kehitysyhteistyö